131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Kırsal kalkınma desteğiyle çiftçilerin sorunları çözülecek

12 Mart 2024, Salı 06:37

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, Aliağa Ziraat Odası’na yaptığı ziyarette, çiftçilerin sorunlarını dinledi ve projelerini paylaştı.

Aliağa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Edremit ve Aliağalı çiftçiler, ilçenin kırsal kalkınmasına dair sorunlarını CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç’e iletti. Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Edremit, “Ekipmanlarımızın yenilenmesi, bakım ve onarımlarının yapılması için ciddi maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Odamızın maddi geliri olmadığı için ekipmanlarımızın bakımını yaptıramıyoruz. Belediyemizden böyle bir desteğe ihtiyacımız var. Sizden de başkan olmanız durumunda öncelikli olarak böyle bir destek bekliyoruz” dedi. İzmir Tarımsal Kalkınma Başkanlığı ile iletişim kurmakta da güçlük çektiklerini dile getiren Gökhan Edremit, “Sizlerin bu iletişim ağını kuvvetlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aliağa’nın kırsal kalkınmasında yerel yönetimlerden beklentilerimizin giderilmesi, gelişimimiz ve çiftçimizin ihtiyaç duyduğu desteği alabilmesi adına önemli adımlar atılmasını istiyoruz. Umarız bu desteği sizlerden görebiliriz” diye konuştu.

“KIRSAL KALKINMAYA YÖNELİK HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK”

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, Aliağalı çiftçilerin sıkıntılarını iyi bildiklerini ve projelerini bu sorunların giderilmesi yönünde hazırladıklarını dile getirerek, “Bildiğiniz gibi sizlerin de talepleri doğrultusunda kırsal kalkınmaya yönelik hazırlıklarımızı yaptık. Çiftçilerimiz sofralarımızın bereketini sağlamak adına çalışıyor. Biz de çiftçilerimize kırsal kalkınma destek paketimizle, mazot, gübre, tohum, aşı ve veterinerlik hizmetleri hususunda destekler sunacağız” dedi.   

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YERLEŞKESİ İLE ETKİLEŞİM ARTIRILACAK”

Aliağa’daki oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının gerek büyükşehirle gerekse de kendi aralarındaki iletişiminin kuvvetlendirilmesinin önemine değinen Çağatay Güç, “İletişim, sorunlarımızın çözümünde anahtar bir kelime. Aliağa’daki birçok kurumun önemli eksikliklerinden birisi de budur. Biz belediye olarak bu sorunu çözmek için de adımlar atacağız. Öncelikle Aliağa’mızdaki dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının tek bir çatı altında toplanacağı, Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’ni yaparak hem kendi aralarındaki etkileşimi arttıracak hem de özel iletişim birimleri ile bu kuruluşlarımızın ihtiyaçlarının ertelenmeden çözülmesi için aracı olacağız” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİLER SORUNLARINI AKTARDI

Ziyaret esnasında Odada bulunan çiftçiler de Kuzey İzmir’in tarıma yönelik desteklerden mahrum kaldığını, sulama, ulaşım sorunu, eğitimler için toplantı salonları gibi bir dizi sorunları olduğunu aktardı. CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç ise bu sorunların çözümü için çalıştıklarını, çiftçinin ihtiyacı olan desteği sunacaklarını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler