CHP'Lİ BAKAN, JEOTERMAL TESİSLERİNİ MECLİSE TAŞIDI
13 Kasım 2019, Çarşamba 06:00| Tweet |
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesinin komisyon görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a içlerinde Aliağa’nın da yer aldığı İzmir’in 16 ilçesini kapsayacak 33 jeotermal ihalesini sordu.
İzmir Valiliği, İzmir’in 16 ilçe sınırları içinde (Urla, Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Aliağa, Dikili, Bergama, Tire, Torbalı, Ödemiş, Foça, Kınık, Kemalpaşa, Menemen, Kiraz, Bayındır) yer alan 30 alanın Jeotermal arama, 3 alanın ise jeotermal işletilmesi için ihaleye çıkıldığını ilan etti. Valilik, açık teklif arttırma usulüne göre ihalenin 14 Kasım 2019 tarihinde yapılacağını duyurdu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2020 yılı bütçesinin görüşmeleri devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görüşmeleri tamamlandı.
Çevre Komisyonu’nun CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’in 16 ilçesini kapsayacak 33 jeotermal ihalesini sordu:
“Ege’nin en verimli tarım alanlarının olduğu bölgelerde, İzmir tarımının üçte birini yani yaklaşık 1 milyon dönüm araziyi olumsuz etkileyecek ve yaşam alanları yok olacak. 30 alanda jeotermal aranması, 3 alanda ise jeotermal işletmesi için çıkılan bu ihaleleri iptal edecek misiniz?”
Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu soruya yanıt vermedi.
‘SORULARIMIZIN CEVABINI BİR KEZ DE ‘YÜZÜMÜZE’ ALAMADIK’
Soruların bir kez daha cevapsız kaldığına dikkat çeken CHP’li Bakan Bütçe görüşmelerini değerlendirdi:
“Bakanlarla senede bir kere bütçede yüz yüze geliyoruz, en fazla 10 dakika meramımızı anlatabiliyor, sorularımızı doğrudan sorabiliyoruz. Ancak Meclise karşı sorumluluk hissetmeyen tek kişinin dışardan atadığı bakanlar, bütçe görüşmelerinde de seçilmiş milletvekillerine karşı aynı umursamaz tavırlara devam ediyor. Bakan Bey’in önüne birtakım soru önergelerine verilen standart cevaplar koyulmuş, Bakan Bey de bunları bir kez de yüzümüze tekrarlamış oldu. Çoğunu önergeler aracılığıyla sorduğumuz ve yanıt alamadığımız soruları bir kez de yüz yüze sormuş olsak da yine cevap alamadık Yani sorularımızın cevabını biz kez de ‘yüzümüze’ alamadık.. Ya yanıtı kendileri de bilmiyor ya hazırlıkları yok ya da girilmemesi gereken alanlar bildirilmiş ve bu konulardaki sorular es geçiliyor. Bakan Bey bir hafta içinde tüm sorulara yazılı olarak yanıt vereceğini duyurdu. Bekliyoruz…”
(HABER MERKEZİ)

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü





















