“BENİM İDEOLOJİM İZMİRİZM”
14 Mart 2019, Perşembe 06:22Tweet |
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, herkesi kucaklayarak hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi İzmir’in ortak çıkarları etrafında buluşturacaklarını belirterek, “Benim ideolojim İzmirizm.” dedi.
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Çarşamba Toplantıları kapsamında Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i ağırladı. İZSİAD üyelerinin sorularını yanıtlayan ve görüşlerini alan Soyer, kavga etmeyeceğini İzmir için her alanda mücadele edeceğini söyledi. Tarım politikaları başta olmak üzere her alanda Türkiye’nin İzmir’i takip edeceğini vurgulayan Soyer, “Herkesi kucaklayarak hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi İzmir’in ortak çıkarları etrafında buluşturarak, ülkedeki siyaset dilini de değiştireceğiz. Benim ideolojim İzmirizm. Ben sosyal demokrat bir dünya görüşüne sahibim ama bugüne kadarki birikimimi, enerjimi, gücümü, arkadaşlarımı hepsini İzmir için kullanacağım” dedi.
Başkanlara destek
Toplantının açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, daha önce Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi konuk ettiklerini, bugün de Tunç Soyer’i ağırladıklarını söyledi. Başkan adaylarının vizyon ve projelerini toplantılarımızda dile getirdiği anlatan Küçükkurt, İZSİAD olarak seçimden sonra da koltuğa oturan Başkana İzmir’in geleceği için her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını söyledi.
Üreticiye 1 milyar TL
Daha sonra kürsüye gelen Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, iş insanlarına öncelikle yönetim felsefesini anlattı. Kenti, bütün dinamikleri ile birlikte ortak akıl ile projeler üreterek yöneteceklerini dile getiren Soyer, Başkan olması halinde kavga etmeyeceğini, İzmir’in sorunlarının çözümü ve projelerin hayata geçmesi için her alanda mücadele edeceğini söyledi. Tarımın sorunları çözülmeden Türkiye’nin sıkıntıları aşmasının mümkün olmadığını anlatan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar kooperatifler aracılığıyla 470 milyon liralık alım yaptı. Biz bu rakamı 5 yıl içinde 1 milyar TL’ye yükselteceğiz. 135 bin Aileye verilen süt desteğini 250 bin aileye çıkaracağız. Köylü köyünü terk etmeyecek, şehirde ucuz işgücü olmayacak. Süt ile birlikte sebze-meyve, et, ekmek, ve balık desteği de vereceğiz Ailelere. Gübre desteği vereceğiz. Belediye araç parkından üretici traktör kullanacak. Çiftçinin ürününü pazarlaması için, ihraç için destek vereceğiz. Üretici pazarlarını bütün ilçelerinde açacağız. Kültürpark’ta haftada bir gün üretici pazarı açacağız. En sağlıklı kent İzmir olacak. Tarımda sıkıntılar var. İzmir bu hikayeyi değiştirme potansiyeline sahip. Türkiye’nin model alacağı tarım politikaları İzmir’den doğacak. Türkiye İzmir’i takip edecek. Siyaset dili de İzmir’den değişecek. Demokrasi politikalarında da İzmir Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.
Fuar İzmir boş kalmayacak
Turizmde de İzmir’in büyük bir potansiyeli olduğunu Alsancak Limanı’ndan Kadifekale’ye olan güzergahını hızla turizm destinasyonu haline getireceklerini anlatan Soyer, Fuar İzmir’de de bir günün bile boş geçmeyeceğini fuarları hayata geçireceklerini kaydetti. Fuar İzmir’in yanına bir de uluslar arası kongre merkezi kuracaklarını açıklayan Soyer şöyle konuştu: “Kongre Merkezi’nin mimari projesi için uluslar arası yarışma açacağız. Batı Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni kuracağız. İzmir’i film endüstrisi, ileri teknoloji, müzik endüstrisi ve medya endüstrisinin kalbi haline getireceğiz. uluslararası organizasyonlara talip olacağım. Avrupa kültür gençlik başkenti olmak için çalışacağız. EXPO’ya ve tüm uluslar arası spor organizasyonlara talip olacağız. Nitelikli göçün önlenmesi için çalışacağız. İlk etapta, Basmane Garı, Alsancak Garı ve Karşıyaka İskele’nin önündeki trafiği yer altına alacağız. İzmir’de sabah ve akşam saatleri ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. Önce İzmir’i tanıtacağız. Kentin gücünü ortaya çıkaracağız. Bu kartopu gibi büyüyecek ve İzmir dünyanın en marka 100 şehrinden biri olacak. Bunları yaparken kavga etmeyeceğim. Tamamen İzmir’in menfaatleri ve ortak çıkarları doğrultusunda ne söylemem ne talep etmem gerekirse ilgili makamlardan bunları isteyeceğim.”
(HABER MERKEZİ)

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşından bu yana düzenlenen 228 operasyonda

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu, Aliağa’daki gemi söküm

LOGISTECH Fuarı’nda gerçekleştirilen oturumda, Aliağa Limanları’nın

Aliağa Ticaret Odası, Pilz Türkiye ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenecek

2026 Mali Yılı Performans Programı ve 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Aliağa

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen

Menemen’de görevli infaz koruma memuru Gökhan Haskan’ın DMD

Spor ayakkabılar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Muş

Aliağalı taekwondocular, Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da düzenlenen turnuvadan

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı

Hayat bazen insanın önüne kapılar kapatır, ama o kapıların ardında bambaşka