131019098
23 Nisan 2024, Salı

“İŞÇİLERİN GELECEĞİ KÂBUSA DÖNÜŞTÜ”

6 Eylül 2019, Cuma 06:24

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı eleştirdi. Cirit, açıklamasında, “Sizin hayalleriniz gerçeğe, işçilerin ise geleceği kabusa dönüştü” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamalara şahsi sosyal medya hesabından cevap verdi. Başkan Cirit açıklamasında, “Aliağa Şehr-ül emini geçenlerde bir açıklama yapmış. 5 ay önce yeniden seçilip artık tasarruf yapması gerekiyormuş. Kimsenin ekmeği ile oynamak niyetinde değilmiş. Borç yükü ve ödeyemeyeceği maaşlar nedeniyle % 28 işçi tasarrufu yapılmış. Şimdi birlikte geçmiş 5 yıla gidelim ve hafızalarımızı tazeleyelim. 5 yıldır belediye başkanı olarak görev yaptınız ne siz yeni başkansınız, ne de şu anda işten attığınız kişiler yeni işe alınan kişiler değildi. Yıllardır çalışıyorlardı ve beraber çalıştınız 5 yıldır.. İş başına geldiğinizde KHK ile çalışan işçilerin maaşları düşürüldü. Daha sonra da devletin verdiği %4+%4 ile zam ile maaşlarını aldılar. Kadrolu olanlara ise Mart ayında %12,5 sosyal hak ve iyileştirmelerle toplamda % 25 zam yaptınız SİZ. Seçim öncesi tüm birimlerde çalışanları kahvaltıda toplayıp siyaset bile yapabilirsiniz, kimseyi işten çıkarmayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veririm söylemleriniz o günlerde medyada yer aldı. Kadrolu memurları ise sürgünle terbiye etmeye çalıştınız. Aile birliğini bozdunuz.” İfadelerini kullandı.

“Selam ve dua kavramlarının bile içini boşalttınız”

Açıklamasına hatırlatmalarla devam eden CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, “1. Personel giderlerini siz belirlediğinize göre ; şimdi mi fazla oldu bu maaşlar. Sertab Erener konseri için 318 bin lira harcanıyorsa, şenlik ve festivaller için 7,292,711 TL harcanırken güzellik yarışmalarına binler harcanıp, özel kaleme 8 milyon TL harcanırken tasarruf aklınızın ucundan geçmedi galiba.

2. Çankırı’nın iş yükü olmayan kasaba belediyelerine sürdüğünüz kişiler maaşlarını Aliağa belediyesinden alıyorlar. Tasarruf bunun neresinde? Amaç tasarruf değil, eziyet edip kadro boşaltmak.

3. 2018 yılı denetim raporunda belediyenin batık durumda olduğu belirtiliyor. Belediye başkanı olarak bu durumu görmediniz mi; ki çok vahim bir durum, daha da beteri seçim derdine görmek mi istemediniz.

4. 10.000 ‘den fazla kişiyi kumanya ile değil restoranlarda ağırlayıp öğle ve akşam yemeği de dahil olmak üzere ücretsiz Çanakkale’ye götürürken belediye 247 milyon borçlu değildi de, işçi maliyetleri ile mi bu borç oluştu.

5. Aliağa’nın en değerli yani ranta en uygun yerlerini geçen dönem sattınız. Bu dönemde de satılmadık yer bırakmadınız. Nereye? Hazine ve Gelir idaresi Başkanlığı’na. Bu kurumlar devlete gelir kazandıran kurumlar. Oradan da kişilere satılacak. 2. dönemine girdiğiniz başkanlıkta geçmişi hatırladık. 2 park ile seçim kazandınız, ve bütün bu yaptıklarınızın bedelini şimdi meydandaki çadırda okullar açılırken ne yapacaklarını bilemeyenler, hastalıkla uğraşanlar ve çaresizlikle kıvrananlar ödüyor . SELAM ve DUA kavramlarının bile içini boşalttınız. Sizin hayalleriniz gerçeğe, işçilerin ise geleceği kabusa dönüştü.” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler