131019098
7 Mayıs 2024, Salı

‘MAFYA BELEDİYECİLİĞİ Mİ? SOSYAL BELEDİYECİLİK Mİ?’

10 Aralık 2020, Perşembe 06:41

     


Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ın, Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından darp edildiği iddiasıyla ilgili konuştu. Turan, Acar’a, “Aliağa’da mafya belediyeciliği mi var? Yoksa sosyal belediyecilik mi var? Bu ayrımı yapmakta güçlük çekiyoruz.” dedi.

Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın dilek ve temenniler bölümünde söz alan Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, MHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ın, Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından darp ettiği iddiasıyla ilgili bir konuşma yaptı. Turan, “Üzülerek söylüyorum ki geçtiğimiz günlerde Aliağamız maalesef yine hoş olmayan bir olayla yerel ve ulusal basına konu oldu. Gönül isterdi ki Aliağamız ile ilgili güzel olayları basında görelim. Ancak bir darp iddiası ile medyada yer aldık. Yaşanan bu son olayda ortaya atılan iddialar ile ilgili isterdik ki siz de bir açıklama yapın. Ancak suskun kalmayı tercih ettiniz. Aliağa Belediyesi’nin yaptığı her faaliyette açıklama yapan sizler, bu konuda bir açıklama yapmamayı tercih ettiniz. Bizim açımızdan olayın haklı, haksız boyutu çok önemli değil. Çünkü olay yargıya yansımış durumda. Türk adaleti bu konuyla ilgili nihai kararı zaten verecektir. Ancak ortada bir darp iddiası var. Bu darp iddiasının nerede yaşandığı ve tarafların kimler olduğu bizim için önemli. Sizin kendi listenizden belediye meclis üyesi seçilmiş bir kişiyle yaşadığınız bir darp olayı mevcut.” diye konuştu.

“Korkutucu ve ürkütücü eylemler”

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, daha önceleri de birçok şiddet olayında adının geçtiğini vurgulayan Hakan Turan, “Sizin, geçmiş dönemde bir belediye işçisine yönelik şiddet eyleminiz oldu. Yargılandınız ve bu konudan ceza aldınız. Bizim belediye meclis üyelerimize karşı hakaret eyleminizden dolayı almış olduğunuz bir ceza var. Akabinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genel sekreterine yol ile ilgili söylemleriniz mevcut. Bunun gibi birçok olay sayabiliriz. Bunlar bizim nazarımızda korkutucu ve ürkütücü eylemler. Bulunduğunuz makam gereği Aliağa Belediye Başkanı sıfatını taşıyan sizlerin bu tip olaylardan uzak kalması, her ne sebeple olursa olsun bu tip konularla adınızın anılmaması gerekiyor. Bu, bizler için üzüntü verici bir durum.” dedi.

“Aliağa’da mafya belediyeciliği mi var?”

CHP Grubu olarak şiddete maruz kalmış herkesin yanında olacaklarını ifade eden Hakan Turan, “Görüyorum ki çember çok daraldı. 25 tane seçilmiş belediye meclis üyesine kadar daralmış eylemleriniz mevcut. Aliağa’da mafya belediyeciliği mi var? Yoksa sosyal belediyecilik mi var? Bu ayrımı yapmakta güçlük çekiyoruz. Tüm Aliağa halkına şunu söylemek istiyorum, her konuda şiddete maruz kalmış herkesin yanında olduğumuzu, bu konuların da takipçisi olacağımızı bildirmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“CHP’yi ne kadar ilgilendirdiğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz”

Hakan Turan’ın konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Serkan Acar ise, “Aliağa’da mafya belediyeciliği mi var, yoksa sosyal belediyecilik mi var, onu halk takdir eder. O, halkın vereceği bir karardır. Evet, üzücü bir olay vuku buldu. Kendisi meclis üyesi olarak gördüğümüz bir kardeşimiz değil, ailemizin bir ferdidir. Aile içinde gerçekleşmiş olan bir olaydır. Bu noktada CHP’yi ne kadar ilgilendirdiğini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” diye konuştu.

“Seçilmiş bir kişiyi darp ediyorsanız bizi tabii ki ilgilendirir”

Konuyla ilgili söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin de, “Grup Sözcümüz Hakan Bey yaşanan şiddet olayı ile ilgili düşüncelerimizi grubumuz adına dile getirdi. Aslında bu konuyla ilgili başka kimse söz almayacaktı ama tam da itiraz ettiğimiz tavrınızla, aile içindeki bu durum CHP’yi ne kadar ilgilendirir dediniz. Sayın başkan, seçilmiş biri olarak, seçilmiş bir belediye meclis üyesini darp ettiğiniz iddiası var. Böyle bir durum varsa CHP’yi tabii ki ilgilendirir. Siz seçilmiş bir kişi olarak, seçilmiş bir kişiyi darp ediyorsanız veya herhangi bir vatandaşımıza böyle bir şey olursa elbette bu bizi ilgilendirir.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler