131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Oğuzhan, “Aliağa Belediyesi’nin borcu her geçen gün artıyor”

10 Şubat 2022, Perşembe 10:42

     


CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı sonrasında bir basın açıklaması düzenledi. Oğuzhan, “Aliağa Belediyesi’nin borcu her geçen gün artıyor, ama başkan yapacağı işlere para bulamadığı için Aliağa’nın mallarını kaynak yaratma bahanesi ile satmaya kalkıyor” dedi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı gündemindeki konularla ilgili olarak basın açıklaması düzenledi. Parti ilçe binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın yanı sıra, CHP Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katılım gösterdi.

“Belediye liyakatsiz, iş bilmez kadrolarla yönetilmeye çalışılıyor”

Başkan Özlem Şan Oğuzhan konuşmasında, “8 Şubat 2022 tarihindeki meclis toplantısında yine talan gündem oldu. Aliağa Belediye Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısında 2022 yılı Performans Programı ve Mali Bütçeyi görüşmüştür. 372 Milyon 506 bin TL olarak belirlenen bütçe oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Bütçede 102 milyon 17 Bin TL ile en büyük kalem Fen İşlerine ayrılmıştır. Bu gün ise Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkanı, Şehrül Eminimiz diğer ülkelerde fiyatların artmamasına rağmen kendi ittifak ortaklarının kötü yönetimi sayesinde ülkemizde meydana gelen fahiş fiyat artışlarını bahane ederek bir Aliağa Belediyesi bütçesi kadar daha ek bütçeyi meclisten geçirmeye çalışmaktadır. İşin esası ise eldeki imkanlar dahilinde artık elden çıkaramaz hale geldiği, şehrin kalan taşınmazlarını ek bütçe bahanesi ile talan etmektir. Öngörülü ve liyakatli bir idare her türlü etkeni değerlendirerek bütçe yapar. Oysaki daha öncede defalarca belirttiğimiz gibi Aliağa Belediyesi tıpkı ülke gibi liyakatsiz, iş bilmez kadrolar ile yönetilmeye çalışılmaktadır. Daha doğrusu yönetilememektedir. Sayın Başkana buradan sesleniyoruz; Aliağa’yı daha fazla borçlandırmayın. Halkımız da emin olsun ki geldiğimizde yapılması gereken bütün fiziki, sosyal, kültürel belediye işleri en mükemmel şekilde yapılacak. Ancak yapılırken kimseye rant kapısı açılmayacak. Aliağalının değerleri Aliağalı’da kalarak daha da değerlenecek. Aliağa Belediyesi kurulduğu tarihten itibaren hiçbir dönem bu denli taşınmaz satışı gerçekleştirmemiştir.” Dedi.

“Giderayak yapmak istediğiniz talana izin vermeyeceğiz”

Başkan Oğuzhan, “Sayın başkan! Sattığın araziler, kendi şahsi malınız değil, Aliağalının, Aliağa köylüsünün atasından kalan, parasını ödeyerek satın aldığı taşınmazlardır. Bu denli fütursuzca kullanmayın. Sizin göreviniz bu malları satmak değil, bilakis korumaktır. Zira gelmekte olan Millet İttifakı iktidarında köylünün malı köylüye iade edilecektir. Belediye hizmeti için arazi satarak başkanlık yapılmaz. Yüreğiniz yetiyorsa Aliağa’nın mallarını satarak hizmet üreteceğinizi seçim kampanyanızda söyleseydiniz. Aliağa Belediyesi’nin borcu her geçen gün artıyor, ama başkan yapacağı işlere para bulamadığı için Aliağa’nın mallarını kaynak yaratma bahanesi ile satmaya kalkıyor. Ey Belediye Başkanı! Bu kadar parayı nerelerde kullandınız da bütçe kaynaklarını tükettiniz? Hangi projelerde ne kadar harcadınız da para yetmedi? Şimdi satışlardan elde edeceğiniz paraları hangi projelerde kullanacaksınız? O projeleriniz geri getirilmesi mümkün olmayan o büyük değerleri feda etmeye değecek mi? Giderayak yapmak istediğiniz talana izin vermeyeceğiz. Meclis çoğunluğunuz ile bunu başarsanız bile ki biz inanıyoruz ki Cumhur İttifakı Meclis üyeleri buna karşı çıkacaktır. Daha önce de olduğu gibi ilçenin hakkını aramak için yine hukuki yollara başvuracağız.” İfadelerini kullandı.

Esin Çetin







 
Son Eklenen Haberler