Özdağ: “Gitmeyen sığınmacıları tutuklayacağız!”
8 Temmuz 2024, Pazartesi 07:59Tweet |
Hafta sonu bir dizi programa katılmak üzere İzmir’e gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi’nin ilk gün ne söylediyse bugün de onu söylediğini belirterek, “Sığınmacıların vatanlarına dönmesi için Suriye ile görüşeceğiz. 1 sene içinde geri dönmeleri için mühlet vereceğiz, dönmem diyenleri tutuklayıp yargıya teslim edeceğiz.” Dedi.
Kemalpaşa ve Buca İlçe Başkanlıklarının açılışı için hafta sonu İzmir’e gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, ardından partisinin Buca ilçe kongresine katıldı. Özdağ, ilçe kongresinde yaptığı konuşmada sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türk hayvancılığının 20 seneden bu yana adım adım tasfiye edildiğini söyleyen Özdağ, “Büyükşehir yasasını çıkardılar ve köylere ağır bir darbe indirdiler. Köyler boşaldı. Hükümetin yanlış yardım politikasıyla üreten köylü şehirlerin kenarlarında sosyal yardımla geçinen karnını ancak doyuran kitlelere dönüştü. Şimdi diyorlar ki, çoban bulamıyoruz. O yüzden Afgan’a muhtacız. Eğer köyleri mahalle yaparsanız, bedava suyunu ona parayla sararsanız, sürülerini dolaştırdığı meralarını inşaata açarsanız bunun olması şaşırtıcı mı?” dedi.
“Vatandaş pazarda ucuz soğan, patates, kabak arama peşinde”
Türkiye’nin olağanüstü kötü yönetimin sonucunda cennette cehennemi yaşadığını vurgulayan Ümit Özdağ, “Bu güzel, verimli ülkenin kaynakları küçük bir azınlık grubuna peşkeş çekilirken onlar bu ülkenin kaynaklarını sömürür, sömürüden elde ettiklerini yurt dışına kaçırırken Türk insanı burada pazar yerleri toplanmaya yaklaştığı zaman pazardan geri kalan artıkları evine götürmek gibi bir durumu yaşıyor. Bazıları itibardan tasarruf olmaz deyip 8-10 uçak filosuyla yaşamaya devam ediyor. Sarayında ejder meyvesini misafirlerine sunmaya devam ederken vatandaş pazarda ucuz soğan, patates, kabak arama peşinde. 16 bin emekli, dul ve yetim var bu ülkede. Bunların en az 9 milyonu 10 bin lira maaşla geçinme mücadelesi veriyor. Nasıl geçinecek insan 10 bin lira maaşla?” diye konuştu.
“1 sene içinde geri dönmeleri için mühlet vereceğiz”
Sığınmacılar konusunda söyledikleri her şeyin doğru çıktığını sözlerine ekleyen Özdağ, “Bana daha önce Ümit Özdağ çok sert diyen vatandaşlarımız bugün bana biz hata etmişiz, siz doğru demişsiniz diyorlar. Kayseri’de ve bazı kentlerde yaşanan olaylar, aynı süreçlerde farklı nedenlerle Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olaylar, sığınmacı ve kaçak politikasının ne kadar doğru olduğunu tüm Türk milletine gösterdi. Bir daha bu tarz olayların olmaması, Suriye’de yaptıkları gibi iç savaş çıkarmamak için kaçakları devletler hukukuna uygun, kendi hukukumuza uygun bir şekilde ülkelerine yollayacağız. Eskiden zorla yollayacağız diyordunuz şimdi değiştiniz mi diyorlar? Hukukun uygulamaları zor kullanılan uygulamalardır. Zafer Partisi ilk gün ne söylediyse bugün de onu söylemekte. Sığınmacıların vatanlarına dönmesi için Suriye ile görüşeceğiz. Geri dönüş için şartları oluşturacağız. Sonra bu insanlara yapılan sağlık, sosyal yardımları keseceğiz. 1 sene içinde geri dönmeleri için mühlet vereceğiz, yol konusunda yardım edeceğiz. Ben dönmem diyenleri tutuklayıp yargıya teslim edeceğiz. Burası dünyanın lunaparkı değil. Burası bizim vatanımız bedeli kanla ödenmiş Bu vatanı kimseyle paylaşmaya niyetimiz yok. Türkiye benim vatanım, öyle kalacak" ifadelerini kullandı.
(HABER MERKEZİ)

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmirlileri, 23 Şubat'ta Ankara'da

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, elektrik zamları ile ilgili basın

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Başak Karadayı, Türk Medeni Kanunu’nun

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, ihtiyaç sahibi kadınlara destek

ASEV Türk Halk Müziği (THM) Korosu, Kış Konseri ile halk müziği tutkunlarına

İzmir’de düzenlenen, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da katıldığı,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’in de aralarında bulunduğu 39 ilde,

Ah Be Çocuk ve Gerçekten Biz Farklıyız kitaplarının yazarı Metin Feyyaz

Aliağaspor FK, Nesine 3. Lig 3. Grup 20. hafta mücadelesinde kendi sahasında

Aliağa’nın 2024 yılı dış ticaret hacmi 35,8 milyar doları aştı. 2024 yılı dış

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İleri Yaş Eylem Planı

Ege Denizi'ndeki sismik aktiviteye yönelik risk değerlendirme toplantısı

Ev sahipliğini MHP İzmir İl Başkanlığının yapacağı, MHP Belediye Meclis Üyeleri

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), meslekte 30 yıl ve üzeri faaliyette bulunan üyelerine

Aliağa Belediyesi tarafından Gazi Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programda,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Abonman Kartı uygulamasını hayata

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden

Gençlik Eylem Planı Çalıştayı’nda konuşan İzmir Büyükşehir

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turunda mücadele eden Aliağa Petkimspor, kalan

Vatandaşların zincir marketlerdeki ürün fiyatlarını anında karşılaştırabilecekleri

Aliağa Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören karate öğrencileri,

Chopard, kaliteli işçiliği ile dünya çapında tanınan bir marka.

Sağlıklı yaşam, doğru beslenme ile başlar ve bu noktada doğanın sunduğu en güzel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Harmandalı Katı

Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren meslek yüksekokullarının

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Aliağaspor FK, 19. hafta karşılaşmasında

Ege Ligi 2. Etap Karate Şampiyonası’na 14 sporcu ile katılan Aliağa Taner Erol

İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Şubat’ta İzmir Afet Koordinasyon Çalıştayı

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Özel Aliağa Minik Eller Anaokulu

Öykülerindeki etkili anlatımıyla hayatın içinden suskunlukları, hüzünleri

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Ege Denizi'ndeki deprem fırtınasıyla ilgili,

Aliağaspor FK, devre arası transfer çalışmaları kapsamında, Süper Lig

İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti olası depremlere karşı dirençli