131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“3 MAYIS MHP’NİN TARİH SAHNESİNE ÇIKIŞININ İLK ADIMIDIR”

4 Mayıs 2021, Salı 06:47

     


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, 3 Mayıs Türkçülük Günü ile ilgili açıklamada bulundu. Aydemir, 3 Mayıs’ın, MHP’nin tarih sahnesine çıkışının ilk adımı olduğunu söyledi.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü unutmadı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aydemir, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün tarihinden bahsetti. Aydemir, “Türkçülük Günü’nün 77’nci yılını büyük bir onur, şeref ve gururla kutluyoruz. 3 Mayıs 1944, Türk Milliyetçiliğinin açık, net ve iddialı biçimde Türk siyasetinde var olmasının miladıdır. Türk gençliğinin Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti ile donanması, milli benliğin ayağa kalkıp şahlanmasıdır. Milliyetçiliğin derin köklerinden yeşermesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtuluş ve kuruluş esasları ile kucaklaşmasıdır. Türkiye sevdalılarının Türk Milleti’ni var etme, yüceltme ve yükseltme davası için neleri göze alabileceklerinin, bu yoldan hiçbir şartta dönüş olmayacağının haykırışıdır. Türk gençliğinin gerçek kimliğine kavuşması, milletine, ülkesine, vatanına, bayrağına, ezanına, tarihine ve şerefine sahip çıkmasıdır.” Dedi.

“Türkçülük Günü, bütün Türk Milletine ve dünya Türklüğüne kutlu olsun”

Başbuğ Alparslan Türkeş’in, 3 Mayıs’ı “Türk Milliyetçilerinin, Türk Milleti’nin varlık davası için çektikleri ıstırabın, elemin, gözyaşının ifadesi” olarak tanımladığını aktararak sözlerine devam eden Aydemir, “Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin tanımı ise ‘Müstesna bir uyanışın adı, muazzez bir uyanıklığın ahlakı, muhteşem bir mücadele ufkunun anısı’ şeklindedir. 3 Mayıs, milliyetçiliğin duygu ve düşünce havzasından hareket ve eylem sahasına inmesidir. MHP’nin, tarih sahnesine çıkışının ilk adımıdır. 3 Mayıs Türkçülük Günü, bütün Türk Milletine ve dünya Türklüğüne kutlu olsun. Bu vesile ile başta Başbuğ Alpaslan Türkeş olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün 3 Mayıs 1944 mağdurlarına, bütün şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler