HAMDİ ERDEM: “PARTİMİZ SIRADAN BİR PARTİ DEĞİL”
10 Mart 2020, Salı 06:27Tweet |
AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Tek aday olarak seçime giren Hamdi Erdem 400 delegeden 227’sinin oyunu alarak başkan seçildi. Erdem, kongrede yaptığı konuşmada: “Partimiz, kuruluş değerleri, ilkeleri, bakış açısı, çalışmaları, vizyonu, ülkemiz ve dünyanın genel atmosferi içerisinde sıradan bir parti değildir.” dedi.
AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’ni Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kongreye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Milletvekili Alpay Özalan, İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti MYK Üyesi Ahmet Tan, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Erdem, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, MHP’li Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, Aliağa Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa Belediye eski Başkanı Tansu Kaya, önceki dönem AK Parti Aliağa İlçe Bakanları Uğur Türkan, Muhammet Yılmaz, Yaşar Akbulut, Kazım Sayın, Müjdat Bıçakçı, Aliağa Deniz Ticaret Odası Başkanı Adem Şimşek ve partililer katılım gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre İdlib Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Kur’an tilavetin ardından hep birlikte dualar edildi. Daha sonra kongrede görev yapacak divanın seçimine sıra geldi. Divan Başkanlığına İzmir Milletvekili Alpay Özalan seçildi. Ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre mesajı katılımcılara izletildi. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in kongre mesajı okundu. Ardından protokol konuşmaları kısmına geçildi.
Hamdi Erdem: “Davası Türkiye ile sınırlı bir parti değiliz”
İlk olarak AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem konuşmasına başladı. Erdem, “Bugün 7. ini gerçekleştireceğimiz olağan kongremizin güzel Türkiye’mizin gözbebeği Aliağamıza ve cennet vatanımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum. Kuruluşundan bugüne kadar partimizin Aliağa teşkilatında görev almış tüm arkadaşlarımıza emekleri, gayret ve samimiyetleri için çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Partimiz, kuruluş değerleri, ilkeleri, bakış açısı, çalışmaları, vizyonu, ülkemiz ve dünyanın genel atmosferi içerisinde sıradan bir parti değildir. Davası Türkiye ile sınırlı bir parti değildir. Bütün insanlığın, adil, müreffeh ve mutlu yaşaması için binlerce yıldır geçmişinden gelen cihanşümul değerleri özümsemiş bir duruşun temsilcisidir. Bizler de bu partiye ve değerlerine gönül vermiş neferler olarak, üzerimize yüklenen bu ağır sorumluluğun bilinciyle hareket etme imkân ve kabiliyetinde olmak zorundayız.” dedi.
Hamza Dağ: “Allah bu partiye 70. kongreyi görmeyi nasip etsin”
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem’in ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konuşmasına başladı. Dağ konuşmasında, “Kongrelerimiz partimiz açısından önemli. Bir yenilenme bir tazelenme sürecini yaşıyoruz. Son kongremizi iki sene önce yapmıştık. İnşallah bu dönemde çok daha taze daha heyecanlı bir şekilde bu kongre sürecine devam edeceğiz. İşte yedinci kongre 19. Yıl. Köklerimiz çok eskiye dayanıyor. Gövdemiz de çok sağlam. İnsanlar değişti, yüzler değişti. Birçok şey değişti belki ama o inanç o irade bu teşkilatta kaybolmadı. İşte bu çınar ağacının gövdesi siz teşkilat mensuplarımızsınız. Allah’a hamd olsun ki neredeyse hayatımın yarısı AK Parti çatısı altında geçti. Rabbime şükürler olsun ki Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı oldum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Allah bu partiye 70. Kongreyi görmeyi nasip etsin.” İfadelerini kullandı.
Necip Nasır: “Bizi parçalamayı başaramayacaklar”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın ardından İzmir Milletvekili Necip Nasır konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Nasır, “Türkiye binlerce yıllık medeniyet birikimi olan dünyadaki ender ülkelerdendir. Dünyada esaret altına girmemiş tek millettir. Emperyalistler, siyonistler ve işbirlikçiler bizlere değerlerimizi ve tarihimizi unutturmaya çalıştılar. Biz birlik ve beraberlik içerisinde yine Çanakkale ruhuyla İstiklal Şavaşı’nda gösterdiğimiz o dirayeti gösterdik. Bizi parçalamayı başaramayacaklar. Bizler Allah’ın izniyle 2023 hedeflerine bize diz çöktürmeye çalışanlara diz çöktürerek ulaşacağız. Zaman birlik olma zamanıdır.” şeklinde konuştu.
Ahmet Tan: “Reisimizin arkasında dimdik durmamız gerekiyor”
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın ardından AK Parti MYK Üyesi Ahmet Tan konuşmasına başladı. Tan, “Cumhurbaşkanımızın bir sözü var, ‘topunuz birden gelin’ diye. Evet topu birden üzerimize geliyor. Bu dönem öyle bir dönem. Birlik ve beraberliğin önemli olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Onun için bir ve beraber olarak üzerimize gelenlerin karşısında vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak için hep beraber el ele mücadele etmemiz gerekiyor. Reisimizin arkasında dimdik durmamız gerekiyor. AK Parti ailesi olarak gece gündüz demeden çalışmalıyız.” Dedi.
Kerem Ali Sürekli: “Yeni yönetim büyük hizmetlere imza atacak”
AK Parti MYK Üyesi Ahmet Tan’ın konuşmalarının ardından AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Sürekli konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Sürekli, “7. Olağan kongremizi icra ediyoruz. İnşallah yeni seçilecek yönetim Aliağamıza çok büyük hizmetlere imza atacaktır. Buna inanıyorum. Kuruluştan buraya kadar görev yapan başta Müjdat Bıçakçı abimiz olmak üzere bütün ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar buraya kadar getirdiler. Hamdi başkan görevi atamayla almıştı şimdi eğer başka bir liste çıkmazsa delegelerimzin oylarıyla göreve kendisi ve ekibi gelecek. Yola devam edecek. Kongremizin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Bekir Pakdemirli: “Gözümüz kulağımız Aliağa’da”
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kürsüye geldi. Konuşmasına Aliağa ile ilgili çalışmalardan bahsederek başlayan Pakdemirli, “ Gözümüz kulağımız Aliağa’da. Aliağa bir yandan çok büyük bir sanayi kenti ama bir taraftan da tarım kenti. Bakırçay havzası bereketin fışkırdığı bir yer. Bizim burada sanayinin yanında tarımsal hasılayı da arttırmamız gerekiyor. Aliağa’da Jeotermal Tarıma dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kuracağız. Bununla ilgili talimatı verdim. Bir yılda Aliağa’da 40 milyon kilogram domates üreteceğiz ve 1200 kişiye istihdam sağlayacağız. Aliağa’da hayvancılık yapanlara da gübre deposu yapımı için yüzde elli hibe veriyoruz. Kırsal kalınma yatırımlarını destekleme programı kapsamında ilçemizde 1.2 milyon lira hibe tutarındaki iki projeyi destekliyoruz. Bize projeleri ulaştırırsanız Haziran ayında yine bir çağrıya çıkacağız. Ne kadar çok Aliağa’dan proje başvurusu olursa şimdiden kabul edeceğim. İlçemizde bulunan yaklaşık bin 500 menengiç ağacı yani yabani Antep fıstığı var. Bunları aşılayacağız ve ilçede Antep fıstığı üretimi yapacağız. Bunu da bölge köylerine veriyor olacağız. Yeter ki köylerimizden talep olsun. Aliağa ilçemizin kıyılarına lagos balığı salımı yapacağız. En değerli balıklardan biri. Çıtak dere ıslah çalışmaları içinde sözleşmeleri imzaladık. En kısa zamanda çalışmalara başlıyoruz. Aliağa’ya gelir getirici ağaçlandırma kapsamında Güzelhisar’da 3 bin 500 adet ceviz ve fıstık çamı Samurlu’da 6 bin adet fıstık çamı, ceviz ve zeytin, Çaltılıdere’de bin adet fıstık çamı, Helvacı’da 4 bin 500 adet fıstık çamı ve zeytin ağacı dikiyoruz. Bunlara üç yıl boyunca Orman Genel Müdürlüğümüz bakacak. Daha sonra bunları bölgedeki vatandaşlarımıza 49 yıllığına tahsis edeceğiz. Aliağa’da arıcılığı geliştirmek için güneş enerjisi, arıcı barınağı, arı kovanı, alet ve ekipman alımına yüzde elli hibe desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu.
Bekir Pakdemirli konuşmasının ardından, salondaki iki çocuk annesi Songül Alkış'ı çocuklarıyla birlikte sahneye davet ederek çiçek verdi.
Hamdi Erdem’in yönetimi
Protokol konuşmalarının ardından eski ilçe başkanlarına ve yöneticilere protokol üyeleri tarafından plaket takdimi yapıldı. Daha sonra seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Hamdi Erdem ve yönetimi 400 delegeden 227’sinin oyunu alarak başkan seçildi. Hamdi Erdem’in ilçe yönetim kurulunda: Halis Tok, Cahanşah Gidici, Yavuz Yüksel, Ömer Sarı, Ertunga Günder, Üzeyir Yiğit, Bircan Gökçe, B. Yaşar Demir, Tülay Günal, Bülent Ateşçi, Şanser Erbaş, Zeki Ateş, Zülküf Koçoğlu, Özlem Keleşoğlu, Selvi Gülcan Turan, Erdal Önal, Tanju Öge, Fatih Bozduman ve Oğuzhan Yaver yer aldı. İl delegeleri ise Tansu Kaya, Uğur Türkan, Kazım Ulaş, Muhammed Yılmaz, Yaşar Akbulut, Kazım Sayın, Zübeyir Şimşek, Kerim Taşçı, Hayrullah Genç, Güven Demirağ, Emre Turan, Mertkan Özkurt, Şule Akman Yıldırım ve Hamdi Erdem oldu.
(ESİN ÇETİN)

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, Aliaport Deniz

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde delege seçimleri sona erdi. Şube

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Aile Birliklerine Destek Projesi kapsamında

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda bugün (8 Eylül) itibariyle

“Türkiye ve Azerbaycan 4. Enerji Forumu” katılımı kapsamında İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 9 bin

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Özel İzmir Zeliha Güzel Öğretim Kursu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde

CHP Aliağa İlçe Kongresi’nin 28 Eylül’de yapılması kararlaştırıldı.

İzmir'de kuraklık ve azalan yağışlar barajları olumsuz etkiliyor. Geçen

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Çömlek Festivali,

Aliağa Nemport Limanı’nda dün sabaha karşı yangın çıktı. İhbar üzerine