131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

Acar’ın üçüncü dönemi başladı

13 Nisan 2024, Cumartesi 06:25

     


31 Mart Yerel Seçimleri’nde yeniden Aliağa Belediye Başkanlığı görevine seçilen Serkan Acar, dün itibariyle mazbatasını alarak üçüncü dönemine resmen başladı.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın adayı olarak giren ve üst üste üçüncü kez Aliağa Belediye Başkanı seçilen Serkan Acar, dün Aliağa İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Acar’ı mazbata töreninde; MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, MHP İlçe Başkanı Nuray Aydemir, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Demir, iki partinin ilçe yöneticileri, göreve yeni seçilen belediye meclis üyeleri ve ailesi yalnız bırakmadı. Serkan Acar’ın ilçe seçim kurulu başkanından mazbatasını almasının öncesinde, yeni seçilen asil ve yedek Cumhur İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyelerine de mazbataları verildi.

Alkışlar ve sloganlarla karşılandı

Aliağa İlçe Seçim Kurulu’ndaki mazbata töreni sonrası belediye başkanı Serkan Acar ve beraberindekiler Aliağa Belediyesi’ne geçti. Başkan Acar, Aliağa Belediyesi önünde kalabalık bir vatandaş grubu tarafından alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Acar, belediye binası önünde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, “Mübarek bayram günü ilk günkü heyecanla mazbatamızı almak nasip oldu. Seçim sürecinde bizden desteklerini esirgemeyen sayın vekilime, il başkanlarıma, teşkilatlarıma çok teşekkür ediyorum. Yine seçim sürecinde, sahada gece gündüz mücadele veren çok sevgili gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçim günü sabahın erken saatlerinde başlayıp gecenin geç saatlerine kadar sandıkta haklarımızı koruyamaya çalışan tüm sandık görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. Demokratik bir şekilde bu seçimin yapılabilmesi için mücadele veren, çalışan tüm kamu görevlilerimize, başta kaymakamımız olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Bizleri üçüncü defa bu görevi layık gören çok kıymetli Aliağa halkımıza çok çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

“Şehrimizi daha da iyi yerlere getirmek için mücadele edeceğiz”

Bir yandan üçüncü defa bu göreve layık görülmenin onurunu yaşarken bir yandan da bunun sorumluluğunun farkında olduklarını vurgulayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa halkımızın bizden beklentilerinin farkındayız. Rabbim utandırmasın inşallah. Bizler yine gece gündüz, halkımızın beklentileri doğrultusunda Aliağa’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah şehrimizi daha da iyi yerlere getirmek için mücadele edeceğiz. Bizimle bu heyecanı paylaştığınız için, buraya geldiğiniz için her birinize çok teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın.” İfadelerini kullandı.

“Aliağa Belediyesi örnek olmaya devam edecek”

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise burada yaptığı konuşmada, “80 günlük kampanya döneminde emek veren, ter döken, bizimle omuz omuza mücadele eden gönüldaşlarımıza, AK Parti ve MHP’den ya da gönüllü olarak bize katılmış, yardım etmiş, emek vermiş tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bunun nasıl bir emek olduğunu, neler yapıldığını yakinen biliyorum ve çok teşekkür ediyorum. İşin sonunda da bize bu mutluluğu yaşattığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Aliağa hem İzmir’e hem Türkiye’ye örnek bir belediye olacak. Biz Aliağa Belediyesi’ni yıllardır bütün İzmir’e örnek gösteriyoruz. İnşallah örnek gösterilmeye, örnek olmaya devam edecek” dedi.

Osmanağaoğlu’ndan “İl” sözü

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu da konuşmasında Aliağa’nın il yapılması için çalışacaklarının sözünü verdi. Osmanağaoğlu, “Ben heyecandan ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Başta Aliağa’daki hemşehrilerimi alkışlamak istiyorum. Yaklaşık 3 aya yakın zamandır Aliağa’da gecesini gündüzüne katan bir çalışmayla nasıl belediye başkanı olduğuna şahitlik ettiğim Serkan Bey’e bir alkış istiyorum. Aliağa’yı kuzeyin parlayan yıldızı olarak tabir ediyorduk. Şimdi o parlayan yıldızı bir kütüğe çakmak için, başta belediye başkanı Serkan Acar Bey olmak üzere bizler de elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız. Aliağa’ya bir sözümüz var. O sözümüzün sonuna kadar da arkasında duracağız. Bu bizim size il sözümüz olsun.” Diye konuştu. Osmanağaoğlu’nun konuşmasının ardından vatandaşlar tarafından “82 Aliağa” sloganı atıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler