131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

HAKAN TURAN: “KÖYLÜNÜN MALINA İHANET EDİYORSUNUZ”

8 Temmuz 2021, Perşembe 06:34

     


Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk birleşimi Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı. Gündem maddeleri arasında yer alan, Bozköy Mahallesi’ndeki bazı taşınmazların satışı ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, “Bu mallar köylüden size emanet edilen mallardır. Köylünün malına ihanet ediyorsunuz.” dedi.

Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda 8-11 Haziran 2021 tarihli meclis toplantısı tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantıda başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü. Oylanacak maddeler arasında, mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait Bozköy Mahallesi’ndeki 211 parsel, 1452 parsel ve 1454 parsellerde bulunan taşınmazların satışı da yer aldı. İlgili maddeler oybirliği ile İmar ve Plan, Bütçe Komisyonlarına havale edildi.

Turan’dan, “Yanlışa ortak olmayın” çağrısı

Bozköy’deki taşınmazların satışı ile ilgili gündem maddeleri hakkında söz alan CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, bu satışlarla köylünün malına ihanet edildiğini belirterek, MHP’li ve AK Parti’li meclis üyelerine de yanlışa ortak olmamaları çağrısında bulundu. Turan, “Bu konuyla ilgili geçen ay da benzer açıklamalar yapmıştık. Ancak bu açıklamalarımıza rağmen satış hususunda tarafınıza meclisten yetki verilmişti. Ben bu konuyla ilgili düşüncelerimizi tekrar etmek istiyorum. Bu mallar köylüden size emanet edilen mallardır. Köylünün malına ihanet ediyorsunuz. Bu ihanete son vermenizi tavsiye ediyorum. Bu meclise bağlı bir yetki, 25 tane meclis üyesinin oylayıp yetki vereceği bir husus. Ben buradan MHP’li ve AK Parti’li meclis üyesi arkadaşlarımıza da bir çağrıda bulunuyorum. Bu yanlışa ortak olmamalarını diliyorum. Sonuçta her ne kadar başkanlıktan gelen bir önerge olsa da bu yetki meclisten geçecek. Meclis üyesi arkadaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Sarı: “Satışları ne amaçla yaptığınız noktasında bilgilendirme yaparsanız…”

Konuyla ilgili söz alan İYİ Parti’li Meclis Üyesi Sedat Sarı da, “Hakan Bey’in söylediklerine ilave olarak şunu söylemek istiyorum. Burada belli ki meclis çoğunluğu varsa bu satış yetkisi zaten veriliyor. Bu anlamda herhalde bir tereddüt yok. Ancak en azından sizin genel olarak ortaya koyduğunuz vizyon gereği, sorumlu belediye başkanı anlayışıyla bu satışları ne amaçla yaptığınız, bu kaynakları nerede kullanacağınız noktasında en azından bir bilgilendirme yaparsanız, biz de kötünün iyisi olarak bunu düşünür, bu konuda bilgilenmiş oluruz. Bu konuda hassasiyet gösterirseniz çok iyi olur.” İfadelerini kullandı.

Kiralara indirim önerisi komisyona havale edildi

Toplantıda, MHP’li ve AK Parti’li meclis üyeleri tarafından gündem dışı önerge verildi. Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait taşınmazlarda faaliyet gösteren işletmelerin kiralarına, pandeminin olumsuz etkisini en aza indirmek amacıyla, 1 yıl süreyle yüzde 50 indirim talebi gündem dışı önerge olarak meclise sunuldu. Önerge gündeme alınarak Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Sarı, katliamları kınadı

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan İYİ Parti’li Meclis Üyesi Sedat Sarı, “2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamı, 5 Temmuz 1993 Başbağlar Katliamı yine 5 Temmuz 2009 Urumçi Katliamı, tarihe kara leke olarak düşmüş birçok olaydan birkaç tanesi. Bu katliamları burada kınamak istiyorum. İYİ Parti olarak, Türkiye genelinde eş zamanlı bir takım kınama metinlerini basın bildirisi şeklinde yayınladık. Bugün burada meclis huzurunda da bunu tekrarlamak istiyorum. Katliamlar ve zulümler bu dünyada hiç bitmedi. Belki bu gidişle hiç bitmeyecek. Anca bizim üzerimize düşen bunları unutturmamaya çalışmak. Bunlarla alakalı yetkili olan birimleri, kurumları, insanları sürekli duyarlı halde bulundurmalıyız, toplumu da ona keza. Dolayısıyla bunları hoş olmasa da anmakta fayda var. Tarihe kara leke olarak geçmiş bu katliamların haricinde halen günümüzde de devam etmekte olan zulümler var. Bunlardan en önemlisi de bütün dünyada benzerleri olmakla beraber, Doğu Türkistan’da, yani Uygur Özerk Bölgesi’nde halen yaşanmaya devam etmekte. Orada gerek soydaşlarımız, gerekse de başka milletten insanların Çin zulmü altında eziyet gördüğü, bir takım insanlık dışı uygulamalara tabi olduğuna hep beraber şahit oluyoruz.” diye konuştu.

“Zulümlerin engellenmesi adına biz büyüklere daha çok sorumluluk düşüyor”

İYİ Parti olarak bu konuda bir politika geliştirdiklerini ifade eden Sedat Sarı, “Bununla alakalı geçen ay tüm Türkiye genelinde; ilk, orta ve lise dereceli okullarda, konuya gençlerimizin ve çocuklarımızın hangi açıdan bakabildiğini anlamak adına bir resim yarışması düzenledik. Bu yarışma geçen hafta sonuçlandı. Türkiye çapında İzmir’den bir birincimiz çıktı. Bu çocuğumuzun ismi Elif Güneş Bilgiç, 11 yaşında. Birincinin İzmir’den çıkması kıymetli ancak ortaya koyduğu eser açısından baktığımızda, o küçücük dünyasına koskoca güzellikler sığdırdığını gördüğümüzde, biz büyüklerin bir kez daha bu zulümlerin engellenmesi adına ortaya koyamadığımız çalışmalardan dolayı açıkçası üzüntü duyuyorum. Bugün burada, İzmir’den, Türkiye çapında birinci olan kardeşimizin eserini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Onun için yanımda eserin bir kopyasını getirdim. 11 yaşında bir çocuk böyle bir eser ortaya koymuşken biz büyüklere daha çok sorumluluk düştüğünü düşünüyorum. ” dedi.

İkinci birleşim yarın

Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından ikinci birleşimin 9 Temmuz 2021 Cuma günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle sona erdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler