131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

ADAR’DAN ACAR’A KYME ÇAĞRISI

6 Ocak 2021, Çarşamba 06:54

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, KYME Antik Kenti’ne 1. derece sit alanı statüsünden 3. derece sit alanına dönüştürülmesi ile başlayan süreçte liman yapımı için izin verildiğini belirterek, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a çağrıda bulundu. Adar, Acar’a: “KYME için bir şeyler yapar mısınız?” dedi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, şahsi sosyal medya hesabında yayınladığı açıklamayla KYME Antik Kenti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. KYME Antik Kenti’ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 yılının son günü liman yapılması izni verildiğini ifade eden Adar, binlerce yıllık bir antik kente, 1. derece sit alanı statüsünden 3. derece sit alanına dönüştürülmesi ile başlayan süreçte liman yapımı için izin verildiğini belirtti. Adar, açıklamasında, “Garip şehir Aliağa, garip insanların talan ettiği şehir oldu. Sahipsiz, ranta ve talana peşkeş çekilen bir şehir. Gelenin sevdiği, severek yaşadığı, vazgeçmediği ama bu kadar sevilmesine rağmen ihanet edildiği bir şehir. Allah, bu şehrin yöneticilerine, insanına sabır ve feraset versin.” İfadelerini kullandı.

“Muhakkak yapabileceğiniz bir şey vardır”

Açıklamasında, “KYME için bir şeyler yapar mısınız?” diyerek Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a çağrıda bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, Acar’a hitaben; “Kendi yetki sınırları alanınızda olan KYME Antik Kenti’nin kalbine saplanan rant okuyla, oraya planlanan liman tesisi için hükümetteki yetkili kadim dostlarınıza, hulâsa çevre ve şehircilik bakanına buradaki tarihi suikastı engelletir misiniz? Manisa sınırları içerisinde olan AİGAİ için göstermiş olduğunuz ihtisaslı tarih şuurunuzu ve hassasiyetinizi ilçemiz Aliağa'da olan KYME Antik Kenti için de gösterir misiniz? Muhakkak hukukçu kimliğinizle ve Aliağa halkına olan sorumluluğuz gereği yapabileceğiniz bir şey vardır.” dedi.

“Aliağa bizim için çok önemli, ya sizin için”

İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak Aliağa adına önemli olan bu hususa dikkat çekeceklerini ifade eden Yavuz Adar, açıklamasında: “Sırasıyla ilçemizin önem arz eden kurum ve temsilcilerine bu konudaki fikirlerini ve ne yapabileceklerini soracağımızı belirtmek isterim. Aliağa asırlar ötesine dayanan tarihî ile muazzam derecedeki coğrafi konumu ile gelişmekte olan sanayi ve ekonomisi ile İzmir'in incisi, Ege'nin starı olan bir kenttir. Aliağa bizim için çok önemli, ya sizin için.” İfadelerine yer verdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler