131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN: “KAZANAN CHP OLDU”

14 Ocak 2020, Salı 06:56

     


Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa ilçe Başkanlığı’nın 13. Olağan Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Seçimin galibi mor listeyle seçime giren Özlem Şan Oğuzhan oldu. Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Oğuzhan, “Kongremizin kazananı CHP olmuştur” dedi.

CHP'nin 13. Olağan İlçe Kongresi Aliağa Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre açılış konuşmalarıyla devam etti. Meclis Salonunda yapılan kongreye CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve Mahir Polat, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Cambaz, CHP İzmir il Başkan Yardımcıları Adnan Alabay, Çetin Özdemir, Özlem Kart, Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Anıl Eroğlu, CHP Aliağa İlçe Başkanı İlhan Aktaş, CHP önceki dönem Belediye Başkan Adaylarından Özcan Durmaz ve Barış Eroğlu, CHP’nin eski ve yeni dönem Aliağa Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri Sedat Sarı ve Gülten Taşbaş, HDP Aliağa İlçe Başkanlığından Veysel Özbay, MHP Aliağa İlçe Teşkilatından yöneticiler, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Koç, CHP İngiltere Birliği Başkanı Kazım Gül, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Erol Ertürk, Eğitim Sen Aliağa Şube Başkanı Alp Kuyumcu, Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Oktay, Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, mahalle muhtarları ve partili delegeler katılım gösterdi.

İlhan Aktaş, “Bu süreçte kırdığım varsa affola”

İlk olarak Divan Kurulu belirlendi. Divan kuruluna başkanlık yapmak üzere Kamil Okyay Sındır seçildi. Ardından konuşmasını yapmak üzere İlhan Aktaş kürsüye davet edildi. Aktaş, “1 yıl örgüt ve örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcılığı, 6 yıl İlçe sekreterliği ve son 40 gündür de ilçe başkanlığı görevini üstlenmenin onurunu ve gururunu yaşadım. Bana bu görevleri layık gören tüm üyelerimize, delegelerimize, partimize ve yol arkadaşlarıma teşekkür ederim. Görev süresince arkadaşlarımızla mutlu anlarımız da, kavga etiğimiz anlarımız da, üzüldüğümüz anlarımız da oldu. 3 dönem boyunca beraber çalıştığım yönetici arkadaşlarıma, kadın ve gençlik kollarına, meclis üyelerimize, üyelerimize ve tüm partililerimize ve en önemlisi beni bağrına basan Aliağa halkına yardım ve destekleri için teşekkür ederim. Bu süreçte kırdığım varsa affola.” şeklinde konuştu.

Kamil Okyay Sındır, “Partimizi iktidara taşıyacak politikalar ortaya koyacağız”

CHP Aliağa eski Başkanı İlhan Aktaş'ın ardından konuşmasını yapmak üzere Kamil Okyay Sındır kürsüye davet edildi. Kongrede divan başkanlığına oy birliği ile seçilen Kamil Okyay Sındır, Türkiye'nin ekonomi, eğitim ve yargı alanında; toplumsal barış alanında dar boğazdan geçtiğini ifade etti. Sındır, "CHP kongrelerini sadece örgüt kadrolarımızın belirlendiği seçimler olarak göremeyiz. CHP kongreleri memleket meselelerinin görüşüldüğü, tartışıldığı, çözüm önerilerinin ortaya konduğu toplantılardır. Bugün buradan ne sonuç çıkarsa çıksın kırgınlıklara, küskünlüklere yer vermeden başta Aliağa ilçemiz olmak üzere, ilimizde ve tüm Türkiye'de partimizi iktidara taşıyacak politikalar ortaya koyacağız." İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından CHP Aliağa İlçe Sekreteri Pelin Evranos 10 Aralık 2017 ile 12 Ocak 2020 dönemi yönetim çalışma raporu ve hesap raporunu okudu. Raporların okunmasının ardından ilçe delegeleri raporlarla ilgili olarak konuşmalarını gerçekleştirdi.

Atila Sertel, "Önseçim olmazsa aday olmayacağım"

Raporların okunmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Sertel, "Emeğin başkenti Aliağa'yı çok seviyorum. Fakat iki dönemdir Aliağa'da belediye başkanlığı seçimlerini kaybediyoruz. Nasıl oluyor da biz, emekten yana olan insanların yaşadığı kentte seçimleri kaybediyoruz. Belediye meclisinde biz öne geçiyoruz. Ama başkanlıkta geri kalıyoruz. Bunun mutlaka araştırılması gerektiğini söylemek istiyorum. Bunlar partimizin içindeki sıkıntıyı da anlatıyor. Aday olursam iyi, aday olmazsam yakarım anlayışının bu partide tamamen son bulması gerekiyor. Kendi içimizdeki birliği bütünlüğü sağladığımız takdirde başarıya ulaşacağımızın somut göstergeleri var. Biz 25 gün hak ve adalet yürüyüşü yaptık. Bunun sonuncunda birçok ilde, Anadolu’nun kırsalında, Kırşehir'de belediye başkanlığını alırken Aliağa'da kaybetmemizin hüznünü o gece yaşadım. Bu sorunun Aliağa'da çözülmesi lazım. Bu sorun çözülmezse ben önümüzdeki seçimde de umutsuzum. Çözüm yolları tabi ki de var. Önseçim bu sorunu çözer. Birçok kongrede söyledim. Ön seçim olmadığı takdirde önümüzdeki seçimlerde Atilla Serter olarak kendi adıma milletvekili adaylığında bulunmayacağım. Önce kendi içimizde demokrasi kuracağız. Ülkeye demokrasi getirmek isteyenler önce kendi içinde demokrasiyi en kılcal damarlarına kadar yerleştirilecek. Demokrasiyi önce kendi içimizde isteyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mahir Polat, "Keşke Aliağa'daki tek adamı gönderebilseydik"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in ardından bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, "Küçük diktatörlere özenen partili belediye başkanımızın olmadığını düşünüyorum. Hiçbir yerde de CV toplayacak ahlaka sahip bir partili bir belediye başkanımız olduğuna ihtimal vermek istemiyorum. Türkiye'de ekonominin bittiği aşamadayız. Dolarla dövizle yatıp kalkıyoruz. Altının geldiği noktalar belli. Esnaf kepenk kapatıyor. Sanayiciler krizi fırsat bilerek işsizliği tetiklediler. İşsizlik ordusu oluştu. Tarım üretemiyor. Üretse de emeğinin karşılığını alamıyor. Bu ekonomik ahval içerisinde Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının zamanı gelmiştir. Aliağa'da işten atılan belediye işçileri için de vicdanlarınızı sorgulamanızı isterim. Aliağa'da iktidar olamayan, ezilen, kadınlar ve gençler için de vicdanlarınızı sorgulamanızı rica ediyorum. Çünkü 31 Mart seçimleri bizim için çok üzücü, hazin bir seçimdir. Partimiz kötü bir aday çıkarmadı. Sizlerin defalarca göreve getirdiğiniz bir ilçe başkanımızı çıkarttık. Fakat adayımıza yeterince sahip çıkılmadığını düşünüyorum. Bu kaybın sorumlusu başta ben olmak üzere hepimiziz. Keşke hep beraber adayımızın etrafında kenetlenerek Aliağa'daki tek adamı gönderebilseydik.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından CHP İlçe Başkanı İlhan Aktaş, 40 gün boyunca görev yapan yönetimini sahneye çağırıp yönetimdekilere teşekkürlerini iletti.

Saim Yurdakul, “Hiçbir ayrıma izin vermeyeceğiz”

Daha sonra ilçe başkan adaylarına söz verildi. Kura çekilerek ilk önce kimin konuşacağı belirlendi. Çekilen kura neticesinde Saim Yurdakul ilk konuşmacı oldu. Saim Yurdakul, “Gücümüze güç kattınız. Bu süreç neticesinde yapacaklarımızdan bahsetmek istiyorum. Üst komisyon kuracağız. Bu komisyon yönetimin üstünde bir güç olacak. Her ay onlarla toplantı yapacağız. Bizleri eleştirmelerini isteyeceğiz. Şimdiye kadar partiye emek vermiş, hepimizin saygı duyduğu arkadaşları bu komisyona çağıracağız. Bu komisyon gidişatımızla alakalı bizi yönlendirecek. Sonra mahalle komisyonları kuracağız. Her kesimle ilişki içerisinde olacağız. Demokrasi platformunu çok daha aktif bir duruma getireceğiz. Onların fikirlerini alacağız. CV’ler içinde bir komisyon kuracağız. Hakkaniyetli bir şekilde işe alımları planlayacağız. Yalan söylemeyeceğiz. Ne kadar zor durumda kalsak da yalana başvurmayacağız. Parti içinde dedikoduya izin vermeyeceğiz. Hiçbir ayrıma izin vermeyeceğiz. Hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Kimin nerede doğduğuyla ilgilenmeyeceğiz. Aliağamızda bunlara ihtiyaç var. Her ay mutlaka beş köye gideceğiz. Gidip nutuk atmayacağız. Oturup sorunlarını dinleyeceğiz. Esnafımıza gideceğiz. Fabrika sahiplerini ziyaret edeceğiz. İşçilerle sohbet edeceğiz. İşçilerimizin taleplerini alıp geri dönüş yapacağız. 3 bin üyemizin tamamını aktif hale getireceğiz.” dedi. Yurdakul konuşmasının ardından ilçe yönetimi için belirlediği isimleri sahneye davet edip salondakilere tanıttı.

Özlem Şan Oğuzhan, “Bu partiye gençleri kazandıracağız”

Saim Yurdakul’un ardından Özlem Şan Oğuzhan konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Özlem Şan Oğuzhan konuşmasına salondakileri selamlayarak başladı. Oğuzhan, “Yurdumuzun dört bir yanında kongrelerimiz devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde tam bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Maalesef genel iktidarın politikaları gereği gençlerimiz ve kadınlarımız partiye üye olmaktan imtina ediyorlar. Önceliğimiz gençlerimize fikirlerini hürce ifade edebilecekleri ortamlar hazırlamak olacak. Bu partiye gençleri kazandıracağız. Kadınlarımızı kazandıracağız. Kadınlar bu partinin lokomotifleri. Onlara hak ettikleri değerleri parti içerisinde de vereceğiz. Beldelerimizde ve köylerimizde örgütlenmeye gideceğiz. Bütün beldelerde toplantılara gideceğiz. Mahalle örgütlenmelerimiz çok önemli. Mahalle örgütlenmelerinin yanı sıra sokak örgütlenmeleri çok önemli. Bununla ilgili geçmişteki tecrübelerimizi ve bilimsel tüm verileri kullanarak çalışmalar yapacağız. Artık siyaset eskisi gibi yapılmıyor. Siyaseti bilimsel yapacağız. Partimizin iktidarı yolunda geçlerimizle birlikte yürüyeceğiz. İlk defa bu dönem iktidara çok yakınız. Hep birlikte iktidarı sağlayacağız. 3 bin üyemiz var fakat tamamı aktif değil. İlk çalışmamız üyelerimizi aktifleştirmek üzerine olacak.” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından Özlem Şan Oğuzhan da yönetim listesindeki isimleri sahneye çağırarak tanıttı.

Her zaman birlikteyiz mesajı

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Seçimlerde 241 delegeden 234’ü oy kullandı. 3 oy geçersiz sayıldı. Mor Liste ile seçime giren Özlem Şan Oğuzhan 137 oy alırken, Yeşil Liste ile seçime giren Saim Yurdakul 94 oy aldı. CHP’nin yeni ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan oldu. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Özlem Şan Oğuzhan ve Saim Yurdakul sahneye gelerek her zaman birlikteyiz pozu verdi. El ele kameralara poz veren ikili seçimin kaybedeni olmadığını belirtti.

“Hepimize düşen görev parti bayrağımızı daha yukarı taşımak”

Seçimin ardından şahsi sosyal medya hesabında kısa bir açıklama Özlem Şan Oğuzhan, “Hafta sonu gerçekleştirdiğimiz kongremizin kazananı CHP olmuştur. Bu süreçte partimize sahip çıkan tüm üye ve delegelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonra hepimize düşen görev parti bayrağımızı daha yukarı taşımaktır.” ifadelerini kullandı.

Özlem Şan Oğuzhan’ın yönetimi

CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın yönetimi şu isimlerden oluştu; Burak Ağar, Fatma Banu Ağgül, Fercan Atmaca, Mehmet Çam, Recep Çevik, Raziye Değirmenci, Cemal Demir, Hakkı Can Güral, Uğur Kaçar, Önder Koç, Zafer Maden, Özge Sümer, Necati Üşenti, Aynur Yılmaz.

İl Delegeliğine ise; İlyas Akyıldız, Güneş Ataş, Özcan Durmaz, Hüseyin Gül, Ertekin Gültekin, Neslihan Norçin, Özlem Şan Oğuzhan, Orhan Özkan, Muhterem Şeker ve Pınar Ürün seçildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler