Dervişoğlu, “Sessiz dalga gereğini yapacak”
6 Mayıs 2023, Cumartesi 06:45| Tweet |
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye’nin çok önemli bir seçimin eşiğinde olduğunu vurgulayarak, “Sessiz bir dalga var. Vatandaşlarımız kararını verdi ama belli etmiyor.” dedi.
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir birinci bölge milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, İzmir’in farklı ilçelerinde seçim çalışmalarına devam ediyor. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimin Türkiye’nin demokrasi seçimi olduğunu dile getiren Dervişoğlu açıklamasında, “Bu Türkiye’nin demokrasiyle buluşabilme seçimidir. Atatürk'e bile verilmeyen meclisi fesih yetkisinin Tayyip Erdoğan’a verilmesinin sonlandırılacağı seçimdir. Bu seçim ülkemizde gözü olanların iştahının önünü kesecek, Türkiye’nin huzur içinde yaşamasının adımlarının atılacağı bir seçimdir, onun için çok önemlidir. Sessiz bir dalga var. Vatandaşlarımız kararını verdi ama belli etmiyor. Onlar gereğini 14 Mayıs’ta sandıkta yapacak. Bunu net bir şekilde gözlemliyorum. Vatandaşlar iktidara olan güvensizliğini sahada bizlere ifade ediyor. İktidar kendini çok güçlü hissettiği alanlarda bile vatandaştan sandıkta büyük bir siyasi şamar yiyecektir” dedi.
"Sonuçlar dediğimiz gibi çıktı"
İYİ Partili Dervişoğlu, bu seçimin diğerlerinden çok farklı olduğunu söyledi. Her gittikleri yerde bu durumu seçmene anlattıklarını belirten Müsavat Dervişoğlu, şunları söyledi: “Bugüne kadar gerçekleşmiş seçimlerin hepsinin kendi içinde özel nitelikleri var ama bu seçimler parlamenter demokratik sistemin şartları içerisinde yerleştirilmişti. Ancak mevcut sistemin Türkiye’ye ağır geldiğini ve Cumhurbaşkanına verilen yetkiler çerçevesinde de hızla tek adamlığa evrilme eğilimi sergilediğini her fırsatta dile getirdik. Sonuçları da dediğimiz gibi çıktı. Bunu en iyi anlayan da iktidar sahipleri. Bu sistemin Türkiye'ye, vatandaşlara ağır yükler yüklemesinin yanında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da ağır yükler yüklediğini gördüler. Ama bir inatlaşma içindeler. O sebeple bu seçim sıradan bir cumhurbaşkanlığı seçimi ya da parlamento seçimi değil. Bu seçim aslında sistemin sorgulandığı bir seçim olma özelliğiyle kendini hissettiriyor"
“Aslolan rejimi değiştirmek olacak”
"Bu Türkiye’nin demokrasi seçimidir. Demokrasiyle buluşabilme seçimidir. İcrayı parlamentonun denetlemesini temin edebilecek değişiklikleri beraberinde getirecek seçimdir. Hükümete gensoru verme yetkisini meclise bırakacak seçimdir. Meclise bütçe yapma hakkı vesayeti verecek seçimdir" diyen Dervişoğlu, "Atatürk'e bile verilmeyen meclisi fesih yetkisinin Tayyip Erdoğan’a verilmesinin sonlandırılacağı seçimdir. Aslolan hızla tek adamlığa evrilen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kabullenemeyeceği ve artık sırtında taşıyamayacağı rejimi değiştirmek olacaktır. Onun için Türkiye demokrasisi açısından köprüden önce son çıkıştır. Bu seçim ülkemizde gözü olanların iştahının önünü kesecek, Türkiye’nin huzur içinde yaşamasının adımlarının atılacağı bir seçimdir. Onun için çok önemlidir. Vatandaşlarımızın da bu önemin farkında olduğunu görüyorum” dedi.
(HABER MERKEZİ)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını





















