131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ÖZCAN DURMAZ ‘O’ İDDİALARI YANITLADI

10 Ocak 2018, Çarşamba 07:04

     


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Egepostası’na yaptığı Çaltılıdere arazi satışı açıklama ve iddialarına CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’dan da aynı kanaldan yanıt gecikmedi.

Egepostası’na yaptığı açıklamada Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, Çaltılıdere’deki tartışmalı arazinin CHP döneminde bir AK Parti meclis üyesine senelik 4 bin liralık bedelle kiralanmış bir yer olduğunu ve arazinin hemen karşısında da CHP’li ilçe başkanının taş ocağı olduğunu söylemesi üzerine CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Durmaz, kendisine ait taş ocağının söz konusu araziye 5 km uzaklıkta bir arazi olduğunu, AK Partili Erol Mete’ye kiralanan alanın ise partisi CHP ile hiçbir ilişkisi olmadığını, Bütünşehir Yasası çıkmadan önce köy tüzel kişiliğine ait olan arazinin muhtar aracılığıyla kiraya verildiğini, kira sözleşmesinin Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından yenilendiğini söyledi.

Belediye başkanının yaptığı satışı savunurken, yalana başvurduğunu ifade eden Durmaz, “Evet bir maden sahamız ve işletmemiz var. Ancak Çaltılıdere Köyünün arazisinde değil. Aile şirketimiz 1993 yılında, yani bundan tam 25 yıl önce, bugün belediyenin satışına konu olan araziden yaklaşık beş kilometre ötede olan ve Hazine’ye ait olan alanı, devletten ihale yoluyla maden ruhsat sahası olarak almıştır. Tekrar ediyorum bu alan Çaltılıdere Köyü’ne değil Hazine’ye aittir.” dedi.

‘Maden sahamız Çaltılıdere köyü arazisi değildir’

Çalıştırdıkları maden sahasıyla söz konusu satılan arazi arasında iki tepe olduğunu, arazilerin birbirini görmediğinin altını çizen CHP’li Başkan Durmaz, “Maden ruhsatımız Hazine arazisi üzerindedir. Çaltılıdere Köyü arazisi üzerinde değil. Söz konusu maden ruhsat sahamız 2040 yılına kadar şirketimizin kullanımındadır. Satışa konu araziyle bizim maden ruhsat sahamızın yakınlık anlamında da, arazi benzerliği anlamında da, mülkiyet benzerliği anlamında da en küçük bir ilişkisi yoktur. Maden sahamız Çaltılıdere köyü arazisi değildir. 25 yıl önce en yüksek fiyatı vererek, ihale yoluyla devletten altığımız, Hazine arazisi üzerindeki bu maden ruhsat alanı için devlet tarafından her yıl arttırılarak belirlenen bedelleri de eksiksiz olarak ödemeye devam ediyoruz. Belediye başkanının yandaşına yaptığı etik dışı arazi satışını savunmaya çalışırken, başkalarına ilişkin yalanları yakışıksızdır, yalanın arkasına sığınılarak savunma yapılır mı?” şeklinde konuştu.

‘Mete’ye kiralanan araziyle dair ne bilgimiz ne de ilgimiz var’

Aliağa Belediye Başkanı Acar’ın “Satmış olduğumuz yer CHP döneminde bir AK Parti meclis üyesine senelik 4 bin liralık bedelle kiralanmış bir yer aynı zamanda. Aylık 300 liraya kiraya verilmiş. Ve taş ocağı yapılmak istenen bir yer. 30 yıllığına kiralanmış, daha 2042 yılına kadar sözleşmesi var. Satışlar hukukta ön plandadır. Satış yaptıktan sonra altı ay içinde kiracı boşaltmak zorunda. Problem burada. AK Parti ve CHP’nin birlikte hareket etmesinin nedeni bu. Diğer yeri Erol Mete adlı AK Partili meclis üyesine 30 yıllığına kiralatmışlar, senelik 4 bin lira. Çok sahip çıkıyorlar ya köy mallarına. 600 dönümü 4 bin liraya kiralamışlar.” sözlerine de yanıt veren Durmaz, söz konusu satışa ait bir bilgileri ve ilgileri olmadığını ifade etti.

Durmaz, “Başkan Acar’ın bahsettiği diğer AKP’li ocak işletmecisi Erol Mete’nin Çaltılıdere Köyü’nden kiraladığı arazilerle ilgili de ne bilgimiz, ne ilgimiz vardır. Haberimiz bile yok. 1 Nisan 2014 yılında Bütünşehir Yasası’nın çıkmasıyla Çaltılıdere Köyü bütünşehir sınırları içine girdi ve tüm mülkleri Aliağa Belediyesi’ne geçti. Aliağa Belediyesi’ne geçen arazilerin muhtarlık döneminde yapılan kira sözleşmeleri uygun değil idiyse Başkan Acar bunları iptal edebilir veya konuyu yargıya taşıyabilirdi. Kendisinin bu yönde bir girişimi olmadığı gibi kendi döneminde, 2017 yılında 1 milyon 73 bin metrekarelik Çaltılıdere köyü dibindeki araziyi çok düşük bir bedelle AK Partili Meclis Üyesi Erol Mete’nin şirketine kendisi kiralamıştır. 1 Nisan 2014 yılına kadar yapılan tüm kiralamaların sahibi köy muhtarıdır. Sonrasında ise sorumluluk kendisindeyken Sayın Acar, Çaltılıdere Köyü’nden belediyeye geçen bu araziyi AK Partili Erol Mete’nin şirketine eski kira sözleşmesini, bire bir aynı şartlarda yenileyerek kiralamıştır.” dedi.

‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğiz!’

Özcan Durmaz, Acar’ın ne yapmak istediğini anlamadıklarını, etik dışı ve yasa dışı bir şekilde yandaşına, gerçek fiyatın onda biri bile olmayan bir fiyata, satış kisvesi altında kamu malı devrettiğini ve asıl konuşulması gereken konunun bu olduğunu belirtti. Durmaz, “Başkanın bu türden gündem saptırmalarla konuyu perdelemesine, örtmesine izin vermeyeceğiz. Aliağa halkının malını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını sayın başkanın yandaşları ve dar grubu dahil olmak üzere kimseye yedirmeyeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler