SOYER, SÜREKLİ’Yİ KONUK ETTİ
13 Mayıs 2022, Cuma 07:03Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve beraberindeki heyeti ağırladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu’nu konuk etti. Görüşmede hukuki nedenlerle inşaat çalışmaları duran ve İzmir kamuoyunda “Basmane Çukuru” olarak adlandırılan arazi ile İzmir’de çözüm bekleyen konular hakkında fikir alışverişi yapıldı.
“Çözümü var”
Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tunç Soyer, Basmane Çukuru, bu kentin ‘çıbanbaşı’ diyebileceğimiz kronik sorunlarından birisi. Bu konuda uzun süredir bir çalışma yapıyorduk ama hala o kilit aşılamadı. Neredeyse kördüğüme dönmüş bir tablo var. Bunun bütün hazırlık çalışmalarının ardından çözülebilmesi için birlikte çalışacağımızı bugün görüştük. Bu büyük sıkıntının ortadan kalkmasını diliyorum. Meseleyi hep beraber masaya yatırdık ve ne yapılabileceği konusunda istişarede bulunduk. Umutlu olduğumu söylemek isterim. Bugün ilk defa bir araya geldik. Bu konuları müzakere ediyor olmamız çok güzel bir şey. İzmir’in sorun haline gelmiş, kördüğüm olmuş meseleleri var. Bu konuları masaya yatırıp çözme iradesini ortaya koyabilirsek çözebileceğimizi gördük. Bu yüzden çok mutluyuz. Tüm konuların vakti var, çözümü de var. Önemli olan bugün bu müzakere masasının kurulmuş olmasıdır” diye konuştu.
“İzmir için her şeyi yapmaya iki taraf da hazır”
AK Parti İl Başkanı Sürekli ise, “Çok verimli bir görüşme oldu. İzmir açısından da çok faydalı oldu. İlkesel anlamda Basmane Çukuru’nun çözümünden yanayız. İzmir’in kanayan yarası. Biz bu konunun ivedilikle çözülmesi için mutabıkız. Yalnız teknik çalışmalar var. Teknik çalışmalarla ilgili arkadaşlarımızla çalışacağız. Buraya gelmeden önce son Başbakanımız Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ile de görüştük. Onlar da çözümün yanındalar ama teknik çalışmaları görmek istiyorlar. Sonra da Ankara ile görüşerek yol haritamızı belirleyeceğiz. Genel olarak İzmir’in konularında çözüm irademizi yansıttık. İzmir’in mezarlık sorununun çözümüyle ilgili mutabık olduk. Bizim bir talebimiz oldu, başkanımız bunu memnuniyetle karşıladı. Kentsel dönüşümde İzmir Büyükşehir Belediyesi kooperatif modeline geçti. Bizim konu ile ilgili çekincelerimiz vardı. Bunları başkanımıza ilettik. Başkanımız da teknik sunum yapılması için gerekli iradeyi gösterdi. Gelecek günlerde sunum da yapılacak. İzmir’in sorunlarıyla ilgili her konuda mutabıkız. Bu görüşmeleri sıklaştıracağız. İzmir için her şeyi yapmaya her iki taraf da hazır” şeklinde konuştu.
(SERKAN SELİNGİL)

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, yönetimi ve partililer

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’de önceki

Maket tutkunu 18 yaşındaki Aliağalı Devrim Baran Gündüz, Modelcilik Kulübü’nün

Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Atatürk'ü

Aliağa Belediyesi Spor Okulları tarafından organize edilen 16.Kemal Harman, Övünç

Aşılı ceviz fidanı yılın 12 ayı dikilen kabuklu ceviz meyvesini 5.yılından itibaren

Türkiye limanlarında elleçlenen konteyner miktarı nisanda geçen

Aliağa’da bir yağ fabrikasındaki silonun büyük boyutlu metal kapağının

Eğitim İş Sendikası’nın Aliağa Temsilcisi Emre Kara, eğitim çalışanları

Koronavirüs pandemisi kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından eğitim organizasyonlarına

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin 2019 yılında çocuklarda

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, bugüne

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü

Bozcaada Çanakkale'de Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesidir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrasi Derneği’nin

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde

Aliağa Belediyesi, engelli bireylerin sosyal, psikolojik ve fiziksel kabiliyetlerini

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Özel Eğitim hocalarının koordinesinde

86 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi’nin

Trafik kazalarının önüne geçmek için başlatılan “Reflektör

Sürdürülebilir büyüme stratejisiyle küresel arenada

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 2025 yılının Temmuz ayında, İzmir-Ankara

Terör örgütü PKK/KCK'nın ekonomik alan yapılanmasına yönelik

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i

Aliağa Cumhuriyet İlkokulu’nda Geleneksel Bahar Şenliği ve Kermes etkinliği

Menemen Belediyesi’nin ‘Çilek Tadında Festival’ sloganıyla

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın ilk ayak yarışı, İzmir'in Bergama

İzmir’in işgali sırasında direnişin kıvılcımını ateşleyen şehit Gazeteci Hasan

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Haftası’nı

Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Musa Pala ve yönetimi, Engelliler

Kendisine has üslubu ve özgün tarzı ile geniş bir okur kitlesine ulaşan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Başka Bir Tarım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Yargıtayın CHP İstanbul İl Başkanı Canan

Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, ‘Engelliler Haftası’