131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP GENÇLİĞİNİN YENİ BAŞKANI AHMET ORHAN

4 Şubat 2020, Salı 07:33

     


Cumhuriyet Halk Partisi’nde yine seçim heyecanı yaşandı. Bu kez ilçe binasında CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçildi. İlçe başkanlığında yapılan seçimin sonucunda adaylardan Alp Günay Bayrak 60 oy alırken, Ahmet Orhan 71 oy alarak seçimi kazandı. Bir oy geçersiz sayıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı’nda Gençlik Kolları Başkanlığı seçimi yapıldı. CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Kayhan Aydın’ın yerini seçime beyaz listeyle katılan Ahmet Orhan aldı. Böylelikle CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan oldu. CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda yapılan seçime CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Kayhan Aydın, CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Adayları Alp Günay Bayrak, Ahmet Orhan ve partililer katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seçim divan başkanlığının seçimiyle devam etti. Divan kurulunun belirlenmesinin ardından faaliyet raporu okundu.

Kayhan Aydın, “Yol arkadaşlarıma bin selam olsun”

Faaliyet raporunun okunmasının ardından CHP Aliağa Gençlik Kolları eski Başkanı Kayhan Aydın bir konuşma yaptı. Konuşmasına partilileri selamlayarak başlayan Aydın, “ CHP Gençlik Kolları Olağan Kongremize hepiniz hoş geldiniz. Bizler bu ülkenin bu partinin temel taşları olan gençler olarak bugün burada tüm Türkiye’ye örnek olacak bir ilçe gençlik kolları başkanı seçimi gerçekleştirmekteyiz. Kavgayı ayrışmayı hiçbir zaman aklımızın ucundan geçirmeyen gençler olarak partimizi yerel de ve genel de iktidar yapmak için mücadele ediyoruz. Ama şunu net biliyoruz ki zamanın konjonktüründe genlik siyasetine yön vermek size ya Silivri’de soluğu aldırmakta ya da mahkeme koridorlarında yılgınlığa sürüklemektedir. Bu zorlu yolda ülkesini daha aydınlık yarınlara götürmek için mücadele eden bütün yol arkadaşlarıma bin selam olsun. 20 yaşında kapısından içeriye girdiğim bu çatının temel taşı olan gençlik kolları misyonunu bugün itibariyle sonlandırmaktayım. 11 senedir her kademesinde görev aldığım gençlik kollarında hep partimi bir adım öteye nasıl götürebilirimin mücadelesini vermiş genç bir kardeşiniz olarak bugünün haklı gururunu yaşamaktayım. Gençlik örgütü o kadar özveri isteyen bir kademe ki yeri gelir ailenizden, yeri gelir okulunuzdan, işinizden yeri gelir eşinizden, sevgilinizden, dostlarınızdan feragat edip arkanıza bakmadan bu onurlu yol için mücadele verirsiniz. O yüzden öncellikle bu 11 yıl içerisinde bana her koşulda desteğini esirgemeyen, umutsuzluğa düştüğümde umudum olan, düştüğümde bana karşılıksız elini uzatan onları ihmal etmeme rağmen hiçbir zaman bana sırtlarını dönmeyen anneme, babama, ablama, kız kardeşime ve kız arkadaşıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bu süreçte partimizde şahsımın başkanlığında emeklerini esirgemeyen çalıştığım bütün kurul arkadaşlarıma her zaman bu yolda yürümekten onur ve gurur duyduğum genç kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Sözlerime burada son verirken aday olan iki kardeşime bundan sonraki siyasi yaşamlarında başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı.

Özlem Şan Oğuzhan, “Sizler bizim için çok önemlisiniz”

CHP Aliağa Gençlik Kolları eski Başkanı Kayhan Aydın’ın ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan konuşmasına başladı. Oğuzhan, “Bugün yine burada Cumhuriyet Halk Partisi güzel bir demokrasi örneği veriyor. Her iki aday arkadaşıma başarılar diliyorum. Bu süreci de güzel götürdünüz. Sizi o anlamda da tebrik ediyorum. Gençlik kolları partimizin en önemli organlarından bir tanesi. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Gelecekte bizlerin yerini alacak kişilersiniz. Çalışmalarınız çok önemli. Partiye emek veriyorsunuz. Emekleriniz bizim için çok önemli. Ben yılmadan emek vermeye devam etmenizi isteyeceğim sizlerden. Önünüz açık. Bundan sonraki Cumhuriyet Halk Partisi kadroları işte sizlerden oluşacak. Sizlerin bu süreçte gençlik kollarında edindiğiniz siyasi etik, ilerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi etiğini de belirleyecek. Ben istiyorum ki alttan gelen nesil daha düzgün siyaset yapsın. Ve sizlerin daha ilkeli bir siyaset yapacağını düşünüyorum. Geleceğimizsiniz. Geleceğimizin daha güzel olacağına inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Ahmet Orhan, “Gün dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Ahmet Orhan konuşmasına başladı. Orhan, “Neşemiz yok. Keyfimiz yok değerli dostlar. Çünkü uzunca yıllardır partimizi yerelde ve genelde iktidar yapamadık. İşte tam bu noktada gençler olarak ülkemizi ve partimizi içinde bulunduğu bu gidişe dur demek geçlerimizin siyasette daha etkin bir rol almaları için onurlu ve bir o kadarda zorlu bir yola çıktık. Mustafa Kemal’in izinde yürüyen, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki bizlerde bu demokratik yarışta tüm gücümüzle var olacak ve gençliği parti içindeki hak ettiği yerlere ulaştıracağız. Gün dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür. Gün Cumhuriyet Hal Partisi’ni iktidara taşıyacak yolda el ele omuz omuza birlik olma, birliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Davamız koltuk davası değil, cebimizdeki projelerimizle inandığımız yoldaşlarımızla geliyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün benim iki eserim vardır, birisi Türkiye Cumhuriyeti, ikincisi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir dedi bir partinin mensubu olmak bana onur ve gurur veriyor. Bu süreç boyunca beni hiç yalnız bırakmadılar. Üzerimde emeği olan yoldaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kongremizin partimize yakışır bir şekilde geçmesini tüm içtenliğimle diliyorum.” Dedi.

Alp Günay Bayrak, “Gençliğin üretici yanını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz”

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Ahmet Orhan’ın ardından CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Adayı Alp Günay Bayrak konuşmasına başladı. Bayrak, “ Öncelikle konuşmama başlamadan önce geçtiğimiz günlerde Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Değerli partililer kıymetli büyüklerim ve yol arkadaşlarım. Demokrasinin en anlamlı günü olan geleceğimizin teminatı geçlerin seçimine hoş geldiniz. Gençliğin daha aktif ve enerjisini doğru yönde hareket ettirebildiği çıktığımız bu yolda partideki genç sayısını arttırmak yerel de ve genelde faydalı çalışmalar yapmak, sosyal sorumluluk projelerinde daha fazla yer almak ve yer bulmak adına gençliğin üretici yanını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Bizler siyaseti genişleteceğiz. Biz gençler olarak enerjimizle siyaseti yeniden inşa edeceğiz. Çıktığımız bu yolda yaşayacağımız her ne olursa olsun hakkımızda hayırlısını diliyorum. Heyecanımız var. Coşkumuz var. gençlik için kırmızı renkte gelecek var diyerek sözlerimi sonlandırıyorum. Hepinize teşekkürlerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.

“Kongremizde kaybedenin asla olmadığı bir süreç izledik”

Konuşmaların ardından CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanlık seçimine geçildi. Adaylardan Ahmet Orhan beyaz liste ile seçime katılırken diğer aday Alp Günay Bayrak seçime kırmızı liste ile katıldı. Seçimi kazanan liste Ahmet Orhan’ın beyaz listesi oldu. İlçe başkanlığında yapılan seçimin sonucunda Alp Günay Bayrak 60 oy alırken Ahmet Orhan 71 oy alarak seçimi kazandı. Bir tane de geçersiz oy bulundu. Seçim sonrasında açıklamada bulunan CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan, “Gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kolları Kongresinde Beyaz liste ile girdiğimiz seçimi kazanarak sonlandırdık. Partimize yakışır bir şekilde gerçekleştirdiğimiz kongremizde kaybedenin asla olmadığı bir süreç izledik. Bizler partimizin genç neferleri olarak yerelde ve genelde partimizi iktidara taşımak için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak için gece gündüz demeden bütün arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımızı yapacağız. Umudu örgütlemek için çıktığımız bu yolda beni asla yalnız bırakmayan çok değerli büyüklerime, yoldaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve yönetim ekibime sonsuz teşekkür ediyorum. Saygılarımla” şeklinde konuştu.

CHP İlçe Gençlik Kolları’nın yeni yönetimi

Ahmet Orhan’ın yönetim kurulu asil üyeleri; Doğukan Acar, Haydar Atmaca, Nigar Aydın, Özge Cepik, Murat Uğur Gürer, Ilgın Kavaklıoğulları, Semih Özel, Büşra Sevgi, Yasemin Şenkaya, Sinan Can Şiriner’den oluşuyor.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler