131019098
23 Nisan 2024, Salı

ÖSEN, “İKTİDARI HEDEFLEYEN BİR PARTİYİZ”

11 Mart 2022, Cuma 06:46

     


DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen’den kongre öncesi çarpıcı açıklamalar geldi. Çıktıkları yolda binlerce kişiye ulaşan bir kongre yapabiliyor olmanın gurur verici bir an olduğunu söyledi.

Deva Partisi İzmir İl Binası'nda basın mensupları ile bir araya gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek İzmir kongresi ile ilgili konuşurken, "Bizim de İzmir özelinde güzel bir dönemden geçiriyoruz. 27 ilçede örgütlenmiş bir örgütüz. Önümüzdeki 20 Mart'ta Celal Atik Spor Salonu'nda İzmir kongremizi yapacağız. Bizim için biraz düş gibi. Sıfırdan 3-4 kişi başladık ve binlerce kişilik kongre yapabiliyor olmak bizim için gurur verici ve duygusal bir an" ifadelerini kullandı. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanlığı il binasında basın açıklaması düzenledi. DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen'in başkanlığında düzenlenen toplantıda Kaya 20 Mart tarihinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da katılımı ile düzenlenecek İl Kongresi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ösen, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Gurur verici ve duygusal bir an”

Önümüzdeki günlerde yapılacak kongrenin kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Ösen, "9 Mart partimizin ikinci doğum günü. Bu süreç pandeminin gölgesinde geçti ancak biz parti olarak çalıştık. Seçimlerden önce seçimlere nasıl n hazır hale gelebiliriz diye çalışmalarımız yürüttük. Rekor sayılabilecek bir süreçte önümüzdeki seçimlere katılma hakkı kazandık. Bugün DEVA partisi 79 ilde ve 703 ilçede teşkilatlanmış durumdadır. Bu da bizi birçok partiden farklı bir hale getirmiştir. İlk günden beri geçmişin kriz merkezlerinde değil, Türkiye'nin geleceği konusunda birleşen herkese kapımız açık demiştik. Burada demokratlık bizim için kilit noktaydı. Demokrat olduğunuz sürece DEVA Partisi olarak kapımız açık. Biz yarın öbür gün ülkeyi nasıl yöneteceğimize yönelik mutfak çalışmalarımızı da hazırlıyoruz. Tüm bunlar hükümet programı gibi hazırlanan programlar çünkü daha önce hükümet planlarını hazırlayan ekiplerin hazırladığı programlar bunlar. Bunlar bizi diğer muhalefet partilerinden ayıran önemli etkenlerden. Türkiye'de bir şey değiştirileceği söylenir ancak nasıl yapılacağına detaylı girilmez. Bizim yaptığımız planlarda nasıl ne kadar sürede ve nasıl değiştireceğimizi taahhüt ediyoruz. DEVA Partisi çıktığı ilk günden beri iktidar olmak için çıktı, ama bir de siyaseti değiştirmek için çıktı. Kutuplaşmanın olduğu liyakatsiz kişiler tarafından yönetilen bir ülke olmaktan çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bizim de İzmir özelinde güzel bir dönemden geçiyoruz. 27 ilçede örgütlenmiş bir i örgütüz. Önümüzdeki 20 Mart'ta Celal Atik Spor Salonu'nda İzmir kongremizi yapacağız. Bizim için biraz düşün gibi. Sıfırdan 3-4 kişi başladık ve binlerce kişilik kongre yapabiliyor olmak bizim için gururu veri ve duygusal bir an" dedi.

“Ekonomik sürecin başarısız olduğunu görüyoruz”

İzmir'de son dönemlerde arka arkaya gelen zamlar konusunda da ülke genelinde uygulanan ekonomik politikalara dikkat çeken Ösen, "Yerel yönetimlerin aslında Türkiye'nin alanındaki her sektörü etkiledi. Belediyelerin de bir bütçesi var ve buna göre hareket etmek zorundalar. Biz çok uzun zamandır ulaşımdan zarar edildiğini takip ediyoruz. Bu zamlar tolere edilemez hale geldiğini düşünüyorum. Yerel yönetimlerin aldığı kararları genel politikadan ayrı düşünemeyiz. Tabii ki çok sevimsiz ancak bazen farklı çareniz kalmıyor. Bu diğer illerde de uygulanıyor. Bunlar krizin daha da derinleşmesine neden oluyor. Asgari ücret açıklandığı zaman Sonsöz TV deydim ve bana ne düşündüğüm soruldu. ‘Enflasyon böyle giderse asgari ücret 10 bin TL olsa ne olur’ demiştim ve 2 ay geçmeden bunu gördük. Kuyrukların geri geldiği dönemde sizin de elinizdeki para eriyor. 90'lı yıllarda neyin ne kadar olacağını öngöremediğimiz bir dönem yaşamıştık ve ne yazık ki şu an o döneme dönüyoruz gibi gözüküyor. Yerel veya genel diye ayırmadan ekonomik sürecin başarısız olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. İlçe başkanlıklarının basın önünde fazla yer almamasının nedeninin sorulmasını da yanıtlayan Ösen, "Biz kurucu iliz ve arkadaşlarımız da kurucu ilçe başkanları. Bu arkadaşlara görev verdikten sonra partimizin binasını kurmaktan tabela asmaktan, yönetim kurulunu oluşturmaktan kongre yapmakta gibi süreçlerden geçiyorlar. Bu nedenle belki de basınla ilgili bir aksama oluyor olabilir. 20 Mart itibari ile kongremiz sonrası biz kuruculuktan çıkıp biraz daha rahatlayabileceğiz. Biz enerjimizin yüzde 95'ini teşkilatlanmaya vermek zorunda kaldık" dedi.

“Kongremize davet edeceğiz”

İzmir'de genel siyasette muhalefette bulunan partilerin il başkanları ile aralarının iyi olduklarını vurgulayan Ösen, "Muhalefet il başkanları ile aramız iyi. En son parlamenter sistem açıklamasında birlikteydik. Güzel bir organizasyondu. Oradaki hava da çok güzeldi. İş birliği kolektif bir çalışma gibi Türkiye'de uzun süredir alışılmadık bir organizasyon vardı. Yarın ya da sonraki günlerde bir gezi yapacağız il başkanlarına ve kongremize davet edeceğiz. İktidar partileri ile de aramız tabii ki biraz mesafeli ancak tabii ki yine de görüşüyoruz" diye konuştu.

“Muhalefete uygun bir parti değiliz”

Henüz oy oranları ile ilgili bir araştırma yapmadıklarını ve henüz DEVA Partisi'ni bilmeyen vatandaşların olduğunu belirten Ösen, "Oy oranları ile ilgili biz 2 senedir pandemi altında çalışıyoruz. Birçok basında partimiz ambargo altında. Biz Türkiye'de DEVA Partisi'ni Ali Babacan'ın parti kurduğunu bilenlerin sayısı yüzde 15'lerde. Bu kitleye tam ulaşmadan oy oranımız ile ilgili tahmin yürütmenin zor olduğunu düşünüyorum. Kendimizin yaptığı bir anket yok. Önümüzdeki günlerde bunun biraz daha netleşeceğini düşünüyorum. Biz iktidar için kurulmuş bir partiyiz, çok muhalefete uygun bir parti değiliz" ifadelerini kullandı.

“Beni etkileyen özgürlükçü ve eşitlikçi olması”

Kadın il başkanı olarak DEVA Partisi'ne kendisini ite en önemli şeyin cinsiyet kotası olduğunu belirten Ösen, "Benim adım genelde belediyelerde geçiyordu. Siyasete girmek için doğru zaman ve doğru yermiş. Ben DEVA Parti'ne inandığım için, özellikle bizde yüzde 35 cinsiyet kotası, yüzde 20 gençlik kotası var. Kadın kolları ve gençlik kolları gibi yan kollar yok, herkes ana bünyeyle çalışıyor. Biz bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Beni DEVA Partisi’nde siyaset yapmaya iten en önemli etkenlerden biride bu oldu zaten. İzmir toplumsal cinsiyet eşitliğinin ön planda olduğu il olmasına rağmen kadın il başkanlığı ve yöneticiler konusunda çok zayıf bir karne vermiş. Bizim 7 ilçe başkanımız da kadın. Diğer partilerde genelde üst kademeler belli bir yaş üstü erkeklerden oluşuyor. Nüfusun yüzde ellisini oluşturan kadınlar görmezden geliniyor, böyle bir yerde göremediğim için kendimi, şu an DEVA Partisi’ndeki özgürlükçü ve eşitlikçi ortamdır beni etkileyen. Burada bana ihtiyaç olduğu için burada çalışıyorum. Tabii ki sonsuza kadar bu görevde kalacak değiliz bayrağı diğer arkadaşlara teslim edeceğiz" diye konuştu.

“Muhalefette ekonomik başarısı olan tek parti biziz”

AK Parti'den koptuğu iddia edilen seçmenin DEVA Partisi'ni tercih edip etmeyeceği konusunda da sorulan soruyu yanıtlayan Ösen, "Birçoğu halen beklemede. Kopmuşlar ancak koptukları yere döneceklerini ben sanmıyorum. Nereye gidecekleri de belli değil. Ben geri döneceklerini düşünmüyorum. Buradaki ince nüans o güveni ve bu işi düzeltebileceğimize o seçmeni inandırabilmek en büyük faktör diye düşünüyorum. Genel Başkanımız ve ekibinin başarı durumu çok önemli. Türkiye'yi iki krizden çok kısa sürede çıkartan ekibin neredeyse tamamı DEVA Partisi'nde. Ekonomik başarı öyküsü olan tek parti muhalefette biziz."

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler