131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

SOYER’DEN DEMOKRASİ NÖBETİ’NE DESTEK

13 Mayıs 2019, Pazartesi 06:38

     


İzmir Barosu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptalinin hemen ardından başlattığı Demokrasi Nöbeti’ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Baro Başkanı Av. Özkan Yücel’in “Belediye başkanlarımızı da demokrasi nöbetine bekliyoruz.” çağrısının ardından İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da katıldığı nöbete ayrıca DİSK, Tabip Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, birçok sendika ve sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcileri ile İzmirli yurttaşlar destek verdi.

Ziyerette konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “ Böyle hukuk dışı bir karar karşısında Türkiye’de en hızlı ve en doğru refleksi veren kurum olan İzmir Barosu’nu kutluyorum.” Ifadelerini kullandı. Soyer, 31 Mart’ın demokrasinin, demokrasi dışı güçleri zorlayabileceği, geriletebileceğinin göstergesi olduğunu ve bir umut doğurduğunu söyledi. Soyer, “Çok daha güçlü ve tek yumruk olmak zorundayız ve demokrasiyi sonuna kadar savunmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler