131019098
29 Mart 2024, Cuma

İYİ PARTİ İL KONGRESİNE HAZIRLANIYOR

5 Haziran 2020, Cuma 06:21

     


İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve yönetimi, il kongresini 21 ya da 28 Haziran tarihinde gerçekleştirme kararı aldı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “İzmir’in ihtiyaçlarını karşılayacak, İzmir’in muhalefet boşluğunu dolduracak kadroların başa geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’de Koronavirüs ile mücadele sürerken, normalleşme takvimi de 1 Haziran itibariyle başladı. Siyasi partilerde de normalleşme süreci ile birlikte kongreler için düğmeye basıldı. Koronavirüs salgını öncesinde kongre sürecini başlatan İYİ Parti, salgın patlak verince kongrelere ara vermişte. İYİ Parti Genel Merkezi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile yaptığı görüşme ve Cumhurbaşkanlığı’nın 1 Haziran genelgesi sonrası kongrelerin yeniden başlatılmasıyla ilgili karar aldı. Karar il başkanlıklarına bildirildi. Salgın nedeniyle ertelenen İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nin bu ay yapılması yönünde görüş birliği oluştu. İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve yönetimi yaptığı toplantı sonrası kongreyi 21 ya da 28 Haziran tarihinde gerçekleştirme kararı aldı. Kongrenin kesin tarihinin, seçimin yapılacağı salonla birlikte önümüzdeki hafta belli olacağı belirtildi.

“Vatana millete hayırlı olsun”

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Yüksek Seçim Kurulu’ndan kongrelerin yapılmasıyla ilgili bir açıklama bekleniyor. Her hangi bir aksilik olmazsa kapalı alanlarda toplu gösteriler ve ya organizasyonlar yapılabilir kararı çıkarsa İYİ Parti İzmir’de takvime uygun olarak 21 Haziran ya da 28 Haziran’da sadece delegelerin katılacağı kongresini gerçekleştirecek. Aliağa’dan da bu kongreye katılacak olan 13 tane delegemiz var. Biz bütün ilçelerdeki kongrelerimizi yapmış ve bitirmiş bulunuyoruz. Koronavirüs salgınından dolayı il kongremiz gerçekleştirilemedi. Dolayısıyla il kongremizi de bu sıkıntılı süreçler sona erdikten sonra ve ya normalleşme sürecinde bir sakınca görülmediği takdirde yapıp artık sahalara inmeyi düşünüyoruz. İlçelerimiz bu bağlamda çalışmalarını sürdürüyor. İl teşkilatımızın da şekillenip kadrolarının oluşması lazım. Onu da gerçekleştireceğiz Allah’ın izniyle. İzmir’in ihtiyaçlarını karşılayacak, İzmir’in muhalefet boşluğunu dolduracak kadroların başa geleceğini düşünüyoruz” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler