“Artık ölmek istemiyoruz!”
11 Ekim 2024, Cuma 07:09Tweet |
İYİ Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Müjde Kaymak Özdemir, son günlerde giderek artan kadın cinayetleri hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.
İYİ Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Müjde Kaymak Özdemir ve partinin ilçe kadın kolları üyeleri, ülkede son günlerde giderek artan kadın cinayetleri hakkında basın açıklaması düzenledi. “Artık ölmek istemiyoruz!” sloganıyla parti ilçe binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Özdemir, “Bedriye Işık, Sonay Öztürk Aslan, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Gülfer Öter ve Sibel Aygan ekim ayında son bir hafta içinde öldürülen, I.A. ise sokak ortasında iki erkeğin cinsel saldırısına uğrayan kadınlar ve Sıla bebek. 2 yaşına sığmış koskoca içimizi yakan bir acı. Sıla bebek sana mahcubuz. 27 Şubat’ta ise bir günde 7 kadın öldürüldü. Bu cinayetler de anneleri ile 29 çocuk da katledildi. Artık erkekler yalnızca kadınları öldürmüyor. Çocuk ve kendileri de dahil aile katliamları yapıyorlar. Bu yıl öldürülen kadınların % 70’i en yakınları, esi, eski esi, oğlu, damadı, babası, akrabaları veya erkek arkadaşları tarafından katledildi.” Dedi.
“Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çaba göstermeliyiz”
Huzur ve güvenliğimizden sorumlu yetkililerin “Kadınlara şiddet uygulayanlara, kadınların huzuruna kastedenlere rahat nefes aldırmayacağız, amasız, fakatsız” gibi basmakalıp ifadelerle günü geçiştirseler de 2013 yılından itibaren öldürülen kadınların sayısının artarak devam ettiğini ve bu sayının 2018'den itibaren her yıl en az 408 olduğunu gördüklerini kaydeden Özdemir, “Kadın cinayetlerinin, şiddetin, ölümlerin, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı, verilen cezaların caydırıcı olmadığı, ilgili kurumların gereken önlemleri almadığı ve yeterli toplumsal tepkinin gösterilmediği bu şartlarda kadınların tek isteğinin insanca yaşamak olduğunu anlamamız ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çaba göstermemiz gerekmektedir.” Diye konuştu.
“Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”
Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen belirli suçlara ilişkin cezalara uygulanan 'haksız tahrik' indiriminin kadına karşı şiddet suçlarının cezalarında uygulanması kaldırılması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Müjde Kaymak Özdemir, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Kadına karşı şiddetle mücadele toplumsal düzeyde ortak ve kararlı bir şekilde yürütülmeli, kadına karşı şiddeti doğuran, devamlı hale getiren olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak için sosyal farkındalık oluşturularak, toplumdaki bireylerin kadına karşı bakış açısında olumlu değişimlere sebebiyet verecek düzenlemeler ile kadının statüsünün güçlendirilmesine yönelik ekonomik ve sosyal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Söz konusu olan şiddetse, kol kırılır yen içinde kalmamalıdır. Biz İYİ kadınlar olarak; kadın cinayetlerini, çocuk ölümlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz.”
(HABER MERKEZİ)

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda

Hakim ve Savcılar Kurulu’nun 2025 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), mobil uygulaması ALTONET’i hizmete sundu. ALTO

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Litvanyalı