131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

CHP’Lİ SINDIR’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK

4 Mayıs 2019, Cumartesi 06:34

     


Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde örgütlü TÜPRAŞ işçileri Toplu İş Sözleşmesi’nde (TİS) işveren ile sendika arasında uzlaşmanın sağlanamamasından dolayı tam gün uyarı eylemlerine devam ediyor. TÜPRAŞ ana kapısında eylem yapan işçilere CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve CHP Aliağa Belediye Meclis Üyeleri de destek ziyaretinde bulundu.

TÜPRAŞ'ta Petrol İş Sendikası ve işveren arasında devam eden TİS görüşmelerinde sendikada örgütlü işler rafineri önünde tam gün uyarı eylemi yaptı. Eylemlerine devam eden işçilere destek vermek için CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve CHP Aliağa ilçe örgütü rafineri önüne gelerek ziyaret gerçekleştirdi. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, kendilerini ziyarete gelen İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve beraberindeki heyete TİS sürecinde yaşananlar sıkıntılardan bahsetti. Tüpraş işçilerinin talepleri hakkında bilgi verdi. Sözlerine devam eden Oktay, "Sizlerden TÜPRAŞ işçisinin haklı mücadelesi boyunca yaşadıklarını, TÜPRAŞ işvereni Koç Holding'in tavrını TBMM'ye taşımanızı talep ediyoruz. Bu gün de buraya gelerek bizlere destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

“Meclis gündemine taşıyacağıma söz veriyorum”

Petrol İş Sendikası’nda örgütlü TÜPRAŞ işçilerini selamlayarak sözlerine başlayan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır işçilerin mevcut kazanımlarının TİS sürecinde pazarlık konusu edilmesini eleştirdi. Sındır, "Toplu iş sözleşmesini üç yıla uzatmak isteyen TÜPRAŞ işvereninin amacı işçilerin hak arama süresini üç yıla çıkarmak istemesi, üç yıl sendikayla karşı karşıya kalmayalım demesidir. Yıllardır sürdürülen vardiya sistemini değiştirmek, mazeret izinlerinizi azaltmak istemesi işçilerin emeğini daha fazla sömürmek istemesinden kaynaklanmaktadır. TÜPRAŞ işvereninin emek sömürüsünü arttırmayı hedeflediği ortadır. Sizlere robot gibi bakan bir anlayış vardır. Bizlerin TÜPRAŞ işçisinin, emekçisinin haklı taleplerini, onurlu mücadelesini Meclis gündemine taşıyacağıma söz veriyorum. Mücadelenizi sonuna kadar sürdürmenizi ve kazanmanızı diliyorum.” Şeklinde konuştu. Açıklamaların ardından işçiler rafineri önündeki eylemlerine devam etti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler