CHP 101 yaşında!
10 Eylül 2024, Salı 07:20| Tweet |
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, partinin 101. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 101. kuruluş yıl dönümü nedeniyle CHP Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Törene CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, partinin ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, partilerinin 101. kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
“Bu gurur hepimizin”
Halkın partisinin 101 yaşında olduğunu belirten Ali Serçe, “Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir” diye konuştu.
“Halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1. partisi yaptı”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinin Türkiye tarihi olduğunu söyleyen Ali Serçe, “1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız. 1930’ların sanayi hamlelerinde, 60’ların öğrenci mücadelesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesi ile kapatılan partimiz, 1990’ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı. Geçmişte olduğu gibi 2000’lerde de tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir. 21. yüzyılın 2.çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1. partisi yapmıştır. Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız” Dedi.
“Ekmek yine yere düştü ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevi”
Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşayacağını, hakimiyetin sonsuza kadar milletin olacağını vurgulayan Serçe, “ 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak zamanında ya da erken ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız. Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta ilk Genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, altı oku yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz.” İfadelerini kullandı.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ve çevresindeki 16 arkeolojik

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş’te

Aliağa Belediyesi personeli, 2025 yılında orman yangınlarında sergiledikleri özverili

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşı gecesi 13 bin 385 kolluk personelinin sahada

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri 31 Aralık gecesi sefer saatlerini

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

















