131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP İKİ COŞKUYU BİR ARADA YAŞADI

10 Eylül 2019, Salı 06:38

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 97. Yıldönümünü ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin resmi kuruluşunun 96. Yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törenle kutladı.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 97. Yıl dönümünü ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin resmi kuruluşunun 96. Yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törenle kutladı. Programa başlamadan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Aydın ziyaretinde yapılan yumurtalı protesto kınandı. Programa CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve Yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı ve Yönetimi ve CHP Aliağa Meclis Üyeleri katılım kullandı. CHP Çelenginin Atatürk anıtına sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit’in günün anlam ve önemi üzerine konuşmasıyla devam etti. Başkan Cirit konuşmasına günün anlam ve önemine uygun tarihi bilgiler vererek başladı.

“CHP olarak başka bir kurtuluş savaşı veriyoruz”

Cirit, “Bugün 9 Eylül, İzmir'in kurtuluşunun 97. ve CHP'nin kurulusunun 96. Yıldönümü. Memleketin her yeri işgal altında iken, İstanbul'da saray ve hükümet çaresiz işgale boyun eğmişken Hasan Tahsin'in 15 Mayıs 1919'da attığı ilk kurşunla bütün Anadolu direniş için bir güven ve güç kazandı. İşgal altındaki memleketimizin her bölgesi İzmir işgali ile bir uyanışa geçti.19 Mayıs'ta Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal İzmir'in işgalinin kabul edilemeyeceğini duyurdu. Büyük önder 1.Dunya Savaşı'ndan yenik ve yorgun çıkmış bir halkı dünyada emsali görülmemiş bir azim, kararlılık ve akıl ile emperyalizme karşı harekete karşı harekete geçirdi. İşte bu duyarlılık nedeniyle CHP her türlü algı oyunlarına karşı bile doğru bildiğini söylemeye, eşitlik temelinde siyaset yapmaya, barış ve refahın hüküm sürdüğü bir ülke yaratmaya sevdalıdır. Bugüne kadar CHP iktidar mı oldu diyorlar. Olsaydık bugün bu ülke bambaşka bir yerde olurdu kuşkusuz. Daha çağdaş, daha dünyaya entegre ve daha huzurlu. Cumhuriyet kazanımları ve bizi Ortadoğu bataklığından ayıran her unsur CHP'nin eseridir. Bugün hala medeni dünyada bir yerimiz varsa bunun nedeni CHP'dir. Ama CHP önce demokrasi demiştir ve İsmet İnönü'nün ifadesi ile en şerefli yenilgisini kabullenerek demokrasiyi, çok partili yönetimi başlatmıştır. Yine de görüyoruz ki bu ülkenin attığı her adımda CHP'ye bakma refleksi vardır. Ülkemizin geçtiği bu zorlu dönemde CHP olarak aslında başka bir Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Cehalet, terör, yoksulluk, eğitimsizlik gibi pek çok konuda ilerlemeliyiz ve yol gösterecek olan yine CHP olacaktır. Bu nedenle hepimiz bulunduğumuz bölgelerde kişiler değil ilkeler bazında bir araya gelip CHP'ye yaraşır siyaset yapmalıyız. Doğruluktan ve ilkelerden sapmadan. Türkiye'nin en medeni aydınlık yüzlü şehri İzmir'imizin kurtuluş, Türkiye sevdalısı CHP kuruluş yıldönümleri kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler