131019098
19 Nisan 2024, Cuma

CHP'NİN İZMİR ADAYLARI ANKARA'DA TANITILDI

12 Şubat 2019, Salı 07:09

     


CHP, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerdeki İzmir adaylarını Ankara’da düzenlenen törenle tanıttı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’ın da aralarında bulunduğu ilçe belediye başkan adayları ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldı.

CHP Genel Merkezi tarafından Ankara'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına, İzmir'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Tunç Soyer, 30 ilçe belediye başkan adayı ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel yönetimlere ilişkin 12 maddelik bildirgeyi de açıkladı. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni örnek gösterdi. CHP, Seferihasar'da adaylıktan çekilen Yelda Celiloğlu'nun yerine İsmail Yetişen'i aday gösterdi. Yetişen, adaylarla birlikte sahneye çıktı.

“İzmir için koşa koşa gideriz”

Aday tanıtım toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret edip, etmeyeceğine ilişkin “Şu anda böyle bir gündemimiz yok. Biz 31 Mart’a kadar yerel siyasetle yoğrulacağız. Tabi ki ne zaman ihtiyaç olursa İzmir için koşa koşa gideriz” dedi. İzmir’in, demokrasi ve özgürlüklerin kalesi olduğunu belirten Soyer, “İzmir’deki vatandaşların oy vermesinin sebeplerinden biri de bu. İzmir’i şöyle yöneteceğiz; demokrasiyi bir kere İzmir’in tüm kılcallarına ulaştıracağız ve demokrasiyle bir yerel kalkınmayı mümkün kılacağız. Birkaç cümleyle söylemek gerekirse hedeflerimiz arasında önceliği arka sıradakilere vereceğiz. İşsiz genç, aşsız ev bırakmayacağız. İzmir’i global dünyanın global bir aktörü haline getireceğiz. Demokrasiyle büyüyen ve gelişen bir İzmir yaratacağız” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler