131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

SERTER’DEN ESNAFIN SESİNİ DUYUN ÇAĞRISI

5 Mart 2022, Cumartesi 06:18

     


İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM kürsüsünden yaptığı 1 dakikalık konuşmanın tamamını esnafa ayırdı.

Türkiye’de son 1 yılda 105 bin esnafın kepenk indirdiğini, işsiz ve ekmeksiz kalan insan sayısının 400 bine yaklaştığını vurgulayan Serter, Hükümete “Esnafın sesini artık duyun, esnafa destek vererek yok olmasını önleyin” çağrısı yaptı.

“400 bin kişi ekmeksiz aşsız kaldı”

Esnafın sesinin pandemi boyunca duyulmadığını, boğulurken son nefeste bir zahmet ellerinden tutulan esnafın artık dayanamadığını belirten Serter, “Pandemi öncesinde de var olan ve yirmi üç aylık süreçte de dağ gibi biriken kredi borçları yetmezmiş gibi, artan maliyetler ve sizin hesabınızca arttırdığınız elektrik, doğal gaz ve akaryakıt zamları esnafları tek tek kepenk indirme noktasına getirdi. Yirmi yıllık iktidarınız sonucunda, son bir yılda -105 bin esnafımız- ekmeksiz, aşsız kalan insan sayısı ortalama 400 bini buldu” dedi.

“Esnafa destek verilmeli”

Esnafa acilen enerji tüketim bedellerinde özel tarifeler uygulanmasını isteyen Serter, taşımacı esnafından da akaryakıttaki özel tüketim vergisinin alınmaması gerektiğini söyledi. Esnafın KOSGEB ve TESKOMB'un faizsiz ve uzun vadeli kredi desteğinden de yararlanmak istediğine işaret eden Serter, “Ülkenin bel kemiği çatladı, ülkenin ayakta duracak hâli kalmadı; duyun bu sesleri” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler