Özobut seçim çalışmalarına başladı
6 Mart 2024, Çarşamba 06:49Tweet |
Yıllardır Bakırçay Bölgesi’nde gazetecilik yapan Erol Özobut, Aliağa’da Cumhur İttifakı listesinden girdiği Belediye Meclis Üyesi Adaylığı için seçim çalışmalarını başlattı.
Cumhur İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Erol Özobut, yayınladığı basın açıklamasıyla adaylık sebep ve hedeflerini paylaştı. Kamuoyu oluşturma konusunda medyanın gücüne değinen Özobut, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın listede bir de gazeteci bulunması isteğini mutlulukla kabul ettiğini belirterek “Aralarında sıra derdi olmayan ve hep birlikte takım olarak çalışan bir meclis üyesi aday listemiz var. Kendilerine ve Cumhur İttifakı’nı oluşturan yöneticilere teşekkür ediyorum. Ben ve ailem 15 yıldır Yeni Şakran’da ikamet ediyor, çok sevdiğimiz bu yere elimden geldiğince gelişme yolunda yardımcı olmaya çalışıyorum. Hiç kimseyi ayırt etmeden dost olduğumu, neşesini, derdini paylaştığımı, bir sıkıntısı varsa halledebilmek için koşturduğumu, Yeni Şakran'ı memleketim gibi kabul edip vasiyetimde buraya gömülmeyi aileme ve dostlarıma söylediğimi beni yakından tanıyanlar gayet iyi bilir. İşte bu Yeni Şakran aşkı beni artık daha geniş çevreye hizmet etme arzuma kavuşturması için daha fazla idarenin içine girmeye yönlendirdi. İnşallah hayırlı ve başarılı bir seçim dönemi geçirerek hedefime bir adım daha yaklaşacağımı umuyorum.” dedi.
“Yeni Şakran sevdalısı olarak…”
Şimdiye kadar bir gazeteci ve Yeni Şakran sevdalısı olarak bölgede yaşayanların dertleri ve beklentilerini her fırsatta dile getirip çözümü için uğraştığını ifade eden Özobut, “Beni gelecek için umutlandıran, Yeni Şakran hakkında sadece bugünün değil, gelecek günlerin de planlamasını yapmaya çalışan bir belediye başkanımız var. Hayallerini projeye çevirip uygulamada 10 yıldır başarılı oluyor ve seviliyor. En büyük derdimiz olan kanalizasyon ve alt yapı sorunumuz için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ‘yetki verin biz yapalım’ istekleri var. Çünkü Yeni Şakran için planlanan bazı projeler için alt yapının bitmiş olması gerekiyor ve zaman boşuna geçiyor. 2024 Yerel Seçimleri’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Hamza Dağ ile birlikte Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran programı gerçekleştirdi ve Hamza Dağ'dan Büyükşehir Başkanı olsa da olmasa da alt yapı için söz aldı. Yine aynı programda; Yeni Şakran’da satılacağına dair asılsız haberlerin çıktığı Gölet yanındaki arsa için de ‘Burasının devlet tarafından özelleştirilmesinin nedeni belediyenin kullanımına verebilme imkanını sağlamak içindi. Biz bu konuyu öncesinde Hamza Dağ Başkanımla konuştuk ve her şey bu yolda yürüyecek’ dedi. Orada yapılacak Aquaparkın da Yeni Şakran'a çok yakışacağını kendilerini izlemeye gelen Yeni Şakranlılara söyledi. Bu arada gençlerin isteği üzerine onlara da burada bir gençlik merkezi yapılacağı müjdesini verdi. Daha önce basına yansıyan bu projelerin yanı sıra doğalgazın İncirlik Mevkii’ne kadar devam ettirileceğini de duyurmuştu.” diye konuştu.
“Yeni Şakran’ın yükselişi şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun”
2024-2029 arasının Yeni Şakran için kalkınma dönemi olacağını ve ‘kuzeyin yıldızı’ Aliağa’nın en parlak noktası haline geleceğini vurgulayan Cumhur İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Erol Özobut “Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın mevcut belediye meclis üyesi aday listesinde beş Yeni Şakranlı’ya yer vermesi bölgeyi ne kadar önemsediğinin en açık göstergesidir. Önümüzdeki günlerde, sayın başkanımızın Şakran ile ilgili açıklayacağı tüm projeler için ben ve diğer dört Yeni Şakranlı Belediye Meclis Üyesi Adayı arkadaşlarım canla başla çalışacağız. 1 Nisan’da başlayacak olan Yeni Şakran’ın yükselişi şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun.” dedi.
Erol Özobut kimdir?
12.11.1956 İzmir doğumlu Erol Özobut, Selanik göçmeni memur bir ailenin çocuğu. Eğitim hayatı, çocukluğu ve gençliği Anadolu’nun çeşitli il, ilçe ve beldelerinde geçti. Yeni Şakran’da ikamet eden ve Ege Üniversitesi Gazetecilik Radyo- Televizyon Yüksek Okulu 1982 mezunu olan Özobut evli ve biri kız 5 çocuk babası. Uzun yıllar ticaret ile uğraşan Erol Özobut, hali hazırda 13 yıldır imtiyaz sahibi olduğu Gazete Poyraz ile yayın hayatında yer alıyor. Şakir Süter Özel Ödülü ve çeşitli kurumlardan başarı plaketleri bulunan Cumhur İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Erol Özobut, askerliğini yedek subay olarak Edirne- Keşan İlçesinde tamamladı.
(HABER MERKEZİ)

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda