“Yanlış politikalar sağlık sektörüne darbe vurdu”
4 Ağustos 2023, Cuma 06:47Tweet |
Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici ilaç sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Bilici, “AKP iktidarının son yıllardaki yanlış politikaları sağlık sektörüne büyük darbe vurmuş durumda.” dedi.
Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, AK Parti’nin yanlış politikaları neticesinde ilaç sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Birkaç yıldır ilaçta yaşanan tedarik sıkıntısının her gün artarak devam ettiğini söyleyen Bilici, “AK Parti’nin yanlış politikaları sonucu ciddi sıkıntı yaşayan sektörlerden biriside maalesef ilaç sektörü olmuştur. Birkaç yıldır ilaçta yaşanan tedarik sıkıntısı her gün artarak devam etmektedir. İlaç yokluğu ile karşı karşıya kaldığımız son yıllarda, Sağlık Bakanlığı kalıcı çözüm bulmakta yetersiz kalmaktadır. Eczacılık meslek örgütleri, Türkiye’de 650’nin üzerinde ilacın temininde ciddi sorunlar yaşandığını söylüyor. Ellerinde reçete ile eczane eczane dolaşan hasta ve hasta yakınlarını görüyoruz. Vatandaşlarımızın ve eczacıların mağdur olduğu bu süreçte ilaç yokluğu kronik bir soruna dönüşmüş durumdadır.” dedi.
“Daha önce hiç yaşanmayan bir ilaç krizi yaşanıyor”
Türkiye’de daha önce hiç yaşanmamış bir ilaç krizinin yaşandığını söyleyen Bilici, “Artan döviz kuru ve planlama hataları nedeniyle Türkiye’de daha önce hiç yaşanmayan bir ilaç krizi yaşanmaktadır. Üretim ve tedarik konusundaki beceriksizliğini muhtemelen dış güçlere bağlayacak olan AKP, en kısa zamanda bu sıkıntıyı çözmeli, vatandaşlarımızı daha çok mağdur etmemelidir. İlaçlar, hastalık esnasında tedavi amaçlı kullanılması gereken ürünlerdir. Hastalarımız bu haktan mahrum bırakılmamalıdır. Konu ile ilgili sektörün tüm paydaşları üreticiler, dağıtım kanalları ve eczacılarla istişareler yapılmalıdır. Üretim, tedarik ve planlama ile ilgili fikirleri dikkate alınmalı, talepleri dinlenmelidir. İlaçta dışa bağımlılığı ve piyasadaki ilaç yokluğun azaltacak kısa, orta ve uzun vadeli kalıcı politikalar geliştirilmelidir. İvedilikle yerli üretim ve hammadde bazında üretim sağlanmalı ve desteklenmelidir.” ifadelerini kullandı.
“Randevu alınamıyor”
Vatandaşların kamu hastanelerinden randevu almakta zorlandığını söyleyen Bilici, “Hastalar bir şekilde özel sağlık kuruluşlarına mecbur bırakılıyor. Sağlık söz konusu olunca hasta veya hasta yakını tüm şartlarını zorlayarak malını, mülkünü satmak zorunda veya kredi çekmek zorunda kalıyor. AKP iktidarının son yıllardaki yanlış politikaları sağlık sektörüne büyük darbe vurmuş durumda. Hasta sayısı artarken, hekim sayısı azalmaya devam ediyor. Aynı şekilde muayene ve ilaç katılım payları hızla artıyor. Toplum sağlığının önemsenmediği bu anlayışla, tedaviye muhtaç vatandaşlarımız hastaneyi aramaya, ulaşırlarsa gitmeye artık imtina ediyor. Çünkü muayeneden sonra tektik, ultrason, tomografi gibi görüntüleme randevuları için çok uzun günler veriliyor.” Dedi.
(SAMİYE ÖZTÜRK)

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ehliyet ve kimlik kartını birleştirenlere ehliyet

İzmir genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen eTwinning Kalite Etiketi Töreni,

Yeni sezonda TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek Aliağaspor FK, dış

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Aliağa Kimya İhtisas Karma

Geçtiğimiz sezonu 3.Lig’de şampiyon olarak tamamlayan Aliağaspor FK’nın

Aliağa Yeni Mahalle’deki 614 konutluk TOKİ 2. Etap projesinde hak sahiplerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaşanan tüm sorunların

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in elektrik akımına

Bireylerin yaşam kalitesini belirleyen en temel unsurlardan biri, hiç şüphesiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyükşehir’in

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Aliağa Şoförler ve Otomobilciler

Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’den oluşan Duo Blanc & Noir, klasik

Ege Üniversitesi ile İzmir Demir Çelik arasında imzalanan iş birliği protokolü,

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi

Aliağa Belediyesi’nin yaz dönemi yüzme kursları için başvurular

Bu yazımızda, İzmir Havalimanı transfer fiyatlarını etkileyen başlıca unsurları detaylı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, belediyenin personel

İZBAN hattındaki tüp geçit çalışmaları nedeniyle Biçerova

Eğitim İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gök, eğitimcilerin liyakatsiz mülakatlarla

Menemen’de, yasa dışı faaliyet gösteren tesiste kaçak alkol üretimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Belediye-İş Genel Merkezi'ne yazı göndererek,

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin AK Parti

Tüpraş ile Türk Hava Yolları, önemli bir iyi niyet anlaşması imzaladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı altyapı seferberliği kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan yangınlarla mücadeleyi güçlendirmek,

İzmir'de bu yıl mart, nisan ve mayıs aylarında düşen yağış miktarı, uzun

İzmir Büyükşehir Belediyesi kurduğu 20 güneş enerji santrali sayesinde

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, başantrenörlüğe

Aliağa Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Aliakent

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, otuz ilçeyi kapsayan bölgesel teşkilat

Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi aileler ve emeklilere 1000 liralık