131019098
19 Nisan 2024, Cuma

AK PARTİ’DEN DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK

4 Kasım 2020, Çarşamba 07:01

     


İzmir’de meydana gelen deprem sonrası AK Parti İl Başkanlığı tarafından depremzedelere yardım için psikolojik destek rehberi hazırlandı. Rehberde deprem, Covid-19, çocuklar ve stres yönetimine dair çalışmalar yer alıyor.

Yardım ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürerken depremin psikolojik etkileri de aşılmaya çalışılıyor. İzmir’de meydana gelen depremin hemen ardından sahada çalışmalarını sürdüren AK Parti, depremden mağdur olan vatandaşları yalnız bırakmadı. AK Parti İzmir Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından depremden etkilenen vatandaşlar ve çocuklara psikolojik destek rehberi hazırlandı. Uzmanlar tarafından hazırlanan bu rehber, yaşanan travmaları en aza indirmek için bazı önlemlerin alınmasını öneriyor. Psikologlar, psikiyatristler ve ruh sağlığı uzmanları ile depremin etkisini en aza indirmek isteyen AK Parti İzmir Sosyal Politikalar Başkanlığı, uzmanlarla sahaya inip psikolojik desteğe başladı.

“Mağduriyetleri en hızlı şekilde gidermeye çalıştık”

Psikolojik destek hizmeti ile ilgili bilgi veren AK Parti İzmir Sosyal Politikalar İl Başkanı Semiha Paçacı çeşitli açıklamalarda bulundu. Paçacı, “İzmir’de meydana gelen üzücü deprem sonucunda ülkemiz topyekûn seferber olup vatandaşlarımızın yardımına koştu. İl başkanlığımız olarak ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yanında olduk. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımız, milletvekillerimiz ve il başkanlığımız olarak tüm imkanları seferber edip İzmirli depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en hızlı bir şekilde gidermeye çalıştık ve çalışıyoruz.” dedi.

“Deprem her yaş grubu için bir travmadır”

Çalışmanın içeriğinden bilgiler paylaşan Paçacı, “Deprem elbette her yaş grubu için bir travmadır. Ancak olaya anlam vermekte zorlanan çocuklarımız için daha şiddetli bir travmadır. Depremin çocuklar üzerindeki etkilerini en aza indirmek için bazı önlemler gerekir. Uzmanlarımızın uyarıları şu başlıklarda toplanmaktadır; çocuğunuzun yanında gündeme dair konuşmayın. Günlük alışkanlıklarınıza geri dönün. Çocuğunuzla konuşmalarınızı olumlu bitirin. Çocuğunuzu medyadan uzak tutun. Çocuğunuza rahat ve sakin görünmeye çalışın.” İfadelerini kullandı.

“Yakın temastan olabildiğince kaçınılması gerekiyor”

Deprem felaketinin Covid 19 pandemisi ile birlikte daha zor olduğundan bahsederek sözlerine devam eden Paçacı, “Depremle birlikte Covid-19 salgının da devam etmesi kişilere ayrıca bir zorluk getiriyor. Aynı hijyen kurallarının sağlanması zor olsa da tedbirlere riayet etmeye çalışmalıyız. Afet ve acil durumlarda kişiler birbirlerine duygusal olarak destek olma ve dayanışmanın bir yolu olan yakın temastan olabildiğince kaçınılması gerekiyor.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler