131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ADAR: “KARABAĞ AZERBAYCAN’A BAĞLI BİR TÜRK TOPRAĞIDIR”

9 Ekim 2020, Cuma 06:21

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı Azerbaycan’da şehit olan asker ve siviller için Demokrasi Meydanı’nda lokma hayrı düzenledi. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Karabağ Azerbaycan’ a bağlı bir Türk toprağıdır” dedi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve yönetimi Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırmasıyla şehit olan sivil ve askerler için lokma hayrı düzenledi. Düzenlenen lokma hayrına İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Serap Özöktem ve Oğuzhan Yar, İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Eren, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan ve Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç katılım gösterdi.

“Ermenistan işgal ettiği topraklardan derhal çekilmeli”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Azerbaycan’ da şehit olan sivil ve askerlerimiz için lokma hayır düzenledik. Son zamanlarda Ermenistan adlı terör devleti kardeş Azerbaycan’ a karşı bölge huzurunu bozacak girişimlerde bulunuyordu. Son olarak yapmış olduğu saldırılarla da resmen savaşı başlatmış ve sivil halkın üstüne bombalar yağdırmıştı. Sovyetler Birliği’nin dağılmasından hemen sonra Ermenistan adlı terör devleti maalesef 1988’den itibaren Azerbaycan toprakları içerisindeki Karabağ bölgesini işgal etmişti. Dünya devletlerinin ve dünya kamuoyunun sessiz kaldığı bu işgalle birlikte bu son saldırı artık bardağı taşıran son damla olmuştu. AGİT Minsk grubunun sözde barış girişimlerinin çaresiz kalması neticesiyle birlikte Ermenistan iyice azmaya başlamıştı. Karabağ Azerbaycan toprağıdır ve Ermenistan adlı terör devleti işgal ettiği bu topraklardan derhal çekilmelidir. Azerbaycan’ da yaşanan bu üzücü durum karşısında hayatını kaybeden sivil ve asker şehitlerimize Allah’ tan rahmet dilerim. Başta can kardeş Azerbaycan olmak üzere ailelerine baş sağlığı dilerim. Bilsinler ki Karabağ Azerbaycan’a bağlı bir Türk toprağıdır ve ilelebet Türk toprağı olarak kalacaktır. Hayrımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’a, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Koç başkana, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Gürcan Alkan başkana, İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Serap Özöktem’e, ve Oğuzhan Yar’a, İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanımız M. Baki Eren’e teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler