Çankırı, “Aliağa’da mama üretim tesisi ve mobil klinik kurulacak”
13 Mayıs 2023, Cumartesi 06:59Tweet |
AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı Aliağa’da hizmet veren Pati Park Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Çankırı, Aliağa’da mobil klinik ve mama tesisi kurulacağını duyurdu.
AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Aliağa’da bulunan Pati Park Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek sokak hayvanlarının kısırlaştırılma, beslenme, aşılanma ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekleri bir mobil klinik kuracaklarını müjdeledi. Çankırı, binlerce hayvanın yararlanabileceği mama tesisini de hayata geçireceklerini duyurdu. Partililerinin de eşlik ettiği ziyarete Hayvan Arama Kurtarma (HAK-TİM) ekipleri de katıldı.
“Aliağa’da beş yıldızlı otel konforunda bir tesisimiz var”
Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir’de 400 bin sahipsiz sokak havyanı olduğunu, sokak hayvanları için mobil klinik ve mama tesisinin kurulmasıyla hem vatandaşların hem de sadık dostların emin ellerde olacağını vurguladı. Çankırı, “Bütün hayvanlar yaşam hakkına sahip. Bir hayvan türü olan insanın da hayvanları yok etmesine, yaşamlarına müdahale etmeye hakkımız yok. Bizlere emanet olan bu canlılara en iyi şekilde bakmamız gerekiyor. Onların en iyi şekilde bakımı ve tedavisinin yapılması hepimizin insanlık görevi. İzmir aslında bu işlerin farkındalık yaratıldığı bir şehir. Ancak tedavilerinin gerektiği kadar yapılamaması noktasında eksikler var. Bu eksikler de maalesef yerel yönetimlerden kaynaklı eksikler. Sonuçta her ilçede barınaklar var ama bu barınakların nasıl işletildiğini bilmiyoruz. Ama Aliağa ilçemizde görüyoruz ki beş yıldızlı otel konforunda bir tesisimiz var. Bu ziyaret sonrasında gördük ki burada Bakırçay Havzasında mobil klinik talebini aldık. İnşallah bunu köylere de kazandıracağız. İzmir 4,5 milyona yakın bir nüfusa sahip. Öte yandan da 400 bine yakın sahipsiz sokak hayvanı var. Şehrin içinde görüyoruz bunu. Diğer bölgelerde AK Parti belediyelerinde de örneğin Bayındır Belediyesi’ne de inşallah Küçük Menderes Havzasına da yaptıralım. Diğer belediyelere de örnek olsun. Çünkü biz AK Belediyecilik olarak Cumhur İttifakı’nda yapmış olduğumuz belediye hizmetlerinde hep öncülük ediyoruz. İnşallah iyi şeyler birbirini hep taklit etsin biz bunu arzu ediyoruz. Kim bir canlıya hayat verecek, onun yaşam hakkını elinden almayacak, onun fiziksel ve çevresel şartlarını iyileştirecek bir hizmet yaparsa biz ona da saygı duyarız. Yapılan tüm işler takdir edilmelidir” dedi. Çankırı mobil kliniğin ilçe sınırlarındaki tüm köylere muhtarlar ve belediye üzerinden yapılan duyuru ile ulaşım sağlayarak hizmet vereceğini söyledi.
Cezaevinden artan gıdalar mama üretim tesisinde dönüştürülecek
Aliağa Belediyesi sınırlarında olan İzmir 2 No’lu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’yla iş birliği yapacaklarını belirten Çankırı; “Aliağa’da iyi bir potansiyel var. Burada cezaevi olduğu için artan gıdaları proteinle dengeli karıştırarak hazır mamaya dönüştürülen paketleri de mobil klinikle dağıtımını sağlayacağız” dedi. Ziyaret sonrasında açıklama yapan HAK-TİM gönüllüsü Zehra Betaş, proje sayesinde barınakların yükünün hafifletileceğine dikkat çekerek söz konusu kliniğin tam teşekkülü olarak sadece Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut olduğunu belirtti. Betaş, “Popülasyon dengeye girerse bu hayvanlara eziyet sorunu haline getirilen örneğin etik olmayan aparatlarla onların sokaktan toplanmaları, toplu zehirlemeler gibi sorunlar da ortadan kalkar. Böylelikle barınakların yükünü de hafifletmiş oluruz.” dedi.
(HABER MERKEZİ)

Adalet ve hukuk krizi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren CHP

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

2012 senesinde yürürlüğe girmiş olan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği

Hepimiz marketlere gittiğimiz zaman bu ürünlerin hangi aşamalardan geçerek

Barış Eroğlu, CHP’den Aliağa Belediye Başkanlığı için aday adaylığını

Ümit Devran, CHP’den Aliağa Belediye Başkanlığı için aday adaylığını

Erol Güngör, Aliağa Belediye Başkanlığı seçimleri için CHP

Aliağa Belediyesi Spor Okulları bünyesinde eğitim gören sporcuların başarıları

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK üyeleri ile ailelerine

Petpal, evcil hayvan sahiplerine çeşitli ve kaliteli mama seçenekleri

Günün her saati, herhangi bir yerde aracınızın anahtarlarını kaybetmek veya

Aliağa Fotoğraf Atölyesi Derneği’nin (AFADER) 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

TFF 3. Lig 1.Gruptaki 12.Hafta müsabakasında deplasmanda Ayvalıkgücü

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasında deplasmanda Fenerbahçe

Kıbrıs, güzel plajları, tarihi zenginlikleri ve eşsiz kültürel deneyimleriyle

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar

CHP Aliağa İlçe eski yöneticisi Ilgın Kavaklıoğulları, partisinden Aliağa

İzmir’de yıllarca progressive metal yapmış olan müzisyenlerin Türkçe

İzmir merkezli 10 ildeki operasyonlarda şüphelilerin yasa dışı bahis ve suçtan

24 Kasım Öğretmenler Günü Aliağa’da etkinliklerle kutlandı. 24

Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde faaliyet gösteren Alia

Günümüzde, sağlığımıza özel bir önem gösteriyoruz ve

Yerel seçimler yaklaşırken CHP’nin Aliağa’daki belediye başkan

İzmir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 kilo 403 gram sentetik uyuşturucu

Cilt sağlığı ve genç bir görünüm elde etmek için herkesin

Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, Aliağa Belediye Başkanlığı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunun

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Aliağa’nın Kocaeli’den

Tüpraş, Fuel-Up biyoyakıt projesiyle Avrupa Komisyonu tarafından 1 milyon Euro

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019 yılındaki seçim