Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı'nın adayı benim
10 Haziran 2022, Cuma 06:33Tweet |
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Ha bire 'Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun' diyorsun. İşte söylüyorum, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.
‘Seçimler 2023’ün Haziran ayında’
Seçimlerin 2023 yılının Haziran ayında yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte söylüyorum; Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulunan Erdoğan, "Cesaretin varsa, yüreğin yetiyorsa bugünden tezi yok ya adaylığını açıkla, ya da adayını açıkla" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: İzmir’den daha kuvvetli, daha coşkulu bir destek bekliyoruz. Maalesef bu şehir bir süredir kendini temsil edenler bakımından talihsizlikler yaşıyor. İzmirli vatandaşlarımın kendilerini temsil etmesi için Meclis'e gönderdiği bu zat İzmir'in yolunu dahi bilmiyor. Mesaisinin çoğunu Silivri'deki memleket düşmanlarını yargıdan kaçırmak, terör örgütlerine payandalık yapmak için harcıyor. Aile fertlerimizle ilgili yeni iftiralar uyduruyor. Bugün bir dava daha kazandım. O böyle yaptıkça biz de davaları kazanıyoruz. Nihai kararlar geldikçe onlara uygun olan yere Bay Kemal'in adına hayır yapıyoruz. Kendisi daha önce İstanbul vekilliği yaptı. Ama oranın da ilçelerini bilemeyecek kadar seçildiği yerden habersizdi. Bu zat bazı şehirlerimize ayrı ülke diyecek kadar Türkiye'den de habersiz. Eline ne tutuşturulursa belge diye kürsüden sallayan bu zatın bugüne kadar ülkeye ve millete hayrı dokunmadı. Siyasi kariyerinde kasetle geldiği genel başkanlık koltuğunu korumak dışında ülke ve millet için hiçbir çabasını görmedik. Bu zat şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunun da çıkıp adam gibi delikanlıca yapmak yerine tıynetine uygun şekilde dolambaçlı yollardan yapmaya çalışıyor. Ülkenin yönetimine talip olmak CHP grup kürsüsünde masasına doldurduğu şürekası önünde şaklabanlık yapmaya benzemez. Milleti oyalama devri geride kaldı. Vakit karar verme vakti. Geçen hafta bu zata çok açık ve net çağrıda bulundum. Kendisi sorularımıza dürüstçe cevap vermek yerine yine topu taca atmaya çalıştı. Buradan İzmir'den aynı davetimi bir kez daha yapıyorum. Artık kaçak güreşmeyi bırak. Artık ipe un sermekten, sürekli bahane üretmekten vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz.
İŞTE SÖYLÜYORUM; CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI TAYYİP ERDOĞAN
Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Ha bire seçim tarihi belli olsun diyorsun. Seçim önümüzdeki yıl Haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok Bay Kemal. Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum; Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan.
YA ADAYLIĞINI AÇIKLA, YA DA ADAYINI AÇIKLA
Az önce Efes 2022 Tatbikatı'nda sayın Bahçeli ile beraberdik. Sayın Bahçeli defalarca ismimi açıkladı. Daha ne arıyorsun? 2023 seçimlerinde aday olmak için de can atıyorsun. Gel kendine ve partine daha fazla eziyet etme Bay Kemal. Cesaretin varsa, yüreğin yetiyorsa bugünden tezi yok ya adaylığını açıkla, ya da adayını açıkla. Siyaset yürek ve samimiyet işidir. Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksiz, hem samimiyetsizsin demektir. Bizim için seçim meydanında karşımıza kimin çıkacağının ehemmiyeti yok. Biz karşımızdakine değil kendimize güverenerek bu mücadeleye giriyoruz. Çağrımızın tek gayesi ülkemizi bu tartışmadan bir önce kurtarmaktır. Bakalım bu sefer Bay Kemal nereye kaçacak, hangi bahaneye sığınacak.
Biz kimin ne dediğine değil kendi işimize bakacağız. Son 20 yılda İzmir'e toplam 90 milyar tutarında yatırım yapğtık. Bay Kemal'in Büyükşehir Belediyesi acaba ne yaptı İzmir'e? Yağmurlar yağdığında İzmir'i nasıl su basıyor görüyorsunuz. Sağlıkta toplam 122 tesisi şehrimize kazandırdık. 2060 yataklı Bayraklı Şehir Hastanemizi inşallah bu yıl içinde tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bundan tam 2 yıl önce yaşanan depremin ardından İzmir'in sokaklarında enkazdan enkaza koşuyorduk. Bay Kemal neredeydi? Turist gibi geldi, dolaştı. Biz tüm ekibimizle buradaydık. Yılmaz Erbek apartmanındaki yavrularımızı, Rıza Bey apartmanında, Cumhuriyet sitesinde yitip giden canlarımızı biz unutmadık. O gün İzmirlilere söz verdik. Önce çocuklarımızı kurtaracağız, sonra yuvalarını teslim edeceğiz. Depremin üzerinden bir yıl geçmeden 741 bağımsız bölümden oluşan konutları depremzede kardeşlerimize teslim ettik. Bayraklı'da yerinde dönüşümle yaptığımız konut ve işyerlerinin büyük kısmını tamamladık. Rezerv alanındaki 3657 konut inşaatı sürüyor. İnşallah yıl sonuna kadar tüm konutları İzmirli kardeşlerimize teslim etmenin gururunu yaşayacağız. Ama birileri hala kendi hizmet binalarını ne yapacaklarına daha karar veremiyor. İnşallah İzmirli kardeşlerimiz bu farkı görüyor ve herkesin notunu veriyor.
Şehrimize 4 Millet Bahçesi yapıyoruz. İstanbul - İzmir otoyolu sayesinde İstanbul'a 3.5 saatte varabilmenizi sağladık. Torbalı-Ödemiş-Kiraz yolunu, İzmir-Çeşme ayrımı Seferihisar-Selçuk-Kuşadası ayrımı yolunu, çevre yolu dahil Bergama-Soma-Akhisar yolunu 2023 yılında tamamlıyoruz. İzmir-ankara YHT hattının yapımı devam ediyor. Adnan Menderes Havalimanı'nı baştan aşağı yeniledik, kapasitesini arttırdık. İzmir'e 33 baraj inşa ettik, 8 baraj daha inşa ediyoruz. İzmirli çiftçilerimize bugüne kadar 7 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sizlerden bu eser ve hizmetleri her fırsatta İzmirlilerle paylaşmanızı istiyorum. Ancak bu şekilde eser ve hizmet siyaseti ile istismar siyaseti arasındaki farkı İzmirlilere gösterebiliriz. İzmir'de bu defa önümüzdeki tabloya yakışır netice elde edeceğimize ben inanıyorum.
(AA)

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda