131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

CHP, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı

8 Mayıs 2024, Çarşamba 08:35

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, düzenlediği organizasyonla Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişlerinin 52'inci yılında andı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Başkanlığı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 52'inci yılı nedeniyle anma etkinliği gerçekleştirdi. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğine CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, CHP ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serçe: “Özgür ve tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettiler”

Anma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, “Üzerinden 52 yıl geçti ve Deniz Gezmiş bugün hala fikirleri ile aramızda. Türkiye’deki gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, 6. Filo’yu denize döken, emperyalizme, faşizme, savaşa, açlığa, yoksulluğa karşı mücadele bayrağını ellerinden düşürmeyen, Atatürk’ten, Nutuk’tan ilham alan üç gençti. Sadece özgür ve tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettiler ve idealleri uğruna yaşamlarını feda ettiler. Onlar gerçek anlamda vatansever gençlerdi. Faşizme karşı gerçek demokrasinin savunucuları, aydınlığın temsilcileri oldular. Cesaretle attıkları son atımda ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diye haykıran bu ülkenin vatansever evlatlarını saygı ve hürmetle anıyoruz.” Dedi.

Şarkılar ve marşlarla anıldılar

Program, CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe’nin açılış konuşmasının ardından Grup Geniş Merdiven'in söylediği şarkılar ve marşlar, sonrasında da Aslı Esma Karaca’nın yönetmenliğini yaptığı "Devrimin Beyaz Küheylanı Beyaz Motosiklet" adlı belgesel film gösterimi ile devam etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 







 
Son Eklenen Haberler