131019098
19 Nisan 2024, Cuma

YÜCEL İLÇE BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

7 Şubat 2020, Cuma 06:47

     


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kendisine açık destek veren aralarında CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ında bulunduğu ilçe başkanlarıyla Konak'taki bir otelde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantının ana gündem maddesi kongrenin seçim yöntemi oldu. Başkanlar ve temsilcileri seçimin çarşaf liste mi, blok liste mi? yapılması konusunda üç saatten fazla tartıştığı fakat sağlık bir sonuca varamadıkları öğrenildi. İlçe başkanlarının delegeleriyle son bir kez yöntemi konuşacakları öğrenildi.

CHP İzmir İl Örgütü’nde gözler 8 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek il kongresine çevrildi. Kongre öncesi İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı Konak’taki bir otelde yapılırken, İl Başkanı Yücel’in ilçe başkanları ile seçimin yöntemini konuştuğu öğrenildi. Kongre öncesi ilçe başkanlarının yöntem konusundaki fikrini almak isteyen İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanları ve temsilcilerine tek tek söz verdi. Yapılan konuşmalar sonrası merkez ve taşra ilçeler arasında görüş ayrılığı olduğu öğrenildi. Merkez ilçeler kongrenin çarşaf liste olmasını isterken, taşra ilçelerinin ise blok listeye sıcak baktığı ifade edildi. İl Başkanı Yücel’in de ‘Delegasyonlarınızla siz toplan yaptınız. Onların fikri önemli. Bu sadece benim karar vereceğim bir durum değil. Benim en başından beri düşüncem delegenin karar vermesi yönünde” dediği öğrenildi. Üç saatten fazla süren toplanda kongrenin yöntemi konusunda bir ortak görüşe ulaşılamadığı öğrenilirken, ilçe başkanlarının delegasyonlarıyla son bir toplantı yapacağı ve kongrede çarşaf liste mi, blok liste mi istediklerini kesinleştirecekleri öğrenildi. Öte yandan il delege sayısı fazla olan Konak, Bornova, Karşıyaka, Buca, Karabağlar, Çiğli gibi ilçelerin blok listede zorlanacakları, blok listeyle gidilmesi halinde kongre günü sıkıntı doğabileceği endişelerini Başkan Yücel ve diğer başkanlara aktardıkları öğrenildi.

Yücel’den ilçe başkanlarına teşekkür

Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Deniz Yücel, “Salı günü 30 ilçe başkanımız il başkanlığımızda bir araya gelerek şahsımla ilgili desteklerini açıkladılar. Ben ilçe başkanlarımıza bu destek açıklamasından dolayı teşekkürlerimi sundum. Benim için çok değerli ve anlamlı bir hamleydi. Partimizin İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde belki de ilk kez yaşanan bir olaydı. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin yakaladığı bir başarı var. Bu başarı CHP’nin ve genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşması ve umut olması sonucunda gelen bir başarıydı. Bu başarıyı CHP’yi genelde de iktidara taşıyarak taçlandırmak istiyoruz. O yüzden İzmir’de bu birlik ve beraberliğin sağlanması bizim açımızdan ve CHP açısından gerçekten çok değerli ve anlamlı. Bunu da kongremizde ve kongreden sonraki süreçte de devam etme konusunda kararlıyız. O yüzden ilçe başkanlarımızla bir araya gelerek değerlendirme yaptık. Tüm ilçelerin temsil edebileceği, tüm ilçelerin beklen ve önerilerin karşılık bulacağı bir kongre süreci yaşamak için ilçe başkanlarımız ile istişare toplantısı yaptık. Gayet güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

“Esas olan çarşaf listedir”

Kongrede çarşaf liste, blok liste tartışmaları hakkındaki soruları yanıtlayan Yücel, esas olanın çarşaf liste olduğunu ifade etti. Yücel, “Büyükşehir kanadı demek doğru değil biz burada bir aileyiz. Belediye başkanlarımızla, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe başkanlarımız, Milletvekillerimiz ile İzmir İl örgütü bir bütündür. Bunu ayrıştıracak, bu bütünlüğü bozacak hareketlerden ve söylemlerden kaçınmak gerekir. Belli kişilerin belli grupların blok liste yönünde bir düşüncesi olabilir ancak tüzüğümüze göre, çarşaf liste asıldır esastır.” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler