24 Ekim 2024, Perşembe

‘Birlik Beraberlik ve İktidara Yürüyüş’ gecesi

5 Ekim 2022, Çarşamba 06:13

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, ‘Birlik Beraberlik ve İktidara Yürüyüş’ gecesi düzenledi.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ‘Birlik Beraberlik ve İktidara Yürüyüş’ gecesi düzenledi. Düzenlenen yemeğe, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimi, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve yönetimi, Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç ve yönetimi, Deva Partisi Aliağa İlçe Başkanı Emre Kaya ve yönetimi, Demokrat Parti Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan ve yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri ve davetliler katılım gösterdi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gece açılış konuşmalarının yapılmasıyla devam etti.

Özlem Şan Oğuzhan, “Biz kazanacağız”

İlk olarak CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan konuşmasına başladı. Oğuzhan, “Öncelikle hepimizi çok üzen şehitlerimize; Fırat Kalkanı Hareket Bölgesinde şehit olan polisimiz Mustafa Çalışgan’a, Pençe Kilit Operasyon Bölgesinde şehit olan askerimiz Yusuf Ataş’a, Mersin Polisevi’nde şehit olan polisimiz Sedat Gezer’e Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Arkadaşlar 20 yıl oldu. Ülke olarak ileri gideceğimize, çok daha gerilere gittiğimiz, güzel ülkemize ait olan zenginliklerimizin ve varlıklarımızın yok pahasına birilerine peşkeş çekildiği … Cumhuriyet kazanımlarımıza karşı topyekûn savaş açılan… Halkımızın fakirleştiği, demokrasinin yok edildiği, hukukun, bilimin, emeğin, sanatın hiçe sayıldığı ve değersizleştirildiği, rüşvetin, liyakatsizliğin, haksızlığın, sömürünün baş tacı edildiği koskoca kayıp bir 20 yıl. Ama artık bitiyor. Sonuna geldik. Biz kazanacağız. Saraylarında milyonlarca lira harcayanlar ve yandaşları, kendileri bolluk içinde yaşayıp bize fakirliği övenler, ne dediğini kendi de anlamayan bakanlarını da alıp gidecekler. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, halkıyla beraber yaptığı fabrikaları satanlar, ormanlarımızı acımadan cayır cayır yakanlar gidecekler. Tarımı bitirenler, esnafı ezenler, işçiyi açlık sınırına mahkum edenler, işsize iş bulamayanlar, enflasyonu yüzde 100’ün üzerine çıkaranlar gidecekler.” Dedi.

“Ülkemize demokrasi ve adalet tekrar gelecek”

Oğuzhan konuşmasının devamında, “Festivalleri yasaklayanlar, şarkıyı bilmiyor diye sanatçıyı katledenler, rüşveti, ihaleye fesat karıştırmayı, kamuya zarara uğratmayı ganimet sayanlar gidecekler. Biz kazanacağız. Biz iktidara yürüyoruz. Bizim mücadelemiz ülkemiz için, bizim mücadelemiz halkımız için, bizim mücadelemiz çocuklarımız, gençlerimiz, hepimiz için. Ülkemizin 13. Cumhurbaşkanının partimizin de içinde bulunduğu millet ittifakının, yani 6’lı masanın ortak adayının olacağına kuşkumuz yok. Ülkemize demokrasi ve adalet tekrar gelecek. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi ‘Hiç kimse aç yatmayacak. Hiç kimse işsiz kalmayacak’. Devlet cemaatlerin, tarikatların elinden kurtarılacak. Hiç bir siyasi ayrım yapılmaksızın liyakate göre insanlar çalışacak. Rüşvet, kayırma, fesat son bulacak. O Alman köylünün söylediği gibi bizim insanımız da eğer bir haksızlığa uğrayacak olursa korkmadan ‘Türkiye’de hakimler var’ diyebilecek. Evet, güzel günler gelecek. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” İfadelerini kullandı.

Deniz Yücel, “Yarının değişebileceğine inanıyoruz”

Başkan Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuşmasına başladı. Yücel, “20 yıldır bir karanlığın içerisinde baskı ve totaliter bir rejim, ülkenin imkanlarını küçük kaynak tabaka diyebileceğimiz küçük bir azınlık için kullanan, halkımızın sorunlarını çözme gibi bir derdi çabası olmayan bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Ama bugün seçimlere az bir zaman kaldı. Bu 20 yıllık karanlık süreçten sonra yarının değişebileceğine inanıyoruz. Umudumuz belki yirmi yıldan beri en üst noktada. Çalışmamız, enerjimiz, motivasyonumuz yüksek. Özellikle yerel seçimlerden sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, Millet İttifakı’nın tüm Türkiye genelinde sağladığı başarıdan sonra korku duvarı yıkılmış durumda.” Şeklinde konuştu. Başkan Yücel konuşmasında, partilileri seçim zamanı sandıkların başında dikkatli olmaları konusunda uyardı. Konuşmalar sonrasında türküler eşliğinde yemekler yendi. Çektirilen hatıra fotoğrafının ardından gece son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler