131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“BAŞBUĞ TÜRKEŞ’İ RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUZ”

5 Nisan 2021, Pazartesi 06:28

     


MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 24. yılı dolayısıyla anma mesajı yayınladı. Aydemir, “Türk’ün Başbuğu Alpaslan Türkeş’i ebediyete intikalinin 24. yıldönümünde, evlatları olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından, partinin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i anmak için her yıl 4 Nisan'da yapılan anma programı bu yıl Kovid-19 salgını tedbirleri nedeniyle gerçekleştirilemedi. MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Alparslan Türkeş’in vefatının 24.yılı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Türkeş’in “Ülkücü MHP’de olur, MHP’de olmayan ülkücü değildir” sözüyle açıklamasına başlayan Aydemir, “Bir yanı ile Türk Milleti’nin tarih, kültür, sanat, inanç ve ahlak yapısının getirdiği gereklilikler doğrultusunda mirasına sahip çıkan, bir yanı ile de bu mirasların ışığında, Türk Milleti’nin ilimde, bilimde, sanayide, üretimde, sanatta, tarımda, fikirde, siyasette, aşkta ve inançta kendisini geliştirip muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasını aşkla isteyen Türk’ün Başbuğu Alpaslan Türkeş’i ebediyete intikalinin 24. yıldönümünde, evlatları olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz.” dedi.

“Ülkücülüğün kalbi de, aslı da, yuvası da Milliyetçi Hareket Partisi’dir”

Ülkücülüğün kalbinin, aslının ve yuvasının Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu vurgulayan Abdurrahim Aydemir, “Rahmetli Başbuğun hayallerini gerçekleştirmek için kurduğu Ülkücü Hareketin yuvası olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilke ve değerleri, Türk Milleti’nin hasletleri ve gelecekteki bekası göz önüne alınarak belirlendiği için Türk Milleti, ülkücülerin inanç ve aşkına inanmıştır. Bu da rahmetli başbuğun ve milliyetçi hareketin en büyük gücü olmuştur. Milliyetçi hareketin başka bir güce de ihtiyacı yoktur. Davamızın mukaddesatına, vatanımıza ve Türk Milleti’ne olan aşkımıza güvenerek dün de bugün de Türk Vatanı, Türk Milleti ve Allah rızası için canımızı da malımızı da feda ettik ve edeceğiz. Bu aşk, Rahmetli Başbuğ ve yol arkadaşlarının mücadelesi sayesinde milliyetçi hareketin aslı ve özü olmuştur. Yani ülkücülüğün kalbi de, aslı da, yuvası da Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bu aşk, Türk Milleti’nin içerideki ve dışarıdaki düşmanlarının tüm çabalarını, tuzaklarını, oyunlarını boşa çıkarmış ve çılgına çevirmiştir. Bu aşk, Türk Milleti’nin, Türk Dünyası’nın umudu, Turan’ın ve Kızıl Elma’nın müjdesi olmuştur.” diye konuştu.

“Gönül isterdi ki Rahmetli Başbuğumuzu dualarla ve etkinliklerle analım”

Gerek Alparslan Türkeş, gerek Devlet Bahçeli’nin aklı, fikri ve tarafının Türk Milleti olduğu için bütün karar ve eylemlerinin Türk Milleti’nin lehine olduğunu ifade eden Aydemir, “Yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımız bunun ispatıdır. Bu ülkücülük aşkının tek yeri var, o da Milliyetçi Hareket Partisi’nin kalbidir. Onun için ‘Ülkücü MHP’de olur, MHP’de olmayan ülkücü değildir.’ Böyle bir davanın mensubu olmak, bu kutlu dava için mücadele eden diğer ülküdaşlarım gibi beni de tarifsiz şekilde gururlandırmakta ve şereflendirmektedir. Gönül isterdi ki her yıl olduğu gibi bu yıl da Rahmetli Başbuğumuzu hep birlikte dualarla ve şanına laik etkinliklerle analım. Lakin insanlığın ortak derdi olan Pandemi bize bu imkânı vermiyor. Onun için bu yıl evlerimizde dualar ederek andık ve anacağız. Bu salgından maske, mesafe ve hijyen kurallarına hep birlikte uyarak İnşallah en yakın zamanda kurtulup normal yaşantımıza döneriz.” Dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler