“HAKKI ÜLKÜ’YE VEFA GÖSTERİLMELİ”
11 Aralık 2020, Cuma 06:24Tweet |
İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Zeytinli Park’a belediye eski başkanlarından Hakkı Ülkü’nün adının verilmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Adar, “Kendinden önceki belde ve belediye başkanlarına vefa gösteren Hakkı Ülkü’ye vefa gösterilmesi, ilçemiz adına uygun bir davranış olacaktır” dedi.
Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı’nın verdiği gündem dışı önergeyle Zeytinli Park’ın adının Hakkı Ülkü Parkı olarak değiştirilmesi oyçokluğu ile kabul edilmişti. Toplantıda alınan karar sonrası açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Hakkı Ülkü’nün adının Zeytinli Park’a verilmesinin bir vefa örneği olduğunu vurguladı.
“Vefasızlık, imansızlıktır”
Ahde vefanın imandan olduğunu, vefasızlığın ise imansızlık olduğunu vurgulayan Yavuz Adar, Hakkı Ülkü’nün 1989 tarihinde belediye başkanı seçildiğini ve kendisinden önce göreve gelen belediye başkanlarına vefa gösterdiğini söyledi. Adar, “Bir bakalım; kendisi ne yapmış, kendinden önceki belde ve belediye başkanlarına vefa göstermiş mi yoksa vefasızlık mı yapmış. Zeytinli Park’a isminin verilmesini hak ediyor mu? Etmiyor mu? Sadece hizmet etmek ve bir nahiye görüntüsünden kent görüntüsüne kavuşturmak yeterli midir? Tabii ki hizmet önemlidir ama vefa da önemlidir. 1952 yılından kendisine kadar geçen sürede 6 belediye başkanı seçiliyor. Bunlardan; Belde Belediye Başkanı Şerafettin Öztürk’ün ismi Kültür Mahallesi 277 sokağa, Belde Belediye Başkanı Kazım Onaran’ın ismi Kurtuluş Mahallesi 318 sokağa, Belediye Başkanı İrfan Onaran’ın ismi Kurtuluş Mahallesi 319 sokağa, Belde Belediye Başkanı Ayhan Bayrak’ın ismi Atatürk Mahallesi 409 sokağa, Belediye Başkanı Gültekin Eren’in ismi Yalı Mahallesi 198 sokağa, Belediye Başkanı Erdoğan Oytun’un ismi de Kazım Dirik Mahallesi 385 sokağa verilmiş.” dedi.
“Kendisinden önceki başkanların isimleri cadde ve sokaklara verildi”
Hakkı Ülkü’nün belediye başkanlığı yaptığı dönemde, kendisinden önce göreve gelmiş, farklı siyasi partilerden belediye başkanlarına vefa örneği gösterdiğini, 1997 yılındaki belediye meclis kararlarıyla ve oy birliği ile bu başkanların isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesinin uygun görüldüğünü ifade eden Yavuz Adar, “Kendinden önceki belde ve belediye başkanlarına vefa gösteren Hakkı Ülkü’ye vefa gösterilmesi ilçemiz adına uygun bir davranış olacaktır.” diye konuştu.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın parti ilçe binasına astığı "128

SMA hastası 5 aylık Deren Mavi Karaavcı, yurtdışında başlayacak ilaç tedavisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON ekipleri, Aliağa’daki çalışmalarına

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı,

Doğal afetlerde ortaya çıkabilecek mal ve can kayıplarını en aza indirilmesi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası rezervinden kaybolduğu iddia edilen 128 milyar

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine kısmi kapanma konulu genelge gönderdi.

Aliağa Belediyesi, Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nı yaza

İzmir'de Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Yaşar Üniversitesi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bergama’yı ziyaret etti. Özel,

MHP Aliağa İlçe Başkanlığı, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine Ramazan

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürlüğü,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine Ramazan Tedbirleri Genelgesi

Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen’in Aliağa İlçe Temsilcilikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel

Demir-çelik sektörü karbon emisyonunu azaltmak için harekete

Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ve yönetimi, Ravago’da

Pandemi sürecinden bu yana gıdadan, süte, giysiden, sıcak yemeğe, tabletten,

Aliağa sınırları içerisinde yer alan Myrina ve Gryneion’da gerçekleştirilen

Düğün Dernek,Bana Masal AnIatma ve Aile Arasında gibi filmlerin akılda kalan

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşimi yapıldı.

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Aliağa’da temsilciliği bulunan bazı sivil toplum örgütleri geçtiğimiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerindeki çalışmalarına

Aliağa Belediyesi, cadde ve sokaklarda yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.