131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

Tugay göreve başladı

8 Nisan 2024, Pazartesi 06:23

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay görevi Tunç Soyer’den devraldı. Tugay, “Bu şehre hizmet edebilme fırsatını en iyi şekilde değerlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından görevine başladı. Başkanlık makamının bulunduğu Egemenlik Evi’ne gelen Cemil Tugay’ı Tunç Soyer kapıda karşıladı. Törene milletvekilleri, CHP il ve ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“İzmir benim için dünyanın en güzel en özel şehri”

Törende açıklamalarda bulunan Cemil Tugay, “Seçimde ülke bazında başarımız var. Bunun mimarları var, bunu için çok emek harcamış milyonlarca insan var. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonrası çok önemli bir sorumluluğun başlangıcı. Hepimizin çok çalışmamız gerektiğini hatırlamamız gerekiyor. Bizler sadece bir bütünün parçasıyız. Bizden beklenen görevi yerine getirmek için geçici süreyle bu konumlardayız. İzmir benim için dünyanın en güzel en özel şehri. Bu şehre hizmet edebilme fırsatını en iyi şekilde değerlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. CHP’ye, şehrimize ve Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuzu ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer’i övdü

Devir teslim töreninde Tunç Soyer’den de övgüyle bahseden Tugay, “Değerli başkanıma çok teşekkür ediyorum. 5 yıl gecesini gündüzüne katarak kente hizmet etti. Birçok emeğini biliyorum. Bunlar benim her zaman minnetle hatırlayacağım şeyler. Size duyduğum sevginin sembolü olarak zeytin fidanını makam odamda besleyeceğim. O büyüyecek, gelişecek ve sizi unutmadığımı göstermiş olacak” diye konuştu. Cemil Tugay’ın çiçek takdim etmesi sonrası konuşan Soyer, “Ben tahmin edeceğiniz gibi müthiş bir yükü hafiflemiş şekilde görevden ayrılıyorum. Allah size yardımcı olsun. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

(DERYA SÜNER)







 
Son Eklenen Haberler