131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

8 Nisan 2021, Perşembe 06:43

     


Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Serkan Acar başkanlığında yapıldı. Toplantıda, encümen üyeleri, meclis başkan vekilleri, katip üyeler ve komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Meclis, 2020 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi için bugün yeniden toplanacak.

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantılarının ilk birleşimi Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı. Toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyonlardan gelen raporlar meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. CHP grubu, yazılı olarak cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede, “Yaşanan deprem neticesinde tüm İzmir'de olduğu gibi ilçemizde de hasarlı ve ağır hasarlı binalar olduğu tespit edilmiştir. İlçemizde Sarı Konutlar olarak bilinen 695 Ada 1 Parselde yapılması planlanan 60 konutu kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin belediyemiz tarafından yapılacağı açıklanmıştır. Bu bağlamda yapılacak olan konutların proje detaylarının (tahmini finansman maliyetinin ne olduğunun, mimari projenin, proje yüklenicisinin vb.) yazılı olarak cevaplandırılmasını ve hak sahipleriyle yapılan sözleşme olması durumunda örneğinin tarafımıza verilmesini sayın meclis başkanlığından saygıyla talep ederiz.” denildi.

Encümen üyeleri seçildi

Toplantıda ilk olarak gizli oylamayla Encümen üyelerinin seçimi yapıldı. 26 meclis üyesinin katılımıyla yapılan ilk oylamada Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın adayları 13’er oy aldı. Eşitlik nedeniyle yeniden gizli oylama yapıldı. Bu oylamada da sonuç değişmeyince kura çekimi yapıldı. Kura sonucuna göre; İsmail Menderes, Yasin Cıvlan ve Hilal Sadıkoğlu Encümen üyeleri olarak belirlendi.

Meclis Başkanvekili seçimleri yapıldı

Ardından meclis birinci ve ikinci başkan vekili seçimi yine gizli oylamayla yapıldı. Burada da yapılan ilk oylamada Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın adayları 13’er oy aldı. Eşitlik nedeniyle yeniden gizli oylama yapıldı. Yapılan iki oylama sonucunda da eşitlik olunca kura çekimine gidildi. Kura çekiminin sonucunda meclis birinci başkan vekili Sedat Sarı, ikinci başkan vekili de Hakan Şimşek oldu.

Katip üyeler seçildi

Mecliste daha sonra Katip Üyeler seçildi. 26 meclis üyesinin katılımıyla yapılan ilk oylamada Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın adayları 13’er oy aldı. Eşitlik nedeniyle yeniden gizli oylama yapıldı. Bu oylamada da sonuç değişmeyince kura çekimi yapıldı. Kura çekiminin sonucunda katip üye olarak Ferhat Lek ve Savaş Dağdeviren belirlendi ve katip üyeler görevlerine başladı.

Komisyon üyeleri belirlendi

Ardından belediye meclisinde kurulması zorunlu olan İmar Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu ile bunların dışında kurulacak komisyonların üyelerinin seçimine geçildi. Komisyonların görev süresi bir yıl olarak belirlenirken, üye sayılarının ise 5 kişi olması kararlaştırıldı. Çevre Sağlık Komisyonu ile Esnaf Komisyonu, Eğitim Komisyonu ile Gençlik Spor Komisyonu, Kentsel Dönüşüm Komisyonu ile de Doğal Afet Komisyonu birleştirildi. Ayrıca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonuna da üye seçimi yapıldı. Yapılan oylamalarda, İmar Komisyonuna; Eda Kılıç, Kerim Yürür, İbrahim Halil Özer, Hakan Turan ve Oğuzhan Özşahin seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri; İsmail Meşe, Gülten Taşbaş, Burhan Kızıl, Sami Toydemir ve Berkay Aktaş olarak belirlendi. Çevre Sağlık ve Esnaf Komisyonu üyeleri; İsmail Menderes, Zekai Erşan, Hilal Sadıkoğlu, Murat Erden ve Mehmet Çelik oldu. Eğitim ve Gençlik Spor Komisyonu üyeleri; Gülten Taşbaş, İbrahim Halil Özer, Hilal Sadıkoğlu, Berkay Aktaş ve Miktad Topçu oldu. Kentsel Dönüşüm ve Doğal Afet Komisyonu üyeleri; Ferhat Lek, İsmail Meşe, İsmail Menderes, Yasin Cıvlan ve Musa Özcan olarak belirlendi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyeleri ise, Serhat Aras, Gülten Taşbaş, Hilal Sadıkoğlu, Hakan Turan ve Seçil Adalet Işık oldu.

Taşınmaz satışları komisyon gündeminde

Komisyon üye seçimlerinin ardından gündemdeki diğer maddeler görüşüldü. Mülkiyetleri Aliağa Belediyesi’ne ait; Karaköy Mahallesi 103 ada, 7 numaralı 494 metrekare yüzölçümlü, yine Karaköy Mahallesi 102 ada 7 numaralı 493 metrekare yüzölçümlü ve Helvacı Mahallesi 27 ada 19 numaralı 354 metrekare yüzölçümlü taşınmazların satılması hususu oy birliğiyle İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi.

Elektronik Denetim Sistemleri kurulması oy birliğiyle kabul edildi

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yazısına istinaden; ilçenin İzmir ve Çanakkale illeri arasında trafik akışının yoğun olarak yaşandığı geçiş ve bağlantı yolları üzerinde bulunması nedeniyle hız ihlallerinin fazla olduğu, zaman zaman istenmeyen maddi hasarlı, yaralanmalı ve ölümlü kazaların meydana geldiğinin gözlendiği, trafik kural ihlallerini en asgari seviyeye düşürmek için araç, sürücü ve diğer yol kullanıcılarına yönelik ilçe genelinde sürekli denetim yapılması ile Aliağa Belediyesi tarafından belirlenen noktalara Elektronik Denetim Sistemi’nin (EDS) kurulması konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda ayrıca, Aliağa Belediyesi’nin 2020 yılına ait denetim komisyonu raporu meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.

Özşahin; “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedilmesini kınadı. Özşahin, “Sözleşme asılsız beyanlar ile rafa kaldırılmak isteniyor. Bilinsin ki İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Çünkü sözleşme cinsiyetin bir şiddet gerekçesi olmasını yasaklıyor ve herkesi şiddetten koruyor. Şiddeti arttırmıyor. Sadece şiddeti görünür kılıyor. Kadının beyanı ile tedbir kararı alınıyor. Erkekleri mağdur etmiyor. Toplumun ezici çoğunluğu sözleşmeden yana bir tutum sergiliyor. CHP Grubu olarak bizler söz veriyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin önemini hem kadınların hayatı, hem Türkiye’nin geleceği açısından her yerde anlatacağız.” dedi.

İkinci birleşim bugün

Toplantının ikinci birleşimi bugün (Perşembe) saat 18.00’de yapılacak. İkinci birleşimde Aliağa Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporu görüşülecek.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler