Tugay’dan Erdoğan’a yanıt: İzmir’i tanımıyor
5 Şubat 2025, Çarşamba 06:34Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu İzmir’e ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı’nın İzmir’i tanımadığını ve şehrin gerçek durumunu görmediğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fuar İzmir’de düzenlenen 20. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Belediyedeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ve disiplin sürecindeki bazı personele ilişkin durumu değerlendiren Başkan Tugay, “Temel olarak şunun bilinmesini isterim; bütün çalışanlarımız çok kıymetli ama hepimiz İzmir halkına hizmet etmek için buradayız. İşini yapmamak, görevine gitmemek gibi bir şeyi maalesef kabul edemeyiz. Bu anlamda yürüyen bir süreç var” diye konuştu.
“İzmir’e dair böyle bir yorum yapılmasını talihsiz görüyorum”
Başkan Cemil Tugay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyaretindeki açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi: “Bu ifadeleri üzücü buluyorum. Çünkü İzmir’i tanımadığını ve içinde bulunduğu gerçek durumu görmediğini düşünüyorum. En azından şunu söylemek isterim; o konuşmanın yapıldığı saatlerde ben de farklı etkinlikler için sahadaydım. On binlerce yurttaşımız deniz kenarında otururken, vakit geçirirken, Körfez tertemiz, pırıl pırıl görünürken, koku yokken, Körfez’e kokudan yaklaşılmıyor gibi bir ifade kullanması durumun gerçekliğinin farkında olmadığını gösterdi. Bu sadece bir örnek. Genel anlamda tabii ki İzmir’imizin bazı sorunları var ve üzerimize düşen görevler var. Ama Türkiye’deki herkes İzmir’de yaşamak isterken, İzmir’de yaşayan insanlar yaşamlarından mutluyken, gerçek sorunlar da aslında ülkenin ekonomisi, işsizliği, enflasyon, hayat pahalılığı nedeniyle yaşanırken İzmir’e dair böyle bir yorum yapılmasını talihsiz görüyorum.”
“DSİ’den bir yatırım çabası görmüyoruz”
Başkan Tugay, son olarak İzmir’in gelecekte ihtiyaç duyacağı su kaynaklarıyla ilgili merkezi idarenin bir planlama içinde olmadığını da söyledi. Gördes Barajı’nın su tutmadığını ifade eden Tugay “O bölgede üç tane baraj var. Bunlardan biri yapılmış durumda ve ne yazık ki su tutmuyor. Diğer barajların yapımıyla ilgili daha ivedi hareket edilmesi gerekirken şu anda bir yatırım çabası görmüyoruz. Onun dışında Efemçukuru’ndaki baraj gibi bazı baraj projelerinin de Devlet Su İşleri tarafından yapılmasını bekliyoruz. Şunu tekrar hatırlatmak isterim; suyun şehirlere temininde sorumlu olan kurum Devlet Su İşleri’dir. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak suyu dağıtmakla, o şebekeyi yönetmekle yükümlüyüz. O yüzden Devlet Su İşleri’ni ve ilgili bakanlığı göreve davet ediyorum” diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)

CHP il başkanları, 38. Olağan Kurultay'da para karşılığı oy kullandırıldığı iddialarına

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmirlileri, 23 Şubat'ta Ankara'da

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, elektrik zamları ile ilgili basın

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Başak Karadayı, Türk Medeni Kanunu’nun

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, ihtiyaç sahibi kadınlara destek

ASEV Türk Halk Müziği (THM) Korosu, Kış Konseri ile halk müziği tutkunlarına

İzmir’de düzenlenen, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da katıldığı,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’in de aralarında bulunduğu 39 ilde,

Ah Be Çocuk ve Gerçekten Biz Farklıyız kitaplarının yazarı Metin Feyyaz

Aliağaspor FK, Nesine 3. Lig 3. Grup 20. hafta mücadelesinde kendi sahasında

Aliağa’nın 2024 yılı dış ticaret hacmi 35,8 milyar doları aştı. 2024 yılı dış

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İleri Yaş Eylem Planı

Ege Denizi'ndeki sismik aktiviteye yönelik risk değerlendirme toplantısı

Ev sahipliğini MHP İzmir İl Başkanlığının yapacağı, MHP Belediye Meclis Üyeleri

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), meslekte 30 yıl ve üzeri faaliyette bulunan üyelerine

Aliağa Belediyesi tarafından Gazi Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programda,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Abonman Kartı uygulamasını hayata

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden

Gençlik Eylem Planı Çalıştayı’nda konuşan İzmir Büyükşehir

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turunda mücadele eden Aliağa Petkimspor, kalan

Vatandaşların zincir marketlerdeki ürün fiyatlarını anında karşılaştırabilecekleri

Aliağa Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören karate öğrencileri,

Chopard, kaliteli işçiliği ile dünya çapında tanınan bir marka.

Sağlıklı yaşam, doğru beslenme ile başlar ve bu noktada doğanın sunduğu en güzel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Harmandalı Katı

Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren meslek yüksekokullarının

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Aliağaspor FK, 19. hafta karşılaşmasında

Ege Ligi 2. Etap Karate Şampiyonası’na 14 sporcu ile katılan Aliağa Taner Erol

İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Şubat’ta İzmir Afet Koordinasyon Çalıştayı

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Özel Aliağa Minik Eller Anaokulu

Öykülerindeki etkili anlatımıyla hayatın içinden suskunlukları, hüzünleri

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Ege Denizi'ndeki deprem fırtınasıyla ilgili,

Aliağaspor FK, devre arası transfer çalışmaları kapsamında, Süper Lig