131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

CHP’li kadınlardan dayanışma çayı

4 Haziran 2022, Cumartesi 06:11

     


CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş ve yönetimi geleneksel birlik, beraberlik ve dayanışma çayı düzenledi.

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş ve yönetimi üyeleriyle geleneksel birlik, beraberlik ve dayanışma çayında buluştu. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da düzenlenen çay etkinliğinde hazır bulundu. Etkinliğe ilçedeki STK’lardan, sendikalardan, odalardan kadın temsilciler katılırken İYİ Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Hande Gök de çay etkinliğinde hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, başkanların konuşmasıyla devam etti.

Güneş Ataş, “Her gün zamlarla uyanan bir ülke haline geldik”

İlk olarak CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş konuşmasına başladı. Göreve geldiği günden itibaren kadın kolları olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Ataş , “Hep birlikte gecemizi gündüzümüze katmaya, çalınmadık kapı, ulaşılmadık bir kişi kalıncaya kadar yorulmadan çalışacağız. Yorulacağız ama sonunda kazanacağız. Bizler köşemizde tüm Türkiye açken işsizlik diz boyuna çıkmışken, mutfaklarda yangın varken, ‘enflasyon düştü’ lafı sokaktaki insanımıza hiçbir şey ifade etmezken huzurla oturacak değiliz. Her gün zamlarla uyanan bir ülke haline geldik. Çocuklarımız yatağa aç girer oldu. Çocuklarımız, gençlerimiz yarınlara umutla bakamıyorsa onların geleceğe umutla bakabileceği bir ülke yaratılmalı. Sadece Aliağa değil bütün ülkeyi ezen, yoksullaştıran yolsuzluklara dur demek için birlikte omuz omuza mücadele edelim.” Dedi. Sözlerine son dönemde artan kadın cinayetlerine de değindi ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesiyle ilgili de konuştu.

Özlem Şan Oğuzhan, “Hepiniz bu ülkeyi refaha çıkaracak neferlersiniz”

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş konuşmasının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan konuşmasına başladı. Başkan Oğuzhan, “İnanıyorum ki kadınların gücü olmadan bu ülke refaha çıkmayacak. Hepiniz bu ülkeyi refaha çıkaracak neferlersiniz. Size olan inancım büyük. Çocuklarımızın bize olan inancı büyük. O nedenle de hepinize teşekkür ediyorum. Mutfaktaki yangını en iyi siz biliyorsunuz. Çocuğunun istediği bir şeyi marketten alamamanın acısını en iyi sizler biliyorsunuz. Maalesef 20 yılda yapıla olumsuz harcamalarla ülkemiz bu hale geldi. Bir grubun zengin edilmesi dışında insanlarımız mağdur edildi. Bu ülkenin kaderini değiştirmek yine biz kadınlarla mümkün olacak. Bu noktada hepinize güveniyorum. Hepinize inancım tam.” İfadelerini kullandı. Başkan Oğuzhan ve Ataş, Şair – Yazar Nazım Hikmet Ran’ın da ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatarak şairin anısına şiirlerinden birini okudu. Çay etkinliği hediye çekilişinin yapılmasının ardından son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler