131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ADAR, ACAR İLE GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

4 Kasım 2019, Pazartesi 06:28

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Başkan Serkan Acar ile görüşmesinin detaylarını düzenlediği basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Belediye Meclis Üyeleri Sedat sarı ve Gülten Taşbaş ile ilçe yönetimi katılım gösterdi. Yavuz Adar, yaptığı açıklamada, “İşten çıkartılan belediye işçilerinin tamamının sorunları ve alacakları kıdem ve ihbarları üzerine bir görüşme gerçekleştirdik. İşten çıkarıldıktan sonra anlaşma yoluna giden veya mahkeme yolunu seçen arkadaşların kıdem ve ihbar tazminatlarının ön koşulsuz ödenmesini talep ettik. Haziran ayında mecliste oy çokluğuyla geçen 180 milyonluk borçlanma yetkisinin de aşağı çekilip revize edilmesi gerektiğini sayın başkana ilettik. Kendisinde bizi anlayışla karşıladı. Aliağa gündemini bir süredir meşgul eden işçi arkadaşlarımızın mağduriyetini sonlandırma adına yapmış olduğumuz bu görüşme gayet olumlu geçti. Sayın Acar bize dönüş yaptı. Bu konuyla ilgili görüşmek istediğini, fikirlerini söylemek istediğini ifade etti. Biz de görüşmemizi yaptık. Tekliflerimizi kabul ettiğini, arkadaşlarımızın bütün alacaklarını kıdem ve ihbarlarını ödeyeceklerini, yargı yolunu tercih eden arkadaşlarımızın yargı yolu baki kalmak üzere herhangi bir dayatma yapmayacağını ve bu konuyu da Aliağa’nın gündeminden kaldırmak istediğini bize de teşekkür ederek konuyu nihai sonuca erdirmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki mecliste 281 işçinin İller Bankası’ndan borçlanmak suretiyle yetkisini meclisten isteyecektir. Biz de bu konuda vermiş olduğumuz sözü bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerini giderilmesi hususunda desteğimizi vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

“Borçlanmanın yüzde elli aşağıya çekilmesi konusunda bir inisiyatif ortaya koydu”

Borçlanma yetkisi hakkında da açıklamada bulunan Başkan Yavuz Adar, “Ayrıca yaptığımız görüşmede 180 milyonluk borçlanmanın fazla olduğunu söyledik. Bunu çekebileceği en az seviyeye çekmesi gerektiğini söyledik. Yaptığımız görüşmeler sonucuyla kendisince haklı olduğu gerekçeleri ortaya koyduğunda bu rakamı yüzde elliye kadar çekebileceğini söyledi. Biz tabi isteriz ki hiç borçlanmaya yapmadan Aliağa’nın öz kaynaklarıyla kendi gelirleriyle hizmet yapabilmek. Ama bunun da imkan dahilinde olmadığını, borçlanma suretiyle bazı projelerini gerçekleştireceğini söyledi. Onun için de bu borçlanmaya ihtiyacının olduğunu söyledi. Tabi biz teklifimizi ettik takdir kendisinin. Başkan borçlanmanın yüzde elli aşağıya çekilmesi konusunda bir inisiyatif ortaya koydu. Kendisine de bu noktada almış olduğu karardan dolayı teşekkür ettik. Bu durumu Aliağa için bir kazanım olarak görüyoruz. Yapılacak projelerinde mecliste takipçisi olacağız. ” Şeklinde konuştu.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar konuşmasının sonundan Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle konuyla alakalı görüşeceklerini belirtti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler