131019098
19 Nisan 2024, Cuma

SEDAT SARI’DAN MEYDANDA TOPLANTI ÇAĞRISI

6 Temmuz 2019, Cumartesi 06:58

     


Millet İttifakı’nın İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, tartışmalara neden olan Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Hainler ile onurlu meclis üyelerinin ayrımının daha net anlaşılmasını sağlamak için bir toplantı organize etmenin zaruri hale geldiğini söyleyen Sarı, bu konudaki her meşru davete icabet edeceğini duyurdu.

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı’nda oyçokluğu ile kabul edilen ve sonrasında tartışmalara neden olan maddeler ile ilgili gerilim sürüyor. Millet İttifakı’nın İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada meclis üyelerinin gündem maddeleri ile ilgili tavrının daha net anlaşılması için ilçedeki meydanlardan birinde toplantı yapılmasını talep etti. Sarı, yaptığı açıklamada, “Salı ve Çarşamba günü Aliağamız için iki kara gün yaşadık. Bunun derin üzüntüsünü hala iliklerime kadar yaşamaktayım. Bu iğrenç süreci biz meclis üyeleri vazifemiz gereği en ufak ayrıntısına kadar bilmekteyiz. Ancak konuya ilgi duymakla birlikte bu bilgilerden mahrum olan tüm vicdanlı Aliağalıları aydınlatmak ve bu vesile ile hainler ile onurlu meclis üyelerinin ayrımının daha net anlaşılmasını sağlamak için bir toplantı organize etmek zaruri hale gelmiştir. Başta ilçe başkanları ve meclis üyeleri olmak üzere; her türlü toplulukla, her türlü platformda bir araya gelmeye hazır olduğumu ve gelecek her meşru davete icabet edeceğimi de buradan bildirmek isterim. Konuya ilgi duyan, doğruları merak eden her kim olursa lütfen bu organizasyonu sağlasın. Belediye meydanı da buna dahildir. Konuyla ilgili özelden mesaj yazmak isteyenleri de sabırsızlıkla bekliyorum. Bu daveti yapmamın sebebi; saatler ilerledikçe bilgi kirliliğinin iğrenç boyutlara geldiğini görmüş olmamdır.” dedi.

‘ÇEKİMSER OY’ TARTIŞMASINA AÇIKLIK GETİRDİ

Belediye Meclis Toplantısındaki oyçokluğu ve çekimser oy tartışmalarına da açıklık getiren Millet İttifakı’nın İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, “Her ayın olağan meclisi salt çoğunluk ile ve önceden belirlenen günde toplanır. Burada olağan meclis için salt çoğunluk on dört kişidir. Zaten ilk gün on dört sayısına ulaşılamadığı için meclis başlamadan kapatılmıştır. Yasa gereği en fazla üç gün içerisinde ikinci kez toplanılmalıdır. Ancak bu kez salt çoğunluk aranmaz. Yani Başkanın Çarşamba günü 09.00’da toplanmasına karar verdiği meclis maalesef sadece Cumhur İttifakı meclis üyelerinin sayısı ile bile toplanabiliyor. Onun için bu ikinci toplantıda ‘Eksiğimiz var, katılmayalım ve toplantı da olmasın’ diye bir seçeceğimiz maalesef kalmamıştır. Bu yazdıklarım neden toplantıya katıldığımıza yeterli cevap olmuştur sanırım. Ayrıca; bizim mecliste Millet İttifakı olarak iki sayılık üstünlüğümüz var. Yani bizden iki kişi toplantıya gelmezse, o andan itibaren bizim vereceğimiz oyun rengi, sayısı ne olursa olsun daima Başkanın tarafı sayısal üstünlüğe ulaşır. Çekimser, gönülsüz vesaire gibi safsatanın maalesef bir anlamı yok. Kaldı ki çekimser oy veren de yok zaten. Bir sonraki mecliste, bu mecliste yaşananlar yazılı halde bizlere verilecek ve orada da açıkça görülecektir ki, bu talihsiz beş maddenin gündeme alınabilmesi için yapılan oylamada, hiçbir faydası olmayacağı matematiksel olarak ortada olduğu halde tüm Millet İttifakı meclis üyelerinin orada bulunan 12 kişisi birden hayır yönünde oy kullandık. Ama öbür taraf da 12 kişi olduğu için ve başkan da öbür tarafta olduğu için maalesef gündeme alındı. Yani o andan itibaren birilerinin hainliği yüzünden bizler etkisiz birer figüran haline düşürüldük. Bu arada anlaşılması önemli bir bilgi daha vereyim. Mecliste grup başkan vekilleri oylamada el kaldırırlar ve o grubun üyeleri o esnada el kaldırmasa bile başkanvekilinin oyuna uyduğu kabul edilir. Bu durum ancak ve ancak o grubun üyesinin başkanvekilinin oyunun zıttı bir el kaldırma durumunda ya da sözlü olarak ‘başkanvekilinin oyuna katılmıyorum’ demesi durumunda grubun dışına çıkmış olur. Bu vesile ile de ‘Çekimser kaldılar o yüzden maddeler geçti’ gibi doğrulukla ve meclis çalışma usul ve esasları ile uzaktan yakından alakası olmayan yanıltıcı, kasıtlı olarak servis edilmeye çalışılan bu anlamsız şehir efsanesinin de bu dakikadan itibaren vicdanlı halkımız tarafından bilinmesi, konunun özünün saptırılmaması adına dikkatli olunması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler