131019098
29 Mart 2024, Cuma

“HAKKI ÜLKÜ’YE VEFA GÖSTERİLMELİ”

11 Aralık 2020, Cuma 06:24

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Zeytinli Park’a belediye eski başkanlarından Hakkı Ülkü’nün adının verilmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Adar, “Kendinden önceki belde ve belediye başkanlarına vefa gösteren Hakkı Ülkü’ye vefa gösterilmesi, ilçemiz adına uygun bir davranış olacaktır” dedi.

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı’nın verdiği gündem dışı önergeyle Zeytinli Park’ın adının Hakkı Ülkü Parkı olarak değiştirilmesi oyçokluğu ile kabul edilmişti. Toplantıda alınan karar sonrası açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Hakkı Ülkü’nün adının Zeytinli Park’a verilmesinin bir vefa örneği olduğunu vurguladı.

“Vefasızlık, imansızlıktır”

Ahde vefanın imandan olduğunu, vefasızlığın ise imansızlık olduğunu vurgulayan Yavuz Adar, Hakkı Ülkü’nün 1989 tarihinde belediye başkanı seçildiğini ve kendisinden önce göreve gelen belediye başkanlarına vefa gösterdiğini söyledi. Adar, “Bir bakalım; kendisi ne yapmış, kendinden önceki belde ve belediye başkanlarına vefa göstermiş mi yoksa vefasızlık mı yapmış. Zeytinli Park’a isminin verilmesini hak ediyor mu? Etmiyor mu? Sadece hizmet etmek ve bir nahiye görüntüsünden kent görüntüsüne kavuşturmak yeterli midir? Tabii ki hizmet önemlidir ama vefa da önemlidir. 1952 yılından kendisine kadar geçen sürede 6 belediye başkanı seçiliyor. Bunlardan; Belde Belediye Başkanı Şerafettin Öztürk’ün ismi Kültür Mahallesi 277 sokağa, Belde Belediye Başkanı Kazım Onaran’ın ismi Kurtuluş Mahallesi 318 sokağa, Belediye Başkanı İrfan Onaran’ın ismi Kurtuluş Mahallesi 319 sokağa, Belde Belediye Başkanı Ayhan Bayrak’ın ismi Atatürk Mahallesi 409 sokağa, Belediye Başkanı Gültekin Eren’in ismi Yalı Mahallesi 198 sokağa, Belediye Başkanı Erdoğan Oytun’un ismi de Kazım Dirik Mahallesi 385 sokağa verilmiş.” dedi.

“Kendisinden önceki başkanların isimleri cadde ve sokaklara verildi”

Hakkı Ülkü’nün belediye başkanlığı yaptığı dönemde, kendisinden önce göreve gelmiş, farklı siyasi partilerden belediye başkanlarına vefa örneği gösterdiğini, 1997 yılındaki belediye meclis kararlarıyla ve oy birliği ile bu başkanların isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesinin uygun görüldüğünü ifade eden Yavuz Adar, “Kendinden önceki belde ve belediye başkanlarına vefa gösteren Hakkı Ülkü’ye vefa gösterilmesi ilçemiz adına uygun bir davranış olacaktır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler