131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

CHP İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ: “O SÖZLERİ AYNEN İADE EDİYORUZ”

6 Temmuz 2018, Cuma 06:46

     


Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, belediye meclis üyelerine hakaret içerikli sözler söyleyerek meclis toplantısını terk etmesi ile ilgili konuşan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Başkanın ve ona eşlik eden bazı MHP’li meclis üyelerinin sözlerini kendilerine aynen iade ediyoruz.” dedi.

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, 50 milyon TL borçlanma talebi meclis üyeleri tarafından reddedilince sinirlenip toplantıyı terk etmesi ve meclis üyelerine hakarette bulunması ile ilgili CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Parti İlçe Binasında gerçekleştirilen toplantıya CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Erol Güngör, CHP’li belediye meclis üyeleri Ulviye Öztürk ve Bahar Deniz ile birlikte CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Cambaz, CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, İl Yönetim Kurulu üyesi Mertcan Malkaş ve partililer katıldı.

“MECLİS ÜYELERİMİZ YASAL YOLLARA BAŞVURACAKLAR”

Aliağa Belediye Meclisinin 3 Temmuz 2018 tarihli toplantısında meclisin kararını beğenmeyen başkan Serkan Acar’ın CHP’li ve AK Partili belediye meclis üyelerine yönelik olarak, “Şerefsizler… Hepiniz şerefsizsiniz” şeklinde hakaret içerikli sözler ederek meclisi terk ettiğini söyleyen Özcan Durmaz, Acar’ın, Aliağa siyasi tarihinde eşi benzeri olmayan ve kamu yöneticisine yakışmayan bir davranış sergilediğini ifade etti. Durmaz, “CHP meclis grubu olarak, başkanın ve ona eşlik eden bazı MHP’li meclis üyelerinin sözlerini kendilerine aynen iade ediyoruz. Kötü söz sahibine yakışır ve onu anlatır. Bu konuda meclis üyelerimiz yasal yollara başvuracaklardır.” dedi.

“KOLTUĞU DEVİRİP HAKARETLER EDEREK TOPLANTIYI TERK ETTİ”

Bir belediye başkanının yasalarla verilmiş yetkiler çerçevesinde hareket edebileceğini vurgulayan Özcan Durmaz, “Belediye başkanı kral ya da sultan değildir, sonsuz ve sınırsız bir iktidar hakkı ve gücü yoktur. Yasalarla belirlenmiş görevini, yine yasalarla verilmiş yetkiler çerçevesinde ve belediye meclisinin denetiminde yapar. Belediye meclisinin yetki alanındaki konuları meclise getirir ve meclis uygun bulursa o işleri yapabilir. Son mecliste, “Aliağa’ya fakülte getireceğim arazi tahsisi gerekiyor” şeklindeki talebi meclis tarafından kabul edilmiş ve işleyiş gereği komisyona gönderilmiştir. Hemen ardından başkanın “Fakülte getirmek için hazırlık yapacağım, 50 milyon lira borçlanma yetkisi verilsin” talebine muhalefet meclis üyeleri, “konu komisyonda görüşülsün, belirlenecek ihtiyaç miktarına göre daha sonra borçlanma yetkisi verilsin” önerisi getirmiştir. Buna rağmen başkan bu öneriyi dikkate almayarak, 50 milyon lira borçlanma yetkisi talebini oya sunmuş ve talebi muhalefet meclis üyeleri tarafından reddedilince, koltuğu devirerek ve hakaretler ederek, toplantıyı yarım bırakıp MHP’li meclis üyeleriyle birlikte meclisi terk etmiştir.” diye konuştu.

“BAŞKANIN SALDIRGAN YÜZÜNE ALIŞKINIZ”

Durmaz, belediye başkanının bu saldırgan yüzünü daha önce, muhalefet partileri ilçe başkanlarına karşı yaptığı açıklamalarda defalara gösterdiği için alışkın olduklarını söyledi. Acar’ın, iki ay önce de Büyükşehir Belediyesinin müdürlerini “gerekirse kan çıkar” diye tehdit ettiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı ve genel sekreteri hakkında galiz sözler kullandığını belirten Durmaz, “ Bu konuda başkan aleyhine, küfürlerin açıkça dava dosyasına yazıldığı bir hakaret davası açılmış bulunuyor. Başkan, geçen yılda İZSU’nun Yalı Mahallesinde onarım yapan ekibine ağır hakaretlerle müdahale ederek çalışmalarını engellemeye çalışmıştı. Belediyeye işi düşen iş sahiplerine ve bazı belediye bürokratlarına yaptıkları ise Aliağa’da dillere destan konuşulmaktadır. Kısacası başkan şehrül emin olmaktan çıkmış, gazabından korkulması gereken bir kişi haline gelmiştir. Kendini ve öfkesini kontrol edemeyen birisinin kamu yetkisi kullanmasının sakıncalarını hep birlikte görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN İŞLER 600 MİLYON LİRALIK KAYNAĞIN YÜZDE 10’U BİLE ETMEZ”

Belediyenin 4 yılda; yıllık bütçeler, arazi satışı gelirleri, 100 milyon lira civarı yeni piyasa borcu olmak üzere yaklaşık olarak 600 milyon liralık kaynak kullandığını kaydeden Özcan Durmaz: “Sponsorluk adı altında fabrikalardan, iş dünyasından, inşaatçılardan alınan, hesabını kimin tuttuğunu ve miktarını başkandan başka kimsenin bilmediği kaynaklar ise buna dahil değildir. Karşılığında Aliağa’da yapılan işler ise iki yeşil alan düzenlemesi, iki yaya yolu düzenlemesi, park ve bahçelerin bakımı, klimalı ama klimaları çalışmayan 5-6 durak, Zeytinli Park’ın ortadan yarılıp üstüne köprü yapılması, bazı binaların tabelalarının değiştirilmesi gibi işlerdir. Hesap bilen herkes yapılan tüm işlerin kullanılan 600 milyon liralık kaynağın yüzde 10’u bile etmeyeceğini görüyor. Geri kalan paranın ve sponsorlardan sağlanan, miktarı meçhul kaynağın ise nerede kullanıldığı belli değildir. Belediyedeki gereksiz israf, şatafat ve boşa harcamalar ise açıkça görülmektedir.” dedi.

“YEREL SEÇİMLERİN STRESİ BAŞKANIN SİNİRLERİNİ BOZMUŞ”

Başkanın bütçe yönetimi ve kaynak kullanımı konusunda sınıfta kaldığını, Aliağa’yı borca batırdığını, geleceğini ipotek altına soktuğunu vurgulayan Özcan Durmaz, “Erken yerel seçimlerin konuşulduğu, belki de 3 - 4 ay sonra yeni bir yönetimin görev alacağı ortamda kimse belediyeyi hesapsız başka yüklerin altına sokmamalıdır. Acil kaynak gerekiyorsa Bozköy arazilerinin satışından gelen yaklaşık 40 milyon lira civarındaki para kullanılabilir, yani acil borçlanma talebinin haklı bir gerekçesi de yoktur. Başkanın çıkardığı son arbede ile ‘ben hizmet etmek istiyorum ama meclis beni engelliyor’ şeklinde en başından beri yaptığı propagandayı devam ettirmeye çalıştığı anlaşılıyor. Bu propagandanın alıcısı kalmadı, belediye meclis üyelerini hedef gösteren açıklamalar yapıp Aliağa’nın huzurunu kaçırmasın. Anlaşılıyor ki geçen hafta yapılan seçimlerin sonuçları ve yaklaşan yerel seçimlerin stresi başkanın sinirlerini iyice bozmuş. Kendisine önerimiz; tatile çıkması veya bu konuda destek almasıdır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler