CHP 101 yaşında!
10 Eylül 2024, Salı 07:20Tweet |
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, partinin 101. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 101. kuruluş yıl dönümü nedeniyle CHP Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Törene CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, partinin ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, partilerinin 101. kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
“Bu gurur hepimizin”
Halkın partisinin 101 yaşında olduğunu belirten Ali Serçe, “Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir” diye konuştu.
“Halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1. partisi yaptı”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinin Türkiye tarihi olduğunu söyleyen Ali Serçe, “1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız. 1930’ların sanayi hamlelerinde, 60’ların öğrenci mücadelesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesi ile kapatılan partimiz, 1990’ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı. Geçmişte olduğu gibi 2000’lerde de tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir. 21. yüzyılın 2.çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1. partisi yapmıştır. Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız” Dedi.
“Ekmek yine yere düştü ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevi”
Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşayacağını, hakimiyetin sonsuza kadar milletin olacağını vurgulayan Serçe, “ 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak zamanında ya da erken ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız. Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta ilk Genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, altı oku yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz.” İfadelerini kullandı.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

İzmir Valisi Süleyman Elban, kent genelinde 2025 yılının ilk dört ayında

Tüpraş, 2,5 yılı ana para ödemesiz, 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta namağlup şampiyon olarak 2. Lig’e yükselen

Günlük hayatta ya da özel anlarda stilinizi tamamlayan en önemli

CHP Aliağa Gençlik Kolları; cadde, sokak ve ana arterlere astıkları afişlerle,

Avukat seçimi, sadece yasal temsili değil, aynı zamanda psikolojik destek ve

Zafer Partisi Aliağa İlçe Başkanı Ahmet Cengiz, PKK’nın fesih açıklamasına

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova'da başlattığı mikrobölgeleme

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, Çamlık Mesire Alanı'nda

Aliağa Petkimspor, ligin 29. haftasında deplasmanda karşılaştığı Semt77 Yalovaspor'u

Aliağa Taner Erol Spor Kulübü sporcuları, Bayraklı Belediyesi Spor Salonu'nda

2007 yılından bu yana Türkiye’nin özel havacılık alanındaki en köklü

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir'deki belediye hizmetlerini

Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasındaki yolda hız sınırı 50 km’ye düşürüldü,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Kadın Erkek Fırsat Eşitliği

Klasik müzik alanında uluslararası başarılarıyla ve Dünya çapında

CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi

Aliağa Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı, belediye

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi, İzmir 4 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), dijital pazarlama stratejilerinde yapay zekâ kullanımını

Aliağa Belediyesi bünyesinde eğitim gören Özel Sporcular, 2025 İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine