131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÖZCAN DURMAZ: “KURULTAY SÜRECİ SONLANDIRILMALI”

6 Ağustos 2018, Pazartesi 07:07

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, partilerinde genel seçimlerin hemen sonrasında kurultay tartışmalarının yaşanmasının sıkıntı yarattığını belirterek, bu sürecin bir an önce kapatılması gerektiğini söyledi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, İzmir’de yayın yapan Can Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu. Programda, sunucu Doğan Beyazgül ve dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Durmaz, partideki kurultay tartışmalarına değindi. Partide seçimlerden hemen sonra, seçimleri değerlendirmeden bu tartışmaların başlamış olmasının sıkıntı yarattığını söyleyen Durmaz, “Keşke parti seçim sonuçlarını konuşabilse ve bunların üzerinde bir değerlendirme yapabilseydi. Ancak hepimizin tanık olduğu, partimiz adına da çok memnun olmadığımız görüntüler ortaya çıktı. Artık bu sürecin bir an önce kapatılması gerekiyor. Artık öyle anlaşılıyor ki toplanan imzalar da yeterli değil. Bu süreçten sonra bir değişiklik yapılacaksa genel başkanın inisiyatifindedir. Genel başkan kurultayı toplar, değişikliği kurultayda mı yapar bilemem. Genel başkan zaten seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yapmıştır ve bunların üzerinden bir değişiklik yapma ihtiyacı görmüştür. Bunu kendi inisiyatifiyle mi yapar, onu da bilemem. Ama partinin bir an önce, eğer bir değişiklik yapacaksa bunu yapıp arkasından da seçim sonuçlarını da değerlendirerek ya da önce seçim sonuçlarını değerlendirip, sonra değişiklikleri yaparak önüne bakması lazım.” dedi.

“ERKEN SEÇİM YAPILMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Erken yerel seçim söylentilerini de değerlendiren Özcan Durmaz, “Gördüğünüz gibi bir yerel seçime doğru gidiyoruz. 4 Kasım’da yapılacak erken bir yerel seçimden bahsediliyordu. Artık yapılamayacağını düşünüyorum. Zira zaman daralmış gibi görünüyor. Ama bu yine de Ak Parti’nin ve Ak Parti-MHP İttifakının yerel seçimlerin zamanında yapılmasının mı yoksa erken yapılmasının mı kendi yararlarına olacağı üzerinden yapacakları bir değerlendirme sonucunda netleşecektir diye düşünüyorum. Erken yerel seçim ihtimali azalmış olsa da sürmektedir diye düşünüyorum. Dolayısıyla partimiz muhakkak yerel seçim odaklı olmalı ve yerel seçimleri konuşuyor olması gerekiyor.” diye konuştu.

“KAMPIN SAHİPLERİ BELEDİYE BAŞKANININ DA ORTAĞI OLDUĞU BİR ŞİRKET”

Aliağa’nın çok büyük bir sanayi kenti ve Türkiye gayri safi milli hasılasının 20’de 1’ini üreten bir kent olduğuna dikkat çeken Durmaz, “Aliağa Türkiye’nin en stratejik sektörlerine ev sahipliği yapan bir şehir. Aliağa’da 54 bin sigortalı çalışan var. Bu çok yüksek bir rakam. Aliağa bir emekçi kenti ve sıklıkla emek sorunları yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde 3 bin civarında işçinin yemekten zehirlendiği bir tabloyu birkaç gün boyunca birlikte konuştuk. Aliağa’da sosyal demokrat bir yerel iktidarın olmamasının, emekten yana bir yerel iktidarın olmamasının ne demek olduğunu ben o kitlesel işçi zehirlenmesinde üzülerek gördüm. 3 bin 300 insan zehirlendi ve belediye başkanı hastaneye bile uğramadı. Tek bir açıklama bile yapmadı. Tek bir yara sarma girişiminde bile bulunmadı. Geriye dönüp baktığınızda neden olduğunu, geçenlerde Egede Son Söz’de Fatih Yapar’ın yazdığı yazıda görüyoruz. Bu olayın yaşandığı kamp Star Rafinerisi inşaatını yapan uluslararası bir konsorsiyumun sorumluluğu altında. Kampın sahipleri de belediye başkanının da ortağı olduğu bir şirket. Yemeği veren şirket de yine bunların kendi altlarında çalıştırdığı bir şirket. Bu yaşanan 6. Zehirlenme vakası. Sadece bu yaşanan örnek bile bu kadar emekçinin yaşadığı bir kentte emekten yana bir sosyal demokrat iktidarın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler