131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

PANKART SORUŞTURMASINA TAKİPSİZLİK KARARI

4 Haziran 2021, Cuma 07:03

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve CHP İlçe Gençlik Kolları Ahmet Orhan’a, parti ilçe binasına asılan ve daha sonra emniyet güçlerinin uyarısıyla kaldırılan “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankart nedeniyle soruşturma açılmıştı. Edinilen bilgiye göre Oğuzhan ve Orhan hakkında takipsizlik kararı verildi.

CHP İl ve İlçe Başkanlıkları, geçtiğimiz günlerde, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndaki 128 milyar dolar rezervin akıbetinin ne olduğunu sormuş ve il ve ilçe binalarına “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartlar asılmıştı. Pankartlar valilik kararları doğrultusunda polisler tarafından indirilirken bazı başkanlar hakkında da soruşturma başlatılmıştı. CHP Aliağa İlçe Başkanlığı binasına “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankart asılması gerekçesiyle CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan hakkında soruşturma başlatılmış ve Cumhurbaşkanlığına hakaret suçlaması olduğu gerekçesiyle ifadeye çağrılmışlardı.

Oğuzhan ‘İfade özgürlüğü’ demişti

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Oğuzhan, Anayasa ile güvence altına alınan ifade özgürlüğü haklarının çiğnendiğini ifade etmiş ve “Asmış olduğumuz pankartta herhangi bir sözcük veya görsel iddia edildiği üzere Cumhurbaşkanına hakarete yönelik hiçbir suç unsuru içermemektedir. Uluslararası sözleşmeler ve Anayasamızca güvence altına alınan ifade özgürlüğümüzün çiğnenmesine karşı yasal haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz” demişti. Alınan bilgiye göre CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve Ahmet Orhan hakkında takipsizlik kararı verildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler