CHP’Lİ SINDIR’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
4 Mayıs 2019, Cumartesi 06:34Tweet |
Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde örgütlü TÜPRAŞ işçileri Toplu İş Sözleşmesi’nde (TİS) işveren ile sendika arasında uzlaşmanın sağlanamamasından dolayı tam gün uyarı eylemlerine devam ediyor. TÜPRAŞ ana kapısında eylem yapan işçilere CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve CHP Aliağa Belediye Meclis Üyeleri de destek ziyaretinde bulundu.
TÜPRAŞ'ta Petrol İş Sendikası ve işveren arasında devam eden TİS görüşmelerinde sendikada örgütlü işler rafineri önünde tam gün uyarı eylemi yaptı. Eylemlerine devam eden işçilere destek vermek için CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve CHP Aliağa ilçe örgütü rafineri önüne gelerek ziyaret gerçekleştirdi. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, kendilerini ziyarete gelen İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve beraberindeki heyete TİS sürecinde yaşananlar sıkıntılardan bahsetti. Tüpraş işçilerinin talepleri hakkında bilgi verdi. Sözlerine devam eden Oktay, "Sizlerden TÜPRAŞ işçisinin haklı mücadelesi boyunca yaşadıklarını, TÜPRAŞ işvereni Koç Holding'in tavrını TBMM'ye taşımanızı talep ediyoruz. Bu gün de buraya gelerek bizlere destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.
“Meclis gündemine taşıyacağıma söz veriyorum”
Petrol İş Sendikası’nda örgütlü TÜPRAŞ işçilerini selamlayarak sözlerine başlayan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır işçilerin mevcut kazanımlarının TİS sürecinde pazarlık konusu edilmesini eleştirdi. Sındır, "Toplu iş sözleşmesini üç yıla uzatmak isteyen TÜPRAŞ işvereninin amacı işçilerin hak arama süresini üç yıla çıkarmak istemesi, üç yıl sendikayla karşı karşıya kalmayalım demesidir. Yıllardır sürdürülen vardiya sistemini değiştirmek, mazeret izinlerinizi azaltmak istemesi işçilerin emeğini daha fazla sömürmek istemesinden kaynaklanmaktadır. TÜPRAŞ işvereninin emek sömürüsünü arttırmayı hedeflediği ortadır. Sizlere robot gibi bakan bir anlayış vardır. Bizlerin TÜPRAŞ işçisinin, emekçisinin haklı taleplerini, onurlu mücadelesini Meclis gündemine taşıyacağıma söz veriyorum. Mücadelenizi sonuna kadar sürdürmenizi ve kazanmanızı diliyorum.” Şeklinde konuştu. Açıklamaların ardından işçiler rafineri önündeki eylemlerine devam etti.
(ESİN ÇETİN)

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik