131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

“HALKA DOKUNAN BİR SİYASİ PARTİ OLARAK HAREKET EDECEĞİZ”

3 Ekim 2019, Perşembe 06:48

     


CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Adnan Alabay ve Azmi Kumova, Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Başkan Yardımcısı Adnan Alabay konuşmasında, “Halka yurttaşa dokunan bir siyasi parti olarak hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Adnan Alabay ve Azmi Kumova, Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Kongre süreciyle ilgili genel değerlendirme ve bilgilendirmenin yanı sıra ilçeyle ilgili sorunların da masaya yatırıldığı toplantıda partililer görüş ve önerilerini paylaştı. Parti binasında yapılan toplantıda ilk olarak CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit konuşmasına başladı. Cirit, “Örgütten sorumlu İl başkan yardımcımız bizi ziyarete geldi. Yine il yöneticilerimizden Azmi Kumova bizi ziyarete geldi. Hepiniz hoş geldiniz. Partimizin il yöneticilerimizi olarak onları burada ağırlamaktan da çok memnunuz. Biliyorsunuz kongre takvimi açıklandı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm il ve ilçe yönetimlerinin yolu açık olsun. Mutlaka demokratik bir süreç olacaktır. Bu yarışta herkes gereken desteği alacaktır. Çalışmalarını yapacaktır. Biz ilçe yöneticileri olarak bu dönemin son derece düzgün sağlıklı demokratik ve doğru gitmesi için elimizden geleni yapacağız. Onun dışında herkesin yolu açık olsun diyebiliyoruz sadece. Aliağamızda selden dolayı mağdur olan vatandaşlarımız var. İkincisi en önemlisi işçilerimiz var. İşçilerimizle alakalı dört buçuk aydan beri uğraşıyoruz. Yoğun çabamız var bu konularla alakal olarak. En kısa zamanda çözüme kavuşur diye umuyorum.” şeklinde konuştu.

“Kardeş belediyeler oluşturmaya çalışıyoruz”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit’in ardından CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay sözlerine başladı. Her 15 günde bir ilçelere rutin olarak gerçekleştirilen ziyarette CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Alabay,“Öncelikle çok teşekkür ediyorum sevgili başkan, değerli arkadaşlarım. Şimdi biz takvim açıklanmadan önce bu programı hazırlamıştık. Bütün Bakırçay'daki ilçeleri ziyaret edip her örgütle buluşmak örgütle tanışmak ve örgütün görevlerini bizim görevlerimizi anlatabildiğimiz kadar beraber ilçe başkanımızla beraber anlatmak. Tabi şimdi kongre takvimi açıklandığı için biraz onun üzerinde duracağız. Çok önemli konular olan işten çıkarmalar var. Sözüme başladım ama önce her iki tane kaybımız oldu. Mehmet Emin kardeşimiz ve Özer abimiz her ikisine de Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır başımız sağ olsun. Öncelikle onlar bizim için her zaman yaşayacak. Biz yaşatacağız içimizde ama bunları da unutmayacağız. Delege seçimleri bunlar hep iki yılda bir olan şeyler. Önemli olan burada yapılması gerekenler. Biz programlı bir partiyiz. Tüzükte yazılı olanlar, yönetmelikte yazılı olanları yapacağız. Mahallelerde ama mahallelerin önemini korumak lazım en önemli şey o. Tabi ki Aliağa’daki problemler sorunları sayın başkanın dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum. Zamanında örgüte, yönetime zamanında bize ulaştırdıkları kadar elimizde geldiğince çözmeye çalışıyoruz. Geçen il başkanımızda geldiğinde işçilerimizle ilgili tüm notlarımızı tutuk. Tunç başkana ulaştırdık ve onlarla da çalışmalarımız deva ediyor. Eli kulağında oradan da bir netice alacağız. Aliağa’nın başka sorunları ile ilgili büyük şehirle koordineli olarak çalışıyoruz. Buradan inşallah netice alıyoruz. Büyük meclis üyelerimiz ve Aliağa’daki meclis üyelerimiz görevlerini yapacaklar. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ama en önemli şey şu; birbirimizle dayanışma. Arkadaşlar bizim belediyemiz yok burada. Ama tabi Kınık’ta böyle Bergama’da böyle. Benim bu tarafta en büyük özveriyle çalışmam gerekiyor. Bir il yöneticisi olarak il başkanımızın adına da il partimizin adına da en önemli konu bu üç ilçeye de daha fazla vakit ayırmak. Bu üç ilçemizi daha çok problemleri varsa ilgilenmek ve çözmek. Bu bizim asıl görevimiz bu. Bu alanda tabi kardeş belediyeler oluşturmaya çalışıyoruz. Halka yurttaşa dokunan bir siyasi parti olarak hareket edeceğiz. Cumhuriyet halk partisi kadrosu ve genel başkanı buna hazır. Sizler hazırsınız. Bunu başaralım. Şimdi ben sizlerden öneri varsa soru bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler