131019098
19 Nisan 2024, Cuma

SEÇİL ADALET IŞIK: “SİYASİ LİNÇ GİRİŞİMİNİN HESABINI SORACAĞIM”

6 Temmuz 2019, Cumartesi 06:59

     


Çarşamba sabahı gerçekleştirilen Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı’na eşinin sağlık durumu nedeniyle katılamayan CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Seçil Adalet Işık, toplantı sonrası çirkin iddialarla şahsına karşı bir siyasi linç girişimi başlatıldığını söyledi. Işık, “Toplantıya bilerek katılmadığım yönünde çirkin iddialar ortaya atanlara bunun hesabını soracağım. Onlar kirli elleriyle beni kirletemeyecekler.” dedi.

Geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilmesi planlanan Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı CHP Grubu’nun gündem maddelerinden bazılarını protesto edip katılmaması nedeniyle salt çoğunluk sağlanamayınca yapılamadı. Başkan Acar, toplantıyı Çarşamba sabahına erteledi. CHP Grubu’ndan Seçil Adalet Işık ve Sami Toydemir mazeret bildirerek Çarşamba sabahı gerçekleştirilen toplantıya katılmadı. Tartışmalara neden olan 36 işçinin kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenebilmesi için kredi kullanma yetkisi ve gündem dışı 5 önerge ile meclise sunulan 180 milyon TL’lik borçlanma yetkisi Cumhur İttifakı grubunun meclisteki sayısal üstünlüğü nedeniyle CHP Grubu’nun ret oylarına rağmen oy çokluğu ile meclisten geçti.

“İLK TOPLANTIYA KATILMAMAMIZ İÇİN ÖNERİDE BULUNDUM”

Meclis toplantısı sonrası mazeretli olduğu için o günkü toplantıya katılamayan Seçil Adalet Işık hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Işık’ın toplantıya bilerek katılmadığı ve gündemdeki maddelerin oy çokluğu ile kabul edilmesine neden olduğu söylendi. Hakkındaki iddialar sonrası Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulunan Seçil Adalet Işık, çirkin iddialarla şahsına karşı bir siyasi linç girişimi başlatıldığını söyledi. Salı gününden başlayarak başından geçenleri anlatan Işık, “Salı günü gerçekleştirilecek olan Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesi CHP Grubu olarak parti ilçe binamızda bir toplantı gerçekleştirdik. Gündem maddeleri arasında yer alan, iş akitleri feshedilen işçilerden 36’sının yapılan protokol gereği kıdem ve ihbar tazminatlarının İller Bankası’ndan kredi olarak temin edilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi maddesine tepki olarak toplantıya katılmayıp belediye hizmet binası önünde açıklama yapılması için öneride bulundum. Bu konularla ilgili geçmişten bu yana tutumum zaten belli. Partideki toplantıya Sami Toydemir, Gülten Taşbaş ve Sedat Sarı katılmadı. Sedat Sarı kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenebilmesi için istenen kredi yetkisine lehte oy vereceğini açıklamıştı ve toplantı saatinde belediye binası önünde yaptığımız protesto açıklamasına da katılmayarak meclis toplantısında yer aldı. Bu toplantıya 3 eksikle katılacaktık. Bu 3 eksikle toplantıya girersek bu maddeyi sayısal çoğunlukta olacakları için geçireceklerdi. Asla ve asla toplantıya girmememiz gerektiğini ifade ettim. “ dedi.

“PERŞEMBE GÜNÜ AKŞAM EVİMİZE DÖNDÜK”

Belediye hizmet binası önünde basın açıklamasını gerçekleştirdikten sonra çarşıdaki bir kafede arkadaşlarıyla birlikte ilçenin gündemi üzerine sohbet ederken o esnada Torbalı’da bulunan eşi Mehmet Işık’ın kalp krizi geçirdiği haberini aldığını ve acilen Torbalı’ya hareket ettiğini anlatan Seçil Adalet Işık, “Torbalı’ya gittikten sonra eşimi Konak’ta bulunan ve daha önce kendisini tedavi eden doktorunun çalıştığı özel hastaneye götürdük. İlerleyen süreçte anjiyo ve tetkikler nedeniyle benim eşimin başında olmam ve süreci takip etmem gerekiyordu. Eşimin işlemleri ile ilgilenecek başka kimse yoktu. Salı günü gerçekleştirilen ve parti grubu olarak katılmadığımız için yeterli çoğunluk sağlanamadığından iptal edilen toplantının Çarşamba sabahı saat 09.00’a ertelendiğinden o an için haberdar değildim. Eşimin sağlık sorunu ile uğraşıyordum. Sabah 09.00’a ertelenen toplantıya ne olursa olsun herkesin katılmasını istediğim yönünde partililerle konuşma yaptığım söylentisi de doğru değil. Dediğim gibi, ben hastanede olduğum için toplantının ertesi sabaha ertelendiğini çok geç öğrendim. Eşimin durumunun çok kötü olmadığı ve o gece doktorun bize eve gitmemiz için açıklamada bulunduğu iddiası da doğru değil. Sabaha kadar kontrol altında tutuldu ve o gün saat 15.00’da ameliyata alınacağı söyledi. Yapılan operasyon sonrası da kalp ana damarlarından ikisine Stent takıldı ve sonrasında yine yoğun bakıma alındı. Eşimin hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından Perşembe günü akşam saatlerinde evimize döndük.” ifadelerini kullandı.

“KİRLİ ELLERİYLE BENİ KİRLETEMEYECEKLER”

Ameliyat sonrası kendilerine telefonla ulaşanların büyük bölümünün geçmiş olsun dileklerini iletmek yerine toplantıya katılmadığı için tepki göstermesini büyük bir üzüntüyle karşıladığını vurgulayan Seçil Adalet Işık, “Bana toplantıya katılamadığım için haksız ithamlarda bulundular. Benim bu güne kadarki siyasi duruşum, işlerinden atılan işçilerle ilgili tavrım belli. Gündem dışı önergelerle gelen maddelerin hiçbirinden öncesinde haberim yoktu. Nasıl olsun. Ben 36 işçinin kıdem ve ihbar tazminatlarının kredi olarak temin edilmesi ile ilgili olan gündem maddesine tepki olarak Salı günkü ilk toplantının protesto edilmesini sağlayıp elimden geleni yaptım. Benim bildiğim sadece bu maddeydi. Eğer eşimin hayati durumu olmasaydı sonradan öğrendiğim Çarşamba sabahı yapılan toplantıya katılırdım ve o maddelerle ilgili tavrımı da ortaya koyardım. Eğer meclis üyesi olarak sayımız eksikse de toplantıya girmememiz yönünde çabalardım. Bu maddelerin geçmemesi için çabalardım. Toplantıya bilerek katılmadığım yönünde çeşitli iddialar ortaya atanlara bunun hesabını ödeteceğim. Eşimin sağlık sorunları tamamen ortadan kalktığında hakkımdaki bu çirkin iddiaları ortaya atanlarla tek tek yüzleşeceğim. Bu olayı herkesin vicdanına havale ediyorum. Bu bana karşı bir siyasi linç girişimidir. Bunun bedeli neyse ben kendi adıma ödemeye hazırım. Onlar kirli elleriyle beni kirletemeyecekler.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler