131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

“HAK VE ÖZGÜRLÜK İHLALLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

11 Aralık 2020, Cuma 06:25

     


10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklamada bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, ülkemizde insan hakları ve özgürlük ihlallerinin artarak devam ettiğini söyledi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde evrensel değerler olarak kabul edilen insan hak ve özgürlüklerinin; demokratik, bağımsız, özgür ve onurlu bir yaşamın vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Oğuzhan, birey hak ve özgürlüklerinin sadece korunması değil, gelişen ve yenileşen dünyada daha da artırılması ve geliştirilmesinin, çağdaş demokratik ülkelerin öncelikli çalışmaları olarak ortaya çıktığını belirtti.

Demokratik hukuk devletinin vazgeçilmez unsurlarından birisinin, bireyin kendi hak ve özgürlüklerine sahip çıkma konusundaki azim ve kararlığı olduğunu ifade eden Özlem Şan Oğuzhan, açıklamasında, “Ama ne yazık ki ülkemizde insan hakları ve özgürlük ihlalleri artarak devam etmektedir. Siyasetçiler, basın mensupları, bürokratlar, ordu mensupları, iş adamları, akademisyenler, öğrenciler, sivil toplum üyeleri çeşitli baskı ve sindirmelere maruz kalmış, yargısız infazlar, uzun ve haksız tutukluluklar sonucunda hak ve özgürlükler gasp edilmiştir. Cezaevlerindeki tutuklu gazeteci ve yazarlarımızın sayısı, kadına yönelik şiddetin artarak devam etmesi, çocuk haklarının acımasızca ihlali, temel hukuk kurallarının çiğnenerek uzun süreli tutuklulukların bir yargısız infaza dönüşmesi de bu durumun en önemli göstergeleridir. Şiddetin ve yasa tanımazlığın ilçemizde de son yıllarda, bizzat insan refahını artırmak ve yaşamı kolaylaştırmak için görev yapan kişi ve kurumlara kadar sıçradığı şu günlerde, bundan 72 yıl önce imzalanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni tekrar hatırlatarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü gönülden kutluyor, sevginin, barışın, insan hakları ve demokrasinin egemen olduğu bir dünya özlemiyle saygılarımı sunuyorum…” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler