SEDAT SARI’DAN MEYDANDA TOPLANTI ÇAĞRISI
6 Temmuz 2019, Cumartesi 06:58Tweet |
Millet İttifakı’nın İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, tartışmalara neden olan Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Hainler ile onurlu meclis üyelerinin ayrımının daha net anlaşılmasını sağlamak için bir toplantı organize etmenin zaruri hale geldiğini söyleyen Sarı, bu konudaki her meşru davete icabet edeceğini duyurdu.
Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı’nda oyçokluğu ile kabul edilen ve sonrasında tartışmalara neden olan maddeler ile ilgili gerilim sürüyor. Millet İttifakı’nın İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada meclis üyelerinin gündem maddeleri ile ilgili tavrının daha net anlaşılması için ilçedeki meydanlardan birinde toplantı yapılmasını talep etti. Sarı, yaptığı açıklamada, “Salı ve Çarşamba günü Aliağamız için iki kara gün yaşadık. Bunun derin üzüntüsünü hala iliklerime kadar yaşamaktayım. Bu iğrenç süreci biz meclis üyeleri vazifemiz gereği en ufak ayrıntısına kadar bilmekteyiz. Ancak konuya ilgi duymakla birlikte bu bilgilerden mahrum olan tüm vicdanlı Aliağalıları aydınlatmak ve bu vesile ile hainler ile onurlu meclis üyelerinin ayrımının daha net anlaşılmasını sağlamak için bir toplantı organize etmek zaruri hale gelmiştir. Başta ilçe başkanları ve meclis üyeleri olmak üzere; her türlü toplulukla, her türlü platformda bir araya gelmeye hazır olduğumu ve gelecek her meşru davete icabet edeceğimi de buradan bildirmek isterim. Konuya ilgi duyan, doğruları merak eden her kim olursa lütfen bu organizasyonu sağlasın. Belediye meydanı da buna dahildir. Konuyla ilgili özelden mesaj yazmak isteyenleri de sabırsızlıkla bekliyorum. Bu daveti yapmamın sebebi; saatler ilerledikçe bilgi kirliliğinin iğrenç boyutlara geldiğini görmüş olmamdır.” dedi.
‘ÇEKİMSER OY’ TARTIŞMASINA AÇIKLIK GETİRDİ
Belediye Meclis Toplantısındaki oyçokluğu ve çekimser oy tartışmalarına da açıklık getiren Millet İttifakı’nın İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, “Her ayın olağan meclisi salt çoğunluk ile ve önceden belirlenen günde toplanır. Burada olağan meclis için salt çoğunluk on dört kişidir. Zaten ilk gün on dört sayısına ulaşılamadığı için meclis başlamadan kapatılmıştır. Yasa gereği en fazla üç gün içerisinde ikinci kez toplanılmalıdır. Ancak bu kez salt çoğunluk aranmaz. Yani Başkanın Çarşamba günü 09.00’da toplanmasına karar verdiği meclis maalesef sadece Cumhur İttifakı meclis üyelerinin sayısı ile bile toplanabiliyor. Onun için bu ikinci toplantıda ‘Eksiğimiz var, katılmayalım ve toplantı da olmasın’ diye bir seçeceğimiz maalesef kalmamıştır. Bu yazdıklarım neden toplantıya katıldığımıza yeterli cevap olmuştur sanırım. Ayrıca; bizim mecliste Millet İttifakı olarak iki sayılık üstünlüğümüz var. Yani bizden iki kişi toplantıya gelmezse, o andan itibaren bizim vereceğimiz oyun rengi, sayısı ne olursa olsun daima Başkanın tarafı sayısal üstünlüğe ulaşır. Çekimser, gönülsüz vesaire gibi safsatanın maalesef bir anlamı yok. Kaldı ki çekimser oy veren de yok zaten. Bir sonraki mecliste, bu mecliste yaşananlar yazılı halde bizlere verilecek ve orada da açıkça görülecektir ki, bu talihsiz beş maddenin gündeme alınabilmesi için yapılan oylamada, hiçbir faydası olmayacağı matematiksel olarak ortada olduğu halde tüm Millet İttifakı meclis üyelerinin orada bulunan 12 kişisi birden hayır yönünde oy kullandık. Ama öbür taraf da 12 kişi olduğu için ve başkan da öbür tarafta olduğu için maalesef gündeme alındı. Yani o andan itibaren birilerinin hainliği yüzünden bizler etkisiz birer figüran haline düşürüldük. Bu arada anlaşılması önemli bir bilgi daha vereyim. Mecliste grup başkan vekilleri oylamada el kaldırırlar ve o grubun üyeleri o esnada el kaldırmasa bile başkanvekilinin oyuna uyduğu kabul edilir. Bu durum ancak ve ancak o grubun üyesinin başkanvekilinin oyunun zıttı bir el kaldırma durumunda ya da sözlü olarak ‘başkanvekilinin oyuna katılmıyorum’ demesi durumunda grubun dışına çıkmış olur. Bu vesile ile de ‘Çekimser kaldılar o yüzden maddeler geçti’ gibi doğrulukla ve meclis çalışma usul ve esasları ile uzaktan yakından alakası olmayan yanıltıcı, kasıtlı olarak servis edilmeye çalışılan bu anlamsız şehir efsanesinin de bu dakikadan itibaren vicdanlı halkımız tarafından bilinmesi, konunun özünün saptırılmaması adına dikkatli olunması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

İstanbul'da Dijital Dönüşümün Yükselen Değeri: WordPress Son

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilçe belediyelerinin

Dilimizdeki Kekremsi Tatlar ve Buluttan Düşler Koleksiyonu kitaplarıyla insan

Basketbol Süper Ligi ekibi Aliağa Petkimspor, dış transferde Jehyve Floyd'un

Aliağa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Zaferin

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Bozköy'deki yangından etkilenen

Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

İYİ Parti Aliağa Kurucu İlçe Başkanı Yücel Karaşan, halkı kin ve düşmanlığa

Aliağa Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada orman yangınlarına karşı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Terörsüz Türkiye sürecindeki

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin geleneksel aşure etkinliği

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Adar, Tarım Politikalarından

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları, Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri

Yüzünüzle tamamen uyumlu, doğal ve estetik bir burun mümkün

Aliağa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde "Zaferin

Kendi hikâyesini notalara döken müzisyen Anıl Kaplanoğlu ile müzik

FIBA Avrupa Kupası'nın yeni sezonunda mücadele edecek takımlar belirlendi.

İZSU’nun 10 Temmuz verilerine göre, kentin tüm barajlarındaki doluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yangın emniyet şeridi oluşturdu,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları,

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören