131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

“AYASOFYA’YI SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRMEMEK LAZIM”

13 Temmuz 2020, Pazartesi 06:30

     


Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konuşmasında Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili de açıklama yapan Koç, “Emeği olan herkesten Allah razı olsun. Ancak, Ayasofya’yı siyasi malzeme haline getirmemek lazım” dedi.

Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı, basın mensuplarıyla kahvaltılı bir organizasyonda buluştu. Kahvaltıya Saadet Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Turhan Tutumlu, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İbrahim Orakçı, Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç ve yönetimi ile ilçede faaliyet gösteren basın mensupları katılım gösterdi.

“Önceliğimiz insanımıza hizmet”

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizi de bir anlamda çok ciddi olarak etkilemektedir. Ne yazık ki her gün yüzlerce insanımız bu salgına yakalanmakta, onlarcası da hayatını kaybetmektedir. Başta Aliağamız olmak üzere hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum, tedavisi devam edenlere acil şifalar temenni ediyorum. Saadet Partisi olarak siyaset anlayışımızda önceliğimiz insanımıza hizmet edilmesidir. Hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamamasıdır. Her kim bu aziz millete hizmet ederse memnuniyet duyar, destekler ve alkışlarız. Artık iktidarın ötekileştiren tutum ve davranışlardan vazgeçmesini istiyoruz. Millet bizden kavga etmemizi değil, hizmet etmemizi sorunlara çözüm üretmemizi bekliyor. Biz Saadet Partisi olarak yönetim anlayışımızın adalet, liyakat, istişare, ahlak, şeffaflık ve denetim plan ve program olduğunu her zaman ifade ettik. Bu kriterlere dayanmayan bir yönetim anlayışının ortaya çıkaracağı çarpık sonuçları da sürekli dile getirdik. Fakat ne yazık ki son yıllarda ülkemizde ki yönetim anlayışı bu ilkelerin tamamından uzaklaşmıştır.” İfadelerini kullandı.

“Çözüm ve samimi gayretlere ihtiyaç var”

Aliağa’nın ve ülkenin birçok alanda önemli çözümlere ihtiyacı olduğunu belirterek sözlerine devam eden Koç, “Saadet Partisi olarak; zor bir dönemden geçerken yaptığımız uyarılarımızı siyasi iktidarın doğru, faydalı, isabetli işler yapmaları için yapıyoruz. Ekonomiden, eğitime, dış politikadan sağlığa, tarımdan teknolojiye, sanayiden sanata, ülkemizin ve Aliağa'mızın birçok alanda önemli çözüm ve samimi gayretlere ihtiyacı var. Nimeti kendisine, külfeti de milletin sırtına yükleyen zihniyetler geleceği inşa edemezler. Paylaşımın adil gerçekleşmesini beceremeyenler geleceğe dair umut vaat edemezler. Ülkemizde, ancak Saadet Partisi’nin ilkeleri ve programlarıyla yaşanabilir bir gelecek kurabileceğimize inanıyoruz ve bunu tüm Aliağa'mıza ve ülkemize anlatacağız” dedi.

“Ayasofya’nın aşığı olduğumuzu göstermişizdir”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Mahmut Koç, son günlerde gündemde olan Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına da değindi. Koç, “Ayasofya’nın ibadete açılmasında emeği olan herkesten Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Öyle veya böyle, bir şekilde Ayasofyamız ibadete açılmıştır. Biz Milli Görüş Teşkilatı olarak takdir edersiniz ki 50 yıldır geceli gündüzlü, tabiri caizse hem duayla, hem davranışlarımızla, mitinglerimizle Ayasofya’nın aşığı olduğumuzu göstermişizdir. Biliyorsunuz Ayasofya mahkeme kararıyla ibadete açıldı. Ancak, Ayasofya’yı siyasi malzeme haline getirmemek lazım. Çünkü siyasi bir karar değildir. Mahkeme kararıyla ibadete açıldı. Siyasi bir karar olsaydı, hükümetin aldığı bir karar olsaydı o zaman istediği gibi kullanabilirdi. Fakat böyle bir durum yok. Vatandaşın uyanık olması lazım. Mevcut iktidarın kendine sürekli siyasi malzeme bulduğu bir gerçek. Bana sorarsanız bir erken seçim kokusu var. Temennimiz hayırlısının olması yönünde.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler